Cum va fi societatea post-capitalista?

#2

Esti prins la mijloc intr-un razboi pe care nu ti l-ai dorit si pe care nu il intelegi. Cu toate astea, actiunile tale vor inclina balanta in favoarea uneia sau a celeilalte parti. Viata ta va fi complet diferita in functie de care parte va castiga: echitatea sau privilegiul, saracii sau bogatii.

Pentru ca unul sa fie bogat, multi, multi, MULTI trebuie sa fie saraci. Ce inseamna asta ? Inseamna ca noi suntem mult, mult, MULT MAI MULTI ca ei.

Sa vedem putin cum stam: s-a acutizat conflictul intre beneficiarii privilegiului mostenit si noi ceilalti, restul populatiei, saracii, pentru ca in ultimii 30 de ani, dupa disparitia URSS care ii obliga pe capitalisti, prin simpla existenta, sa tina cont cat-de-cat si de cetatenii obisnuiti, Reagan si Thatcher au dat liber la luat cu japca, fiecare cat poate sa insface de la ceilalti. Capitalismul pradator, care inseamna favorizarea celor care detin capital si defavorizarea celor care nu detin capital a inceput sa functioneze nestingherit, bogatii s-au imbogatit si saracii au saracit.
Nemultumirea maselor, ajutata de informatiile disponibile prin Internet au creat o stare de neliniste favorabila noua saracilor; daca nu vom inghiti momeala sa ne macelarim intre noi ca sobolanii intr-un sac si daca ne vom indrepta actiunile inspre inamicul REAL, acesta va fi inceputul unei lumi mai bune, pentru ca noi suntem multi, multi, MULTI, mult mai multi ca ei.
Bogatii, avand toate resursele si mijloacele la indemana, contracareaza pe mai multe paliere.

Unii mizeaza pe pacalirea in continuare a populatiei, incercand sa ne ofere o SCHIMBARE in loc de o IMBUNATATIRE. Asa a fost Obama – un presedinte negru a fost o schimbare. Asa ar fi si  un presedinte femeie. Dar noi nu avem nevoie de SCHIMBARE, avem nevoie de o viata frumoasa. Iar viata se pune la cale in zona economica si a finantelor unde astazi nici poporul si nici guvernele nu au acces.

Altii vor sa ne distraga de la gandurile noastre indreptate impotriva bancherilor si marilor bogati foarte concret, asmutindu-ne sa ne omoram noi saracii intre noi, unii pe altii. De asta se incearca declansarea unei confruntari generalizate pornind din Ucraina.
Daca inghitim carligul si incepem sa ne omoram noi intre noi am pierdut inainte sa incepem.
Singura speranta este ca, atunci cand conflictul va deveni inevitabil, sa distrugem dusmanul REAL, apoi sa ne facem ordine in societate.

Comunismul a murit. Capitalismul este in coma de cand a dat faliment Lehman Brothers. Cum va fi societatea post-capitalista este destul de clar. Obstacolul intre noi si EDEN este Elita Puterii si a Averilor.

Uitati-va la Sectorul de Dreapta Ucrainian. Este vreunul dintre ei care are o viata buna? Are vreunul dintre ei intr-adevar un dusman in regiunile din Est? Si ei sunt saraci si daca tot lupta ar trebui sa atace adevarata cauza a saraciei lor… misterul este ca sunt mult mai mult saraci decat bogati. Fiecare tara are un partid de dreapta pentru bogati si un partid de stanga pentru saraci. In mod ABSURD, partidele de dreapta, care apara interesele bogatilor, sunt la fel de probabil alese ca si partidele de stanga si, mai mult decat atat, partidele de stanga de obicei servesc si ele, fara abatere, tot interesele bogatilor. Asta este “democratia” capitalista. Clasa politica a Romaniei este COPILUL EI handicapat.

Acesta este motivul pentru care democratia trebuie inlocuita. Toti marii bogati tranbiteaza democratia dar NIMENI nu o foloseste. Ai auzit de vreo corporatie unde managerul este ales democratic? Ai auzit sa fie folosita democratia un medicina? In stiinta? Daca este atat de buna, de ce nu este folosita? Democratia astazi nu mai este viabila pentru ca are cateva slabiciuni mortale, dintre care cea mai mare este aceea ca voturile sunt NUMARATE si NU CANTARITE; votul unei persoane care habar nu are despre o problema anuleaza votul unui specialist in problema respectiva.
Acest inlocuitor este dusmanul de moarte al bogatilor care sunt bogati pentru ca au MOSTENIT averea – cei care de fapt conduc Lumea, cei care stau in spatele tuturor razboaielor, cei fara de care lumea va fi mai buna. Mass media face eforturi pentru discreditatrea acestui sistem si cele mai reusite actiuni sunt cele care prezinta fie “baietii destepti”, fie niste clovni penibili drept adeptii acestui sistem.
Este vorba despre Meritocratie.
Intrucat majoritatea nu avem habar cu ce se mananca si ca sa prevenim situatia cand clovni vor poza in meritocrati iata care sunt principiile acesteia:

Scop: conducerea poporului, IN REALITATE in folosul poporului, prin situarea ideilor deasupra banilor, esteticii deasupra shopping-ului, compasiunii deasupra indiferentei, comunitatii deasupra izolarii, culturii adevarate deasupra consumerismului, prin intermediul celor mai merituosi.

Necesitatea luarii in discutie a notiunii de “cei mai merituosi” apare datorita faptului ca majoritatea, poporul, NU STIU ce inseamna IN REALITATE o viata implinita si in consecinta NU AU NICI O IDEE despre ce ar trebui sa FACA pentru a o trai. Pe scurt, ceea ce VREI, de multe ori este diferit de ceea ce AI NEVOIE. Gandeste-te la un copil care, de la nastere, ar fi lasat FARA EXCEPTIE, sa FACA NUMAI CEEA CE VREA. Multi copii vor sa manance numai snitel cu cartofi prajiti. Daca nu-ti pasa de ei, le permiti. Daca iti pasa, le dai si salata, PENTRU CA TU STII MAI BINE. Orientarea in viata de care au NU parte copiii orfani consta TOCMAI in “strunirea” lor pe drumul pe care parintii il considera in interesul superior al copilului.

Evident ca multi parinti fac greseli, fiind la randul lor insuficient pregatiti. Totusi, pentru copil este mult mai benefica educatia primita sub tutela lor decat INDIFERENTA sau CULTIVAREA DEFECTELOR, alternativa pe care o ofera societatea de azi, in scopul de a face din copiii de azi viitoarele automate de produs bani in vederea mentinerii in interiorul familiilor al averilor, privilegiul pe care l-au mostenit si pe care vor sa-l lase mostenire copiilor lor, superbogatii.

Exact in acelasi spirit, un STAT care cultiva si rasplateste lacomia, prostia, ignoranta, idealurile “mici”, definirea personalitatii prin obiectele pe care le ai, indobitocirea prin mass-media care tinde sa-i “uniformizeze” pe toti la nivelul “celui mai mic numitor comun”, bazandu-se pe glume grosolane, sexualitate, pornografie, celebritati “de tinichea”, este ceea ce VREA poporul, PENTRU CA ASA A FOST CRESCUT, dar NU ESTE CEEA CE II TREBUIE acestuia.

Dorinta nestapanita de imbogatire duce la instrainare, divizarea comunitatilor, lupta intre vecini. Nu suntem aliati unii cu altii, suntem inamici unii altora. Cum vindecam prapastia dintre noi?

Trebuie sa reducem importanta principalului motiv al discordiei: dorinta nemasurata de imbogatire.

Trebuie sa impiedicam folosirea averilor de catre superbogati ca arma impotriva celor saraci.

Meritocratia este impotriva comunismului, prin aprecierea meritului individual si a recompenselor diferentiate dar rezonabile; este impotriva capitalismului pradator  prin eliminarea situatiei de privilegiu a superbogatilor si prin urmarirea binelui individual in cadrul comunitatii, prin inlocuirea pietei “libere” cu o economie bazata pe resurse. Poate ramane capitalism la nivel local, in cadrul unei macroeconomii supravegheata pentru fair-play de catre stat.

Cele 5+1 Principii Meritocratice

FARA NEPOTISM

1. Nu conteaza cine sunt parintii tai, conteaza cine esti tu.

FARA PILE

2. Nu conteaza ce pot face altii pentru tine, conteaza ce poti face tu.

FARA DISCRIMINARE

3. Sexul, rasa, religia, varsta, originea sunt fara importanta. Talentul este totul.

SANSE EGALE

4. Pornesti din acelasi loc ca si oricine altcineva si ajungi atat de departe cat te duce talentul.

RASPLATA CORECTA (Dupa MERIT)

5. Rasplata cea mai inalta pentru cei cu realizarile cele mai inalte.

FARA VOTANTI CARE NU INTELEG CEEA CE VOTEAZA

Meritocratia este indispensabila pentru a introduce gandirea si, la propriu, MERITUL in directionarea evolutiei societatii, prin eliminarea privilegiului suprematiei ereditare a “averii” care, imanent, a selectionat un grup conducator cu profil psihologic psihopat  de pradator.

**************************************************************************

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII.

Interesul companiilor bogate pentru care lupta America, este este nu numai diferit ci chiar contrar interesului poporului Roman.

Ca ne-am lasat jefuiti pana acum de catre lichele este una, sa scuipam sau chiar sa dam cu copita inspre Rusia este alta.

Cardasia cu huliganii internationali NU constituie o scuza ci, dimpotriva, este o circumstanta agravanta.

Consider ca nici Presedintele,  nici Guvernul nu au mandat sa implice Romania intr-un conflict in care noi am fi, in acelasi timp, agresori si perdanti.

Respect ISLANDA! Este prima tara care a inceput sa-i aresteze pe bancheri. Se poate la ei, se va putea si la noi.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” ! Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase prin intermediul lor, astazi au constituit uriase institutii internationale cu interese pe intreg globul. Nu pot da gres in a fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant. Cu exceptia unui razboi indreptat specific asupra lor si asupra bancilor private.

Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: angajatii poporul sau un mic grup de privaţi ultrabogati, care nu sunt răspunzători în faţa nimănui dar care controlează poporul? Nici o banca PRIVATA nu trebuie sa mai existe pe suprafata pamantului. Orice altceva este propagandă.

Globalizarea inseamna furtul puterii, de catre bogati, de la detinatorul de drept al acesteia, poporul. Acest lucru se realizeaza prin cardasii care includ guverne tradatoare ce transfera puterea din zona politica (unde poporul are acces) in zona economica (unde poporul nu are acces), in beneficiul privatilor, proprietari de banci si de corporatii.

Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie. Conducerea lumii este asigurata astazi de catre guverne ascunse, formate din cei mai bogati (si inerent, in societatea noastra) si mai puternici.

Capitalismul, deghizat in democratie capitalista, impreuna cu piata “libera” este sistemul proiectat sa sporeasca bogatia bogatilor, cu complicitatea saracilor – ceea ce si face. Orice sarac care sustine capitalismul este un ignorant si orice popor care adopta azi capitalismul este mult intarziat pe scena istoriei.

Renuntand sa se apere singura, Romania a renuntat la libertate.

OPRESIUNEA de o parte poate supravietui numai prin OBEDIENTA IRESPONSABILA de cealalta parte.

SOCIETATEA are dreptul si OBLIGATIA sa stabileasca ce este tolerabil si ce NU. O societate toleranta cu cei intoleranti este, de fapt, INTOLERANTA cu cetatenii onesti.

Nici o putere nu este legitima, niciodata, altfel decat prin ea insasi – “might is right”. Ceea ce aduce insa NOU guvernarea Meritocratica este STABILITATEA puterii. Statul se poarta cu noi, bine sau rau, dupa cum ii sunt conducatorii; dupa cum NI-L FACEM. Un stat bun este azi EXTREM de greu de obtinut, dar ESTE POSIBIL. Elita bogata a aratat, arata si va arata la nesfarsit dispret si agresivitate indreptate impotriva noastra, daca ii vom permite, la nesfarsit, sa ramana la putere. In lumea averilor ESTE IMPOSIBIL sa avem vreo influenta, altfel decat PRIN INTERMEDIUL unui STAT PUTERNIC.

Pentru ca binele sa triumfe, este necesar sa se asocieze educatia cu ratiunea.

“Pacat” este orice actiune care rezulta din dispretul fata de oameni sau fata de educatie. Educatia nu are nici o legatura cu stapanirea abilitatilor necesare la angajare.

“Educatia” dupa nevoile patronatului este, in realitate, dresaj. Educatia si dresajul sunt notiuni diferite.

“Istoria lumii nu este altceva decat evolutia constiintei libertatii.” Hegel

“Cand guvernarea incalca drepturile poporului, insurectia este, pentru popor si pentru fiecare fractiune a lui, cel mai sacru drept si cea mai de neevitat datorie. Declaratia drepturilor omului si cetateanului 1793, punctul 35.” Prin suveranitatea poporului se înţelege dreptul poporului de a decide asupra sorţii sale, de a stabili linia politică a statului şi alcătuirea organelor lui, precum şi de a controla activitatea acestora. Suveranitatea poporului legitimează dreptul acestuia la insurecţie, atunci când s-au epuizat toate mijloacele legale în înfăptuirea democraţiei.

Politica, asa cum o stim, este depasita pentru ca actiunile ei sunt extrem de subiective (bazate pe opinie, parere), relative si pur circumstantiale, fara legatura cu cunoasterea pe care omenirea o are la dispozitie in secolul XXI. Solutia este introducerea Metodei Stiintifice in deciziile privind societatea.

Virtutea nu este genetica, ea se dobandeste prin educatie corespunzatoare. Viitorul omenirii depinde de construirea unei societati meritocratice, superior educata, cooperativa, dedicata dezvoltarii mutuale, in care competitia este doar o forma de manifestare a colaborarii.

Binele si raul sunt subiective si nici o apreciere facuta in functie de aceste criterii nu poate fi sustinuta, pentru ca frecvent binele unuia inseamna raul altuia. Viitoarea guvernare a lumii trebuie sa aprecieze mai presus de bine si de rau. Exista doar doua posibilitati:

1. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MINIM de oameni. Politica bazata pe parere. Abstentia statului de la reglementarea sferei private chiar si in cazurile in care aceasta produce consecinte publice. Perpetuarea familiilor dinastice prin transmiterea ereditara a averilor din generatie in generatie. 2%-3% dintre oameni vor fi proprietarii Terrei. Parazitism. Copiii se vor naste scalvi, pe proprietatea altcuiva. Puterea va fi sinonima cu averea. Plutocratia. Globalizarea. Victoria privilegiului.

2. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MAXIM de oameni. Introducerea metodei stiintifice in politica. Reglementarea sferei private in cazul in care produce consecinte publice. Disparitia familiilor dinastice prin taxa de mostenire de 100%.Terra va apartine Omenirii. Simbioza. Copiii se vor naste liberi, in casa lor. Meritocratia. Noua Ordine Mondiala. Victoria echitatii.

Educatie, Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ ! Saraci din toate tarile, uniti-va! Bogatii s-au unit deja. Sapere aude!

Ω altă lume este posibilă.

 #0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.