Bani buni, bani rai

Banii sunt un instrument si, la fel ca si focul, pot face bine sau rau, in functie de pregatirea si, mai ales, de intentia celui care ii administreaza.

Fiind cureaua de transmisie a economiei, este absurd ca un stat (sau Omenirea, daca statele vor disparea) sa lase administrarea lor in mana unor particulari malefici, care declara ca “Lacomia este buna!” Absurd dar asta s-a intamplat in societatea capitalista, astazi multe valute importante fiind administrate privat de cateva familii. Acesta este unul dintre factorii care contribuie la prabusirea acestei societati, inumane, bazata pe INEGALITATE si pe PRIVILEGIU.

Sunt un element de cuantificare a datoriei sau, dimpotriva, a unei valori, de asemenea in functie de cel care ii administreaza.

Administrarea banilor, la fel ca si armata, invatamantul, asistenta medicala si alte domenii de importanta vitala pentru un stat, trebuie sa fie sub controlul statului iar profitul financiar nu trebuie sa aiba pondere mai mare decat gandirea corecta. Trebuie impiedicata cresterea averilor pana la marimi nerezonabile care, prin puterea prea mare dobandita, pun in pericol cetatenii. Este imoral ca un copil sa beneficieze de avantaje pentru ca parintii lui sunt bogati iar altul sa fie defavorizat pentru ca nu are parinti sau parintii lui sunt saraci.

Singurul mijloc prin care putem oferi sanse egale tuturor copiilor este ca taxa pentru mostenire sa fie de 100%. Banii astfel ajunsi la stat vor fi folositi pentru a asigura cu adevarat cele necesare startului in viata pentru toti. Faptul ca avem experienta unui stat malefic, guvernat de superbogati prin intermediul soborcilor, care este in razboi impotriva noastra, nu trebuie sa ne faca sa respingem teoria socialista, conform careia trebuie sa ne organizam intr-o comunitate al carei unic rol si scop este sa ne ajute cu adevarat, pe toti, mai mult decat ne-am putea ajuta singuri.

Secolul 21 va fi socialist sau nu va fi deloc.

4 thoughts on “Bani buni, bani rai

  1. Intr-adevar, sec. XXI poate fi si socialist daca in randul masele sunt lasati sa se manifeste oamenii cu constiinta de sine treaza.

    • Nu este suficienta constiinta de sine. Este necesara intelegerea situatiei, la un nivel superior Crestinismului, Islamismului, Judaismului, Taoismului, Economiei de consum, Sistemului monetar. Nu vor fi lasati. Va fi o lupta.

        • Nu se vorbeste in mass-media, pentru ca ea este in intregime aservita bogatilor. Totusi, Islanda nu mai plateste datorii, Grecia vrea sa renunte la Euro, in America de Sud au inceput nationalizarile…lumea se misca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.