Liviu Plesoianu “Romani, dati mai departe!”

”Români, dați mai departe! Pe scurt, povestea reală a resurselor de la Marea Neagră, din 1992 și până în prezent…Acum câteva zile, după ce au boicotat Legea Offshore în Parlament, cei de la ALDE mi-au transmis, prin deputatul Toma Petcu (fost ministru al Energiei), că fac dovada unei „informări precare” atunci când vorbesc despre trecutul glorios al unor colegi de-ai săi în materie de concesionări la Marea Neagră.
Pentru ca românii să știe tot adevărul și pentru ca domnul Petcu să nu mai fie el însuși informat precar, voi prezenta pe scurt povestea resurselor de la Marea Neagră, din 1992 și până în prezent:

1. Voi începe prin a demonta rapid afirmațiile domnilor Petcu, Vosganian, Gerea și Tăriceanu cu privire la faptul că ALDE a refuzat să voteze Legea Offshore la Camera Deputaților pentru că pe marginea modificărilor nu au existat „note explicative” și „evaluări”.

Cu regret, trebuie să vă informez că varianta de la Senat (unde Legea a fost substanțial modificată în favoarea investitorilor străini) a fost votată de ALDE fără nicio problemă și fără a mai pune vreunul dintre dumneavoastră problema „notelor explicative” și a „evaluărilor”. Exact ca și data trecută, când la Senat a trecut o variantă în favoarea Exxon și OMV, n-ați avut absolut NICIO problemă! Și tot ca data trecută, când la Camera Deputaților au fost aduse modificări în favoarea României, v-ați oțărât major. Vreți, nu vreți, rămân următoarele întrebări: Dacă nu existau date de la Guvern, cum spuneți în prezent, de ce a votat ALDE legea de două ori la Senat (în variante clar în avantajul companiilor străine)? Varianta votată de ALDE, recent, la Senat – unde Președinte al Senatului este domnul C.P. Tăriceanu –, avea calcule știute de ALDE? A votat la Senat domnul Tăriceanu în baza unor „note explicative” și „evaluări”?

Dacă nu se modifica varianta votată de ALDE la Senat, o vota ALDE și la Cameră, chiar dacă nu erau calcule asumate de Guvern, chiar dacă lipseau „notele explicative” și „evaluările”? De ce s-a supărat ALDE de fiecare dată simultan cu supărarea companiilor străine, atunci când s-a anunțat că urmează să scadă pragul de deductibilitate de la 60% la 30% și că urmează să crească beneficiul financiar al României?

2. Când am vorbit despre faptul că domnul Tăriceanu și-a asumat în 2008 o Hotărâre de Guvern privind petrolul și gazele de la Marea Neagră prin care a stabilit (secretizat) minusculele redevențe, ALDE mi-a răspuns prin domnul Petcu spunându-mi cu emfază infatuată că ei de fapt au respectat prevederile din Legea Petrolului din 2004… Doar că am verificat minuțios și am descoperit că Legea Petrolului din 2004 nu figura printre cele 10 Porunci, nu apărea în nicio scriptură, a niciunei religii, ca fiind o Lege Imuabilă, o Lege Divină pe care niciun muritor de rând n-o poate modifica. Cu alte cuvinte, dacă domnul Tăriceanu considera că nu e bună Legea, că redevențele sunt prea mici, putea să emită o Ordonanță de Urgență și rezolva cazul. Foarte simplu. Dovadă că domnul Tăriceanu putea să modifice prin OUG Legea Petrolului din 2004 este chiar faptul că a și… făcut-o.

…Ups! Cum? …Da, chiar așa. Legea Divină și Imuabilă a Petrolului a fost modificată chiar de domnul premier Tăriceanu, încă din 2007, prin Ordonanță de Urgență. …”Și, a modificat în favoarea României redevențele sau alte prevederi?”, mă veți întreba. „Nu, nicidecum!”, vă voi răspunde. Domnul Tăriceanu – premier la acea vreme – a modificat Legea Minelor și Legea Divină și Imuabilă a Petrolului prin Ordonanța de Urgență nr. 101/2007. Prin respectiva Ordonanță, a fost abrogat Art. 61 alin. (1) din Legea Petrolului (din cadrul Capitolului IX – Dispoziții tranzitorii și finale). Ce spunea sărmanul alineat? Spunea așa: „ART. 61 (1) Prevederile acordurilor petroliere aprobate de Guvern rămân valabile, pe întreaga lor durată, în condițiile în care au fost încheiate”…Ce face, practic, Guvernul Tăriceanu prin această OUG? Anulează acel articol din Legea Petrolului din 2004 care obliga la păstrarea în forma inițială a tuturor acordurilor petroliere anterioare. …Printre care – ați ghicit! – și Contractul din 1992 privind resursele de la Marea Neagră!!!

Practic, deși spun acum reprezentanții ALDE că Guvernul Tăriceanu a fost nevoit să modifice radical contractul privind resursele de la Marea Neagră pentru că așa îl obliga Legea Imuabilă și Divină a Petrolului, realitatea este cu totul alta. În fapt, tocmai Guvernul Tăriceanu (cu semnătura domnului Tăriceanu – ca premier – și a domnului Vosganian – ca ministru al Economiei și Finanțelor) este cel care a modificat Legea Divină și Imuabilă a Petrolului care zicea, săraca de ea, la Dispoziții Tranzitorii și Finale, că toate acordurile petroliere aprobate anterior rămân în vigoare ÎN CONDIȚIILE ÎN CARE FUSESERĂ ÎNCHEIATE INIȚIAL! De asemenea, ca să fie treaba oablă, OUG nr. 101/2007 (semnată de Tăriceanu și Vosganian) mai modifică legislația resurselor și prin următorul articol esențial:„Art. IV (1) Licențele de concesiune/administrare și acordurile petroliere încheiate și neintrate în vigoare, precum și licențele de concesiune/administrare și acordurile petroliere intrate în vigoare se renegociază în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe de urgență.” Deci abrogă mai întâi domnii Tăriceanu și Vosganian articolul din Legea Divină și Imuabilă a Petrolului care spunea că vechiul contract petrolier rămâne valabil așa cum a fost semnat încă din anul 1992, după care întăresc adăugând un articol care impune clar RENEGOCIEREA respectivului contract...Iar respectivul contract chiar e renegociat și modificat radical. Și e vremea să aflați cu toții în ce a constat MODIFICAREA ESENȚIALĂ:

3. Prin Ordonanța de Urgență nr. 101 din 2007 și prin acordul petrolier secretizat din 2008, România pierde cota-parte din PRODUCȚIE și se alege cu redevențe minuscule! Vedeți dumneavoastră, în 1992 s-a semnat un „Contract de explorare și ÎMPĂRȚIRE A PRODUCȚIEI” între statul român și companiile străine care urmau să exploreze și să extragă petrol și gaze naturale din subsolul Mării Negre. Iar în respectivul contract (cel din 1992), așa cum se poate deduce încă din titlu, nu era vorba despre redevențe, ci despre ÎMPĂRȚIREA PRODUCȚIEI! Statul român primea resursa extrasă, în proporție de 45%. Deci nu redevențe, nu dreptul de a tranzacționa pe bursa din România 50% din producție (cum e acum, când nu avem și resursa efectivă), ci chiar RESURSA EFECTIVĂ! Prin contractul din 1992, România primea 45% din ce se extrăgea. Vine apoi Legea Petrolului din 2004, care stabilește anumite redevențe, dar care stabilește ȘI că acordurile deja semnate rămân așa cum au fost semnate!

Cu alte cuvinte, Contractul de Împărțire a Producției din anul 1992 rămânea în picioare! Însă intervine OUG 101/2007 care anulează prevederea respectivă din Legea Petrolului și care obligă la renegocierea contractului privind resursele de la Marea Neagră. Iar renegocierea se întâmplă și e urmată de un act adițional (Actul adițional nr. 11), pe care domnul premier Tăriceanu îl secretizează prin Hotărârea de Guvern nr. 1446 din 12.11.2008. Prin respectivul Act adițional (secretizat), „Contractul de Explorare și ÎMPĂRȚIRE a Producției” este înlocuit cu un „Acord de CONCESIUNE pentru Explorare, Dezvoltare și Exploatare Petrolieră” (pentru 30 de ani!)…Deci, după OUG 101/2007 și Actul adițional 11 (anexă secretizată la HG 1446/2008), nu mai vorbim despre ÎMPĂRȚIRE A PRODUCȚIEI, ci despre CONCESIONARE, nu mai primim 45% din producția efectivă, din RESURSA NOASTRĂ de la Marea Neagră, ci rămânem cu acele infime redevențe!..Aceasta, dragi români, este istoria pe foarte scurt a RESURSELOR de la Marea Neagră, din 1992 și până în prezent. Aceiași actori principali din 2007 și 2008, domnii Tăriceanu și Vosganian, sunt cei care #BOICOTEAZĂ în prezent Legea Offshore (care a fost modificată pentru a aduce mai mulți bani pentru România) și care preiau emoționant pe propriile chipuri lacrimile amare ale EXXON și OMV, aceste micuțe, sărăcuțe și lipsite de protecție companii pe care PSD-ul cel rău vrea să le năpăstuiască la Camera Deputaților

Aceasta este varianta scurtă. La nevoie, dacă ALDE ține neapărat, revin și cu varianta foarte lungă (ancheta parlamentară din 2009, note de fundamentare, comparații între actele adiționale ș.a.m.d.).

P.S.

Îi rog pe toți românii cărora le pasă de RESURSELE țării lor, indiferent ce partid politic susțin, să dea mai departe până află toată lumea! Eu nu o pot face, deoarece contul meu de Facebook este blocat chiar acum, adică la momentul… oportun. La ce presiuni sunt exercitate (domnul Tăriceanu nu mai vrea să aștepte revenirea domnului Iulian Iancu din spital în Parlament!), vă spun un lucru cert: Legea Offshore NU va fi în beneficiul poporului român dacă poporul român nu se implică. Scrieți-le deputaților, faceți petiții, organizați mitinguri – e vorba despre RESURSELE țării noastre! Eu am inima împăcată că fac tot ce e omenește posibil…

Pesta porcina “Africana” … Georgio-Americana ?

La momentul 6:16 se arata ca originea epidemiei de Pesta Porcina “Africana” care ne-a afectat in ultima vreme este Georgia (aceeasi tulpina de virus) , unde exista un laborator ce se ocupa de armele chimice, administrat de Pentagon.

Nu va vine sa credeti, urmariti darea de seama; poate asa intelegeti de ce a fost intentionat sugrumat institutul de virusologie al Romaniei si de ce acum este “reanimat” in administrarea Armatei ( ca obiectiv de siguranta nationala).

 

Se arata acolo ca si vectorii (capuse, tantari) prezinta o distributie geografica si dinamica a cresterii nenaturala in jurul laboratorului American. Veti vedea si niste drone proiectate sa raspandeasca insecte (patent 8967029).

Pesta porcina ar putea constitui o simulare realista a functionarii armei biologice contra populatiei.

Aceste date intaresc afirmatiile precum ca WASP ar fi facut cadou Amerindienilor pături infectate cu virusul variolei, ca ar fi aruncat din avioane deasupra Europei mari cantitati de Gandaci de Colorado multirezistenti la insecticide.

Cum se poate explica faptul ca in Romania, SIDA a aparut intai la copii (si nu la adulti) dupa ce am administrat produse de sange “cadou” primite de Ceausescu din Occident?

“Contactless war?”

Hai ca nu vreau sa dau eu raspunsul, ganditi si voi!

Independenta Justitiei

…si a celorlalte altor institutii “independente”(BNR, Mass-media, etc.).

Manipularea consta in aceea ca se induce maselor sa urmareasca o idee imposibila, sa caute “o sardina rosie”.

Justitia (si BNR, Mass-Media etc.), NU trebuie sa fie deloc independenta; ea trebuie sa fie corecta, adica sa fie complet subordonata legilor care, la randul lor, trebuie sa fie subordonate Dreptatii. Sa nu uitam ca “legal” nu inseamna “corect, drept”;  sclavia in lanturi a fost odinioara egala. Astazi, si legile sunt strambe si prin urmare Justitia (si BNR, Mass-Media) NU contribuie la infaptuirea Dreptatii.

Orice alta abordare este numai propaganda.

 

Referendumul pentru RE-definirea familiei

 

Fair use intended.

La referedum se va stabili situatia familiei din punct de vedere JURIDIC.

Orice element juridic este o conventie si rezulta din functionarea Statului, prin urmare mecanismele Statului pot fi folosite si vor fi folosite pentru a defini ROLUL SI LOCUL FAMILIEI IN CADRUL STATULUI.

Trebuie sa luam in considerare faptul ca termenul de “familie” folosit in cadrul Statului isi are obarsia in zoologie, anume in

-1. “legaturile de sange” din interiorul familiei biologice;

-2. producerea de noi vieti;

in cazul “familiei” homosexuale, aceste caracteristici NU exista, prin urmare termenul de “famile” este inadecvat.

Daca se accepta RECUNOASTEREA DE CATRE STAT a “familiilor” homosexuale, pentru a nu discrimina negativ pe altii, trebuie admisa de asemenea recunoasterea “familiilor” zoofile, necrofile etc., care nici ele nu prezinta legaturi de sange si nu produc urmasi. Pentru cei care se impiedica de “liber consimtit”, acordul poate fi dat inainte de moarte in “familia” necrofila si manifestat liber si direct in “familia” zoofila…. in plus nu ar trebui atunci exclusi nici sotii/sotiile de cauciuc sau chiar robotici//e.

Prin urmare, familia ca parte componenta a Statului NU este in nici un caz un drept natural al omului ci este definita de catre Stat – si va fi RE-definita (deci nu asistam la o premiera) la referendumul din octombrie.

In alta ordine de idei, dreptul la viata, la proprietate privata, la urmarirea propriei fericiri etc., NU sunt Drepturi Naturale (ca dovada, ele pot fi retrase si frecvent au si fost retrase !!!) ale omului ci sunt drepturi acordate/retrase de catre Stat.

Singurul drept Natural (si prin urmare care nu poate fi luat acestuia) al omului este Liberul Arbitru: posibilitatea de a alege calea de urmat dintre alternativele accesibile in functie de motivatia individuala.

Privitor la opinia ca pentru a integra strans individul in comunitate trebuie distrusa mai intai familia – consider aceasta o greseala. Natura este un fractal, unitatile mai mici formeaza unitatile mai mari. Situatia ca familia actuala este o unitate egoista si ignoranta, in razboi cu toate celelate familii nu se datoreaza constituentei familiei ci mediului toxic in care este obligata sa se dezvolte.

Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 5

Nu aveam de gand sa mai scriu si episodul 5, dar ce-mi auzira urechile: administratorul grupului fakeBook Miscarea Dacia a fost amenintat din nou cu instanta de catre avocatul fundatiei Meritocratia PLM pentru ca a adus la cunostinta grupului “Somatia” pe care Domnul PL a adresat-o grupului.

Aceasta intamplare imi aminteste de un cantec; i-auzi, ia!

Lancea lui Horea

În toate grădinile ţării e o floare
Cu lujer discret şi trăind anonim
În vremi de răscruce sau de tulburare
Noi lancea lui Horea pe ea o numim.

Acelora care falsifică acte
Şi Ţara Română sub talpă o vor
Noi nu le servim argumente abstracte
Dar poate de lancea lui Horea le e dor.

Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus.

La orice primejdii, la orice dezastre
Când duşmanii vor să ne lege în frâu
Al nostru e dreptul şi al naţiei noastre
Să mergem cu lancea lui Horea la brâu.

Copiii o învaţă din laptele mamei
O ţin ca pe o cârjă oştenii cărunţi
Ţărănci o preferă în firul maramei
Sunt codrii de lance a lui Horea în munţi.

Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus.

În sud e o coroană ce îi seamănă bine
În nord e un clopot cu o voce în el
Copilul o are pe lume când vine
Să o aleagă întâi şi apoi ca drapel.

Trei lăncii în stema duratei se adună
Vibrând ardelean, moldovean şi muntean
Iar lancea lui Horea e aici împreună
Cu lancea lui Cloşca şi a lui Crişan.

Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus.

Sămânţa de lance aici se cultivă
Şi traşii pe roată ascunşi sunt în colţ
Şi nu mai e roata să îi stea împotrivă
Acestui popor înviat de pe roţi.

Oricând s-ar ivi vreo încercare amară
La brâu sa vă stea mai aproape de mâini
Spre drepturi în ţară şi pace afară
Cu lancea lui Horea: la luptă români.

Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus
Lancea lui Horea, lancea lui Horea sus.

 

Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 4

Sa inchidem cercul.

Cartea “interzisa” sau lupul in blana de oaie.

Meritocratia. Sfarsitul de mocratiei – Primo Laurentiu
Descarc-o, citeste-o, formeaza-ti PAREREA TA ! Nu esti obligat sa “crezi” ce spun eu.
O “carte” periculoasa, pentru ca cea mai buna minciuna contine in reteta, jumatate de adevar. S-a dat “liber” la dezinformare!
O critica ASPRA dar SUPERFICIALA a societatii de astazi, care se opreste deliberat  la nivelul al doilea, al PAPUSILOR, al PIONILOR – politicienii corupti si camarila lor.
Incercand sa ascunda ADEVARATUL RESPONSABIL al inechitatii societatii de azi – SUPERBOGATII, beneficiarii privilegiului mostenit – , dar trebuind sa arate cu degetul pe “cineva”, inventeaza o poveste pentru copii, cu bau-bau China si Germania.  Este adevarat ca China se ridica, si noi ne scufundam, dar nu DIN CAUZA EI.
Unul din principalele motive pentru ascensiunea Chinei este economia planificata, adica “GANDITA” in opozitie cu sistemul capitalist neo-liberal care venereaza PIATA , ferita de orice ingerinta a GANDIRII in functionarea mecanismului al carui ultim scop este CONCENTRAREA permanenta a capitalului (adica, bogatii se imbogatesc in continuare, saracii saracesc si mai tare).
Noi ne scufundam pentru ca PERMITEM unui numar relativ mic de raufacatori sa-si foloseasca averea ca arma impotriva noastra, sub stindardul “Lacomia este buna!”.
Se afirma ca averile prea mari nu sunt bune, dar doar cele de la UN MILIARD de euro in sus!  Deci o avere de un milion de euro este “buna”.
La fel si una de noua SUTE noua ZECI si noua de MILIOANE de euro ! Daca asta nu iti spune nimic despre autor, cred ca nu e cazul sa citesti mai departe.
Al doilea vinovat, dupa clasa politica, in viziunea lui Primo sunt SINDICATELE. Poate acum te-ai mai luminat putin.
Ce il deranjeaza pe un miliardar? Doua lucruri:
1. STATUL, pentru ca nu il lasa sa faca TOT ce si-ar dori si ii si ia o parte din castig si,
2. SINDICATUL, pentru ca nu il lasa sa striveasca ce muncitor ii este antipatic, sau nu il venereaza destul, sau considera ca salariul minim este prea mic, sau nu accepta sa faca sex cu patronul ca multumire pentru “un loc de munca”, sau pur si simplu pe cel pe care vrea sa-l striveasca el “pentru ca asa are chef”!
Romanii sunt in general cu “capul pe umeri” asa incat, apelez la intelepciunea lor: intelegeti ca o solutie care duce la disparitia statului si “legitimarea” averilor de pana la O MIE DE MILIOANE DE EURO, este BUNA, dar NU PENTRU NOI !
Este buna doar pentru cei care, prin furt si inselaciune au devenit superbogati si acum, ca poti fi EI furati, vor sa schimbe jocul, proprietatea sa devina sfanta iar violenta (prin care s-ar putea RESTITUI poporului ceea ce de drept ii apartine) sa fie cea mai cumplita crima a societatii! Sper ca noi, poporul, suntem mai destepti decat ne cred ei!
Primo vrea sa  “legitimeaze” bogatii (si, implicit SARACII, pentru ca “bogatul” exista numai in opozitie cu “saracul”).
Pentru a exista miliardari, miliarde  trebuie sa fie saraci.
Corporatiile au averi mai mari de un miliard de euro: Pentru “legitimarea” lor  precizeaza ca averea “buna” poate ajunge la 1 miliard euro / PERSOANA, ceea ce “justifica” starea prezenta (si viitoare) a acestora. Primo nu isi poate stapani gandirea in legatura cu “saracii” si  afirma ca suntem lipsiti de valoare intrinseca, atat ca persoane cat si genetic, atat legat de fumat, cat si in legatura cu asigurarile si cu  reproducerea. Este impotriva oricarui sistem “social” si nu doreste sa inteleaga SOLIDARITATEA, nici legata de sanatate nici cu referire la viata in general. Considera ca moartea unui sarac care “nu a reusit in viata”, poate fumator, poate betiv, poate doar nascut cu un handicap social urias pe care nu l-a putut escalada, in aceasta societate care ipocrit afirma ca da aceleasi sanse in viata, celor educati la Harvard, celor din Bullingdon Club, cat si celor nascuti ” in spatele blocurilor”, este un exemplu de libertate si un bine facut omenirii.
Se alinta afirmand ca va fi pedepsit de conducatorii de azi pentru aceasta “demascare”.
Nu va fi 🙂 pentru ca autorul APARA pe adevaratii raufacatori de azi, pe CEI MAI MARI DINTRE EI, pe cei situati DEASUPRA politicienilor, si incearca sa ne abata atentia de la ei in alta parte, si anume la “esalonul doi”.
Autorul face parte dintre ei, daca nu ca avere, cel putin ca filozofie de viata.
“Cartea” este, o abjectie, o incercare de manipulare, se constituie in aparatorul si “justificatorul” a: proprietatii sfinte, non-violentei TOTALE, libertatii pietelor, afacerilor private, desfiintarii statului, globalizarii, pe scurt al NEOLIBERALISMULUI.
Pe pamant sunt un milion de saraci pentru fiecare superbogat. Cui ii foloseste NON VIOLENTA ABSOLUTA ? Cui ii foloseste PROPRIETATEA SFANTA? CUI II FOLOSESTE PIATA FARA REGLEMENTARI? Cine ar fi desfiintat intr-o clipita daca proprietatea nu ar mai fi atat de “sfanta” si daca s-ar renunta la non-violenta impinsa pana la absurd?
Pe de o parte se prezinta drept avocatul “meritocratiei”, ceea ce impune calitati, intelepciune, gandire, apoi vine cu gogoasa “piata libera de orice reglementari” (de orice amestec al gandirii) ? Cat de prosti sa fim? Se vorbeste de conservarea planetei, prin limitarea poluarii si limitarea fortata a reproducerii saracilor! Este aproape cum ar spune direct ca se intentioneaza impartirea lumii in doua “zone”, una pentru bogati si una pentru saraci, iar reproducerea saracilor va fi limitata medical pentru a nu ii “inghesui” pe bogati, pastrand dar un numar “stiintific necesar” de “sclavi”.
Este crezul celor cu avere de 999 milioane de euro, care viseaza la disparitia ultimelor obstacole din calea suprematiei absolute a BANULUI asupra OMULUI,la eliminarea tantarilor care  ii agaseaza astazi, STATUL si SINDICATUL.
Este crezul celor care isi imagineaza ca “meritocratia” este acelasi lucru cu plutocratia, insinuind ca bogatii si-au dobandit averile prin “merit”. Titlul cartii, “MERITOCRATIA”, este la fel de potrivit ca acela de “cofetarie frantuzeasca” pentru o lucrare care se refera la colectarea gunoiului de grajd in vederea producerii de biogaz.
O guvernare buna NU se rezuma la un examen de intrare la facultate corect, la care se intrec unul care a beneficiat de cei mai buni profesori particulari cu altul care a trebuit sa munceasca de la 13 ani ca sa aiba ce manca.
O guvernare buna NU se rezuma la egalitatea in fata justitiei a bogatului cu avere de 999 MILIOANE de euro, cu saracul care a furat de la el o paine, ca sa aiba ce manca.
O guvernare buna NU inseamna sa organizezi cadrul in care “sa castige cel mai puternic” in infruntarea dintre o mama singura cu doi copii si patronul italian al firmei de camasi.
O guvernare buna inseamna oferirea de sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni.
“Solutia” pe care o propune este absurda si revoltatoare in acelasi timp. Camatarii de azi sa ne “ajute”, sa ne “DEA” EI banii CU CARE SA NE RASCUMPARAM IMPRUMUTUL PE CARE L-AM FACUT, TOT LA EI.
De ce incearca acest artificiu pueril si APARENT lipsit de sens? De ce sa nu ne “stearga”, pur-si-simplu datoria? Pentru a intretine iluzia ca cea mai importanta lege a lumii in care traim, mai importanta dacat legile fizicii, mai importanta decat omenirea, este PLATA DATORIEI CATRE BANCHERI.
Ca sa NU VEDEM ADEVARUL, si anume ca DATORIILE TARILOR CATRE PERSOANE FIZICE SUNT O ABSURDITATE CARE TREBUIE SA INCETEZE DE INDATA.
Este revoltatoare pentru ca incearca sa deghizeze solutia evidenta {datoriile tarilor catre cateva familii NU POT fi platite (fizic imposibil) si nici NU TREBUIE platite, pentru ca, de la “nasterea” acestora ele sunt legal-necinstite, prin faptul ca bancherii nu au pus, IN REALITATE, NIMIC in contractul bilateral in care noi am pus MUNCA NOASTRA, de azi si din anii ce vor urma, viitorul nostru si al copiilor nostri, bogatiile solului si subsolului, existenta insasi a familiilor noastre}, si anume ca NOI REFUZAM plata  datoriilor injuste in mascarada in care “EI NE PERMIT” sa nu le platim, vezi ABSURDITATEA solutiei de azi in care unor tari “li se sterg” parte din datorii, “concomitent si simultan” cu imprumuturi pe care le fac in continuare.
Citind “cartea”, trebuie sa avem in minte:
1. Elita conduce prin puterea pe care i-o da detinerea celor patru tipuri de capital (economic, social, cultural, simbolic). Mai putin de 1% din populatie detine 40 % din resursele globului.
2. Conducerea lor se exercita prin intermediul unor “arendasi”, neica-nimeni, care nu erau nimic pana Elita nu le-a pus la indemana Putere – reprezentantii nostri alesi. Ei sunt perfect constienti de faptul ca nu merita sa fie in pozitiile in care sunt si ca pot fi spulberati cu un deget de catre Elita. Aceasta vulnerabilitate garanteaza loialitatea totala pentru stapanii lor. Aceasta impostura explica iritarea viscerala a lor cand nu le aratam SUFICIENT (in opinia lor) respect. Oamenii ”mari” sunt modesti; oamenii mici cer ostentativ sa li se arate consideratie si obedienta pe care nu le merita. Ca sa fiu clar si sa termin cu ei: NU MERITA NICI POZITIILE PE CARE LE OCUPA, NICI RESPECTUL, NICI RECUNOSTINTA NOASTRA. Merita o rasplata dupa fapta.
3.Evolutia omenirii (prin stiinta si tehnologie si NU prin politica) a facut constant ca obiectivele materiale sa fie din ce in ce mai usor de atins.
4. Anarhia este o situatie pe care trebuie sa o evitam cu orice pret; absenta totala a statului ne lasa singuri, descoperiti in fata bogatilor care isi folosesc averile ca arma impotriva noastra.
5. Neoliberalismul, prin GLOBALIZARE, piata libera (de influenta noastra), afaceri private, stat nevolnic inseamna disparitia Romaniei. Ceea ce vedem acum si ne infurie, faptul ca ne dam tara pe bucati la straini, EXACT ASTA ESTE !

*.Elita privilegiata nu a ajuns acolo unde este fiind buna. Superbogatilor nu le pasa catusi de putin de CORECTITUDINE, dreptate, de actul de a ajuta pe altcineva. Nimeni dintre cei care-si iubesc aproapele nu ajunge miliardar. Cei care-si urasc aproapele ajung.

Citeste si da mai departe!

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII. Votul nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie.
Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !

Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 3

Rezumat: Episodul asta este cel mai important. El ne va invata cum sa ne ferim de cei care, sub masca Meritocratiei, vor apara Privilegiul (lupii in blana de oaie).

Cum sa recunosti un ANTI-Meritocrat?

Meritocratia si Anti-Meritocratia

“”Conceptul de succes ma face sa iau in discutie asa-zisa meritocratie si implicatiile ei. Ni se spune ca institutiile si societatile meritocratice sunt echitabile. Lasand de o parte faptul ca nici un sistem, al nostru inclusiv, nu este in realitate meritocratic in intregime, meritocratia poate sa se dovedeasca a fi mai echitabila si mai eficienta decat unele alternative. Dar echitabila in sens absolut?! Gandeste-te numai la faptul ca meritocratia este un sistem in care oamenii care sunt cei mai norocosi din punct de vedere al sanatatii si al inzestrarii genetice; cei mai norocosi in ceea ce priveste ajutorul dat de catre familie atat ca sustinere cat si financiar; cei mai norocosi in ceea ce priveste educatia si slujbele la care au avut acces; cei mai norocosi in inca multe alte feluri dificil de concretizat, cum ar fi reteaua de cunostinte – acestia sunt cei care culeg recompensele cele mai mari. Singura posibilitate ca un sistem care se declara a fi meritocratic sa poata trece proba echitatii este ca cei care sunt cei mai norocosi in toate capitolele enumerate sa aiba in acelasi timp si datoria de a munci din greu, sa contribuie la imbunatatirea vietii, sa isi imparta norocul lor cu ceilalti. Asa cum spune Evanghelia lui Luca – si sunt sigur ca rabinul meu ma va ierta ca citez din Noul Testament pentru o cauza nobila):’De la oricine caruia i s-a dat mult, mult i se va cere si de la cel caruia mult i s-a incredintat, si mai mult i se va pretinde’ Luca 12:48.”-Ben Bernanke

Exista DOUA feluri OPUSE de a intelege meritocratia. Una este de dreapta si bazata pe libertate negativa si alta este de stanga si bazata pe libertatea pozitiva.

In versiunea de DREAPTA, copiilor nascuti in familiile Elitei li se pun la dispozitie cele mai valoroase lucruri la care banul poate oferi acces. Cel mai important, li se ofera cea mai buna -in realitate – educatie la cele mai bune scoli, colegii si facultati. In mod firesc, acesti copii obtin calificari extrem de inalte si incep sa isi spuna “cei mai buni”, cei mai merituosi. Pana la urma, poseda certificate care sa ateste acest lucru.

Prin prisma celor de STANGA, aceasta situatie nu contine nici macar o urma de meritocratie ci este expresia unui sistem de privilegiu flagrant ANTI-MERITOCRATIC. Daca pui la dispozitia unui mic grup coplesitoare resurse si avantaje, in mod automat ii vor intrece pe toti ceilalti, exact in acelasi fel in care daca cineva incepe o intrecere de alergare de 100m pornind de la doar cinci metri de linia de sosire va castiga cu siguranta, chiar daca la linia de start este prezent si detinatorul recordului mondial la aceasta proba.

Din aceasta perspectiva, aprecierea celui mai merituos se poate face NUMAI DACA toata lumea pleaca DE LA ACEEASI LINIE DE START. Altfel, conceptul de “merit” devine lipsit de sens.

O meritocratie nu poate exista intr-un sistem masluit in vreun (orice) fel. In mod evident si clar, folosirea averilor pentru a asigura avantaje coplesitoare si pentru a truca “cursa vietii” in beneficiul celor privilegiati este EXACT OPUSUL MERITOCRATIEI. Este numai vechea si batrana plutocratie – conducerea de catre cei bogati, Elita privilegiata, Vechea Ordine Mondiala. Ca intotdeauna, ca sa isi JUSTIFICE averea, puterea si statusul, elita plutocrata incearca sa isi aplice – prin deformarea si rastalmacirea acestora – concepte care NU AU NICI O URMA DE LEGATURA cu ei. Ei afirma, “Noi suntem in varf pentru ca suntem cei mai buni”. Ei nu spun niciodata “Noi suntem in varf pentru ca am masluit sistemul ca sa produca inevitabil acest rezultat”.

O meritocratie este aceea in care FIECARUIA i se da o sansa egala de a merge la Harvard sau la o universitate echivalenta, in care FIECARE are acces la cea mai buna educatie, la cea mai buna ingrijire medicala, la cel mai bun mediu de viata si asa mai departe. Acest lucru IMPUNE interventia masiva a Statului pentru a elibera oamenii si pentru a le permite sa ajunga atat de sus cat poate fiecare (libertate pozitiva) si, in acelasi timp, IMPUNE distrugerea actualei Elite privilegiate (prin intermediul taxei de mostenire de 100%).

“Meritocratii” de dreapta doresc 0% taxa de mostenire si dreptul absolut de a truca cursa vietii dupa bunul lor plac, fara ca Statul sa aiba dreptul sa intervina. Invartirea rotii istoriei a facut ca, din nou, plutocratia anarho-capitalista libertariana sa isi ridice capul si sa reincerce impunerea unei elite Rand-iene care sa domneasca asupra Lumii pentru eternitate, intr-o lume in care Statul si Guvernul sunt abolite, in care totul este condus de catre pietele “libere” (adica pietele trucate de catre bogati ca sa fie intotdeauna in favoarea lor).

DE FIECARE DATA cand auzi ca cineva mentioneaza conceptul de meritocratie, acorda intreaga atentie pentru a fi convins daca este vorba despre meritocratie de stanga sau de dreapta. “Meritocratia” de dreapta este pur si simplu vechiul si batranul sistem de PRIVILEGIU REBOTEZAT. Este, in realitate OPUSUL meritocratiei si nici un adevarat meritocrat nu il poate inghiti. Orice sistem “meritocratic” care nu sustine crearea de sanse egale REALE prin taxa de mostenire de 100% – glontul de argint pentru familiile dinastice – nu este catusi de putin meritocratic.

Toti adevaratii meritocrati sunt de acord asupra unui lucru: merituos este cineva care rezulta dintr-o competitie cinstita cu toti, NU cineva care castiga un meci care a fost trucat in favoarea lui de la inceput intrucat respectivul apartine unei elite privilegiate care a primit un tratament IMENS mai bun decat toti ceilalti, si care nu este in realitate in competitie cinstita cu toti ceilalti – ci numai cu grupul lui de privilegiati.

Elita bogata intotdeauna a deturnat sensul limbajului adversarilor lor pentru a-l putea utiliza in interesul propriu, pentru a-si justifica elitismul si privilegiul. Acestia sunt CEI MAI PUTIN meritocratici oameni imaginabili. Ei nu ar fi ajuns nimic fara parintii lor bogati si fara uriasele averi pe care le-au primit ca mostenire.” Mike Hockney

Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 2

Incatusarea gandirii incepe prin confiscarea notiunilor.

Sa intelegem ce este, in realitate, Meritocratia (in acest episod), si cum o putem deosebi de FALSA Meritocratie (in episodul 3).

Meritocratia

Scop: conducerea poporului, IN REALITATE in folosul poporului, prin situarea ideilor deasupra banilor, esteticii deasupra shopping-ului, compasiunii deasupra indiferentei, comunitatii deasupra izolarii, culturii adevarate deasupra consumerismului, prin intermediul celor mai merituosi.

Necesitatea luarii in discutie a notiunii de “cei mai merituosi” apare datorita faptului ca majoritatea, poporul, NU STIU ce inseamna IN REALITATE o viata implinita si in consecinta NU AU NICI O IDEE despre ce ar trebui sa FACA pentru a o trai. Pe scurt, ceea ce VREI, de multe ori este diferit de ceea ce AI NEVOIE. Gandeste-te la un copil care, de la nastere, ar fi lasat FARA EXCEPTIE, sa FACA NUMAI CEEA CE VREA. Multi copii vor sa manance numai snitel cu cartofi prajiti. Daca nu-ti pasa de ei, le permiti. Daca iti pasa, le dai si salata, PENTRU CA TU STII MAI BINE.  Orientarea in viata de care NU au parte copiii orfani consta TOCMAI in “strunirea” lor pe drumul pe care parintii il considera in interesul superior al copilului.

Evident ca multi parinti fac greseli, fiind la randul lor insuficient pregatiti. Totusi, pentru copil este mult mai benefica educatia primita sub tutela lor decat INDIFERENTA sau CULTIVAREA DEFECTELOR, alternativa pe care o ofera societatea de azi, in scopul de a face din copiii de azi viitoarele automate de produs bani in vederea mentinerii averilor in interiorul familiilor, privilegiul pe care l-au mostenit si pe care vor sa-l lase mostenire copiilor lor, superbogatii.

Exact in acelasi spirit, un STAT care cultiva si rasplateste lacomia, prostia, ignoranta, idealurile “mici”, definirea personalitatii prin obiectele pe care le ai, indobitocirea prin mass-media care tinde sa-i “uniformizeze” pe toti la nivelul “celui mai mic numitor comun”, bazandu-se pe glume grosolane, sexualitate, pornografie, celebritati “de tinichea”, este ceea ce VREA poporul, PENTRU CA ASA A FOST CRESCUT, dar NU ESTE CEEA CE II TREBUIE acestuia.

Dorinta nestapanita de imbogatire duce la instrainare, divizarea comunitatilor, lupta intre vecini. Nu suntem aliati unii cu altii, suntem inamicii unii altora. Cum vindecam prapastia dintre noi?

Trebuie sa reducem importanta principalului motiv al discordiei: dorinta nemasurata de imbogatire.

Trebuie sa impiedicam folosirea averilor de catre superbogati ca arma impotriva celor saraci.

Meritocratia este impotriva comunismului, prin aprecierea meritului individual si a recompenselor diferentiate dar rezonabile; este impotriva capitalismului prin eliminarea situatiei de privilegiu a superbogatilor si prin urmarirea binelui individual in cadrul comunitatii, prin inlocuirea pietei “libere” cu o economie bazata pe resurse.

Cele 5+1 Principii Meritocratice

FARA NEPOTISM

0. Nu conteaza cine sunt parintii tai, conteaza cine esti tu.

FARA PILE

1. Nu conteaza ce pot face altii pentru tine, conteaza ce poti face tu.

FARA DISCRIMINARE

2. Sexul, rasa, varsta, originea nu sunt consecinta unei alegeri personale si prin urmare nu au semnificatie. Competenta este totul.

SANSE EGALE

3. Pornesti din acelasi loc ca si oricine altcineva si ajungi atat de departe cat te duce talentul.

RASPLATA CORECTA (Dupa MERIT)

4. Rasplata cea mai inalta pentru cei cu realizarile cele mai inalte.

si ultimul, dar cel mai important:

5. FARA VOTANTI

Meritocratia este indispensabila pentru a introduce gandirea si, la propriu, MERITUL in directionarea evolutiei societatii, prin eliminarea privilegiului suprematiei ereditare a “averii” care, imanent, a selectionat un grup conducator cu profil psihologic de pradator.

Este evident acum ca Meritocratia NU este o marca (chiar daca unii au platit pentru ea, asa cum unii au cumparat teren pe Luna). Cel care a “vandut-o” NU a avut dreptul s-o vanda, el a vandut ceva ce nu detinea si cel care a cumparat a cumparat ceva ce nu poate detine: Nu poti dori ce nu cunosti, nu poti avea ce nu intelegi.

http://www.meritocracyparty.org/