Esti om liber sau esti doar o gluma a istoriei?

#LibertyEqualityorDeath

Ai in realitate dreptul sa te plangi? Uite de ce intreb:
Oamenii care au condus evenimentele din ’89 sunt exact aceiasi oameni care au conceput si Actuala Constitutie.
1. In ’89 a fost Revolutie in realitate?
2. In Constitutie acei oameni au consfintit conditii care ne avantajeaza in realitate?

In ’89 am strigat “Libertate!”. Ni s-a bagat pe gat democratia capitalista. Care este consecinta democratiei capitaliste?
Suntem liberi, in realitate? Celelalte tari in care America a implementat democratia, sunt libere in realitate? Care este mecanismul prin care votul de catre saraci a candidatilor propusi de catre bogati pe baza garantiilor ca vor apara bogatii ne-a imbunatatit traiul noua, saracilor 99.99%?

In ’89 am dorit un trai mai bun. Ni s-a bagat pe gat piata “libera”. Care este consecinta pietei “libere”?
Avem un trai mai bun? Care este justificarea pentru ca viitorul Romaniei sa fie incredintat NEGUSTORILOR si nu celor mai intelepti romani? Prin ce mecanism profitul negustorilor imparte bunastarea asupra noastra?

In ’89 am dorit ca interesul nostru sa fie aparat. Ni s-a bagat pe gat pluripartidismul. Care este consecinta fireasca a pluripartidismului? Aceea ca nu mai reusim sa ne intelegem unii cu altii, noi cei saraci 99.99% ne-am impartit in doua tabere (fals) dusmane: Pontisti si Iohannisti UITAND ceea ce ne uneste; CU TOTII suntem saraci si de noi toti isi bat joc cei care conduc Lumea din zona sigura a AVERILOR PRIVATE.
In ce fel pluripartidismul a condus la apararea interesului TAU, in realitate?

In ’89 am dorit ca meritele fiecaruia sa fie apreciate. Capitalismul apreciaza meritele, in realitate? Bogatia, in capitalism, este proportionala cu meritul? Cei mai bogati oameni sunt asa fiindca sunt cei mai merituosi?
Cei mai bogati romani sunt cele mai perfecte exemplare umane, in realitate? Prin ce mecanism meritoriu s-au imbogatit cei mai bogati romani?

In ’89 am dorit sa crestem performanta tarii ca sa ne apropiem de tarile avansate. Ni s-a spus ca pentru asta trebuie sa PRIVATIZAM totul. Care este consecinta privatizarii?
A crescut performanta industriala a Romaniei, in realitate? Este avantajos pentru romanul obisnuit ca PADURILE, APELE, SOLUL, SUBSOLUL au ajuns proprietate privata? Prin ce mecanism aglomerarea avutiei in numai cateva buzunare private este in interesul nostru, cei 99.99%?
In ’89 am dorit suveranitate. Ni s-a spus ca pentru asta trebuie intai sa ne distrugem armata si apoi sa intram in NATO. In ce asociatie profesionala ca sa intri trebuie ca mai intai sa-ti distrugi capacitatile proprii? Suntem IN NATO sau SUB NATO in realitate? Prin ce mecanism se poate manifesta suveranitatea noastra daca nu mai avem capabilitati militatre adevarate (in afara mercenarilor)? Prin ce mecanism actiunile Romaniei in directia interesului NATO au consecinte in directia interesului Romaniei?

In ’89 am dorit independenta. Ni s-a spus ca pentru asta trebuie sa renuntam la economii si sa facem datorii (in ’89 aveam datorie externa ZERO ca tara si, in general, ca indivizi aveam ECONOMII LA CEC) la camatarii internationali privati. Pentru cei care nu au fost convinsi, Banca Nationala (numai cu numele) a Romaniei a tras o inflatie de 10000:1, a tolerat si alte scheme piramidale (Ponzi), a autorizat Institutii Financiare Nebancare; guvernul a lasat ca tara sa fie CUCERITA de ZECI de banci comerciale, armate financiare in razboiul economic. Salariile tuturor romanilor, inclusiv ale celor angajati la stat se distribuie prin FIRME STRAINE.
Prin ce mecanism, trecerea de la economii (atat ca persoane particulare cat si ca tara) LA DATORII catre camatarii privati internationali (atat ca persoane private cat si ca tara) este in beneficiul nostru?

In ’89 am dorit sa ne securizam viitorul. Ni s-a spus ca pentru asta trebuie sa veneram MOSTENIREA – instrumentul prin care cateva familii dinastice isi pastreaza in familie conducerea lumii prin transmiterea acesteia intre generatii in interiorul familiei INCAPSULATA in avere. 1% din oameni detin jumatate din Terra.
Prin ce mecanism aglomerarea proprietatii in interiorul catorva familii slujeste interesul celor “ramasi pe dinafara”? De exemplu, pentru romanii obisnuiti, care este practic beneficiul ca padurile au ajuns proprietate privata si prin intermediul mostenirii vor ramane private pe vecie? Mai concret, care este beneficiul, pentru cei lasati pe dinafara la impartirea avutiei, CA AU FOST LASATI PE DINAFARA ?

In ’89 am dorit conducerea poporului. Ni s-a spus ca asta inseamna impartirea puterilor in stat. Care a fost consecinta impartirii puterii? Faptul ca Statul a devenit mai slab decat PUTEREA ECONOMICA. Prin ce mecanism politic alesii nostri ne-ar putea imbunatati viata cand nu au nici un mijloc de a controla bancile, corporatiile, piata?

In ’89 am dorit un Stat care pune OMUL deasupra a orice. Ni s-a bagat pe gat o Constitutie care SITUEAZA urmatoarele DEASUPRA OMULUI:
-proprietatea privata
-mostenirea
-democratia
-pluripartidismul
-libertatea negustorilor

toate astea pe fondul existentei MONOPOLULUI PRIVAT ASUPRA PRODUCERII SI ADMINISTRARII BANILOR.

Esti liber?
Este fals ca “cine nu voteaza nu are dreptul sa se planga”; in realitate, cine REFUZA SA LUPTE nu are dreptul sa se planga.
Sclavii NU au dreptul sa puna la indoiala hotararile stapanilor si pe buna dreptate, pentru ca sclavii pretuiesc viata mai mult decat libertatea – ceea ce i face DEOSEBITI fata de oamenii liberi: cei care pretuiesc libertatea mai mult decat viata.

TU ce esti: om liber sau o gluma a istoriei?

#Libertyjokez

Ω altă lume este inevitabilă.

Ω altă lume este posibilă.

Politica, asa cum o stim, este depasita pentru ca actiunile ei sunt extrem de subiective (bazate pe opinie, parere), relative si pur circumstantiale, fara legatura cu cunoasterea pe care omenirea o are la dispozitie in secolul XXI. Solutia este introducerea Metodei Stiintifice in deciziile privind societatea.
Singura forta din Romania care face aceasta, in realitate, este Miscarea Dacia.
Crezi ca nu este posibil? Te inseli!
Uite un exemplu de aplicare a stiintei in proiectarea Unei Noi Lumi.

Problemele Romaniei nu sunt datorate banilor (sau lipsei lor), problemele Romaniei sunt datorate TRADATORILOR.
Respect ISLANDA! Este prima tara care a inceput sa-i aresteze pe bancheri. Se poate la ei, se poate si la noi.
Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii (si Actualei) Ordini Mondiale – Stapanii Lumii – circa 6000 de oameni. Atata vreme cat acestia detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” ! Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase, astazi au constituit uriase retele internationale cu interese pe intreg globul. Atata vreme cat aceasta situatie persista, tot ei vor fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant.  Asa cum nici un particular nu este indreptatit sa detina arme de distrugere in masa, trebuie sa fie ABSOLUT INTERZIS de asemenea ca o organizatie PARTICULARA sa detina arme financiare de distrugere in masa.
Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: angajati ai poporului sau un mic grup de privaţi ultrabogati, NEALESI si care NU DAU SOCOTEALA în faţa nimănui dar care controlează poporul? Nici o banca PRIVATA nu trebuie sa mai existe pe suprafata pamantului. Orice altceva este propagandă.
Renuntand la pregatirea militara a propriilor cetateni, Romania a renuntat la libertate.
OPRESIUNEA de o parte poate supravietui numai prin OBEDIENTA de cealalta parte.
SOCIETATEA are dreptul si OBLIGATIA sa stabileasca ce este tolerabil si ce NU. O societate toleranta poate tolera orice, mai putin INTOLERANTA. Toleranta fata de intoleranta este o perversiune.

Nici o putere nu este legitima, niciodata, altfel decat prin ea insasi – “might is right”. Ceea ce aduce insa NOU guvernarea Meritocratica este STABILITATEA puterii; pacea exista numai acolo unde exista dreptate.

Statul se poarta cu noi, bine sau rau, dupa cum ii sunt constitutia, legile si conducatorii; dupa cum NI-L FACEM. Un stat bun este azi EXTREM de greu de obtinut, dar ESTE POSIBIL. Elita bogata a aratat, arata si va arata la nesfarsit dispret si agresivitate impotriva noastra, daca ii vom permite, la nesfarsit, sa ramana la putere. In lumea averilor ESTE IMPOSIBIL sa avem vreo influenta, altfel decat PRIN INTERMEDIUL unui STAT PUTERNIC.
Pentru ca binele sa triumfe, este necesar sa se asocieze educatia cu ratiunea.
Globalizarea inseamna furtul puterii, de catre bogati, de la detinatorul de drept al acesteia, poporul. Aceasta se face prin cardasii care includ guverne tradatoare ce transfera puterea DIN ZONA POLITICA (unde poporul are acces) IN ZONA ECONOMICA (unde poporul nu are acces), in beneficiul privatilor, proprietari de BANCI si de CORPORATII.
Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie. Conducerea lumii este asigurata astazi de catre mici grupuri ascunse, formate din cei mai bogati si mai puternici.
Educatia nu are nici o legatura cu stapanirea abilitatilor necesare la angajare. “EDUCATIA” DUPA CERINTELE PATRONATULUI ESTE, IN REALITATE, DRESAJ. Educatia si dresajul sunt notiuni diferite.
“Istoria lumii este REZULTATUL evolutiei constiintei libertatii.” Hegel
“Cand guvernarea incalca drepturile poporului, insurectia este, pentru popor si pentru fiecare fractiune a lui, cel mai sacru drept si cea mai de neevitat datorie. Declaratia drepturilor omului si cetateanului 1793, punctul 35.” Prin suveranitatea poporului se înţelege dreptul poporului de a decide asupra soartei sale, de a stabili linia politică a statului şi alcătuirea organelor de putere, precum şi de a controla activitatea acestora. Suveranitatea poporului indreptateste dreptul acestuia la insurecţie, atunci când s-au epuizat toate mijloacele pasnice în înfăptuirea democraţiei.

“Cine se bazeaza numai pe violenta va fi exterminat. Cine se bazeaza numai pe nonviolenta va pieri.” Ssu-Ma Fa

 

CINE BLOCHEAZA EVOLUTIA DECLANSEAZA REVOLUTIA.

Capitalismul, deghizat in democratie capitalista, este sistemul proiectat sa sporeasca bogatia bogatilor, cu SUSTINEREA saracilor – ceea ce si face. Orice sarac care sustine capitalismul este un ignorant si orice popor care adopta azi capitalismul este mult intarziat pe scena istoriei.

Virtutea nu este genetica, ea se dobandeste prin educatie corespunzatoare. Viitorul omenirii depinde de construirea unei societati rationale, meritocratice, superior educata, cooperativa, dedicata dezvoltarii mutuale, in care competitia este doar o forma de manifestare a colaborarii.
Binele si raul sunt subiective si nici o apreciere facuta in functie de aceste criterii nu poate fi sustinuta, pentru ca frecvent binele unuia inseamna raul altuia. Viitoarea guvernare a lumii trebuie sa aprecieze mai presus de bine si de rau. Exista doar doua posibilitati:

1. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MINIM de oameni. Puterea izvorata din avere. Politica bazata pe parere. Interdictie pentru stat de a reglementa sfera privata chiar si in cazurile in care aceasta produce consecinte publice. Perpetuarea familiilor dinastice prin transmiterea puterii concentrata in avere, prin mostenire din generatie in generatie, pentru totdeauna. Cativa oameni vor fi proprietarii Terrei. Parazitism. Copiii se vor naste scalvi, pe proprietatea altcuiva. Puterea va fi sinonima cu averea. Plutocratia. Globalizarea. Victoria privilegiului.

2. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MAXIM de oameni. Introducerea metodei stiintifice in politica. Reglementarea sferei private in cazul in care produce consecinte publice. Disparitia familiilor dinastice prin taxa de mostenire de 100%.Terra va apartine Omenirii. Simbioza. Copiii se vor naste liberi, in casa lor. Meritocratia. Noua Ordine Mondiala. Victoria echitatii.

Educatie, Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ ! Saraci din toate tarile, uniti-va! Bogatii s-au unit deja. Sapere aude!

Ω altă lume este inevitabilă.

Mesajul Miscarii Dacia. 2.

Third_way

2. Esti sustinator al lui Ponta? Citeste!

Miscarea Dacia are in vedere implementarea unei societati fara sclavi si fara stapani de sclavi, fara “bogati” si fara “saraci”, o societate in care oamenii nu mai trebuie sa suporte tirania propriilor institutii, in care munca este placuta si aducatoare de satisfactii, in care oamenii isi pot implini potentialul cu care s-au nascut. Abia atunci istoria omenirii va incepe cu adevarat, abia atunci vom putea considera ca, in fapt ne-am desprins de maimuta.

Comunismul NU a adus, in realitate, acest lucru.
Comunismul a produs, in realitate, LEGIUNI de nemultumiti cu burta plina si cu apartament proprietate particulara, dar care s-au inghesuit ca maimutele la gogosile aduse in piata, cu sacosa, de catre capitalisti.
Comunismul NU a cazut fiindca este perfect… ci fiindca este imperfect. Ideea de DREPTATE a fost interpretata GRESIT de catre comunism prin EGALITARISM, dar cea mai mare greseala a comunismului a fost SITUAREA MATERIEI DEASUPRA IDEILOR – altfel spus situarea stomacului mai presus de creier.
Afirmatia ca “starea materiala determina constiinta” a facut comunistii sa creada ca confortul material poate aduce fericirea. Neasteptat pentru ei, desi au dat tuturor casa, serviciu, butelie, mancare… oamenii au fost PROFUND nemultumiti.

Teza: Oportunitati egale, rezultate egale; materia deasupra mintii in scopul uniformizarii – Comunismul. Opresiune.
Antiteza: Oportunitati inegale, rezultate inegale; mintea deasupra materiei – in slujba intereselor stapanilor – Capitalismul. Opresiune.
Sinteza: Oportunitati egale – rezultate dupa meritele individuale – mintea deasupra materiei in scopul implinirii potentialului cu care ne-am nascut, atat ca indivizi cat si ca specie. Dreptate, libertate.

Mie imi sunt dragi comunistii fiindca ei doresc o lume mai buna pentru toti. NU TREBUIE insa SA REPETAM GRESELILE TRECUTULUI. CE E BUN trebuie sa pastram dar ce s-a dovedit nociv trebuie inlocuit.
NOSTALGICII comunismului, prin angrenarea eforturilor lor si a celor care cred in ei INTR-O DIRECTIE FARA SOLUTIE se constituie, in realitate, in SUSTINATORI INVOLUNTARI AI STARII DE FAPT prin acapararea resurselor care trebuiesc folosite eficient impotriva SISTEMULUI.

Daca iti este greata de cocalarii de pe strada, de politicienii corupti in fruntea tarii, daca doresti o societate in care fiecare sa aiba IN REALITATE ceea ce merita – Miscarea Dacia este pentru tine.

Vor urma: Mesajul catre oamenii cu adevarat religiosi si mesajul catre oamenii de stiinta.

Ω altă lume este posibilă.

 

Mesajul Miscarii Dacia. 1.

Third_way

1. Esti sustinator al lui Iohannis? Citeste!

Miscarea Dacia are in vedere implementarea unei societati in care oricarui om obisnuit, de originea cea mai “modesta”, i se acorda oportunitatea sa-si construiasca propria cale catre succes, in functie de calitatile individuale; o societate care are la baza dreptatea si libertatea – valori de importanta capitala pentru toti oamenii liberi.

Capitalisnul NU produce, in realitate, acest lucru; de fapt, capitalismul este CEA MAI ANTICOMPETITIVA societate.

Capitalismul imparte oamenii in doua categorii: oameni de calitatea I si oameni de calitatea a II-a, in functie de avere (aproape 100% mostenita). Capitalismul isi foloseste toate resursele pentru a se asigura ca cei care se nasc bogati raman bogati si cei care se nasc saraci raman saraci, practic averile sunt folosite ca arma impotriva saracilor, prin masluirea “intrecerii” in cursa vietii. Cele mai importante arme sunt monopolul privat asupra producerii si administrarii banilor, controlul mass-media (cui ii controlezi gandurile – ii controlezi actiunile) si pastrarea conducerii lumii in familii dinastice prin transmiterea intre generatii a averilor.
Visul capitalist de imbogatire este numai UN VIS si trebuie sa fii adormit sau retardat ca sa il crezi. Cei care se imbogatesc in realitate in capitalism – new money – ajung la bani in slujba bogatilor, ca si caini de paza ai adevaratilor mari multimiardari: politicienii corupti, traficantii de droguri, proxenetii, teroristii, idolii sportivi sau rock, toti isi primesc PERMISIUNEA de imbogatire ca RECOMPENSA pentru serviciile REALE facute adevaratilor stapani. De exemplu, o celebritate Reality-Show poate fi platita -gras- pentru reclama pe care o face actualului sistem, mai precis situatiei ca poti sa fii si prost si sa te nasti sarac SI SA TE IMBOGATESTI PESTE NOAPTE; deci plata este pentru intarirea Pavloviana a fantasmei de imbogatire in mintile legiunilor de zombies.

Teza: Oportunitati inegale, rezultate inegale; mintea deasupra materiei, sluga in slujba intereselor stapanilor – Capitalismul. Opresiune.
Antiteza: Oportunitati egale, rezultate egale; materia deasupra mintii in scopul uniformizarii- Comunismul. Opresiune.
Sinteza: Oportunitati egale – rezultate dupa meritele individuale; mintea deasupra materiei in scopul implinirii potentialului cu care ne-am nascut, atat ca indivizi cat si ca specie. Dreptate, libertate – Ω altă lume este posibilă.

Capitalismul a inteles perfect ca constiinta determina actiunile. A reusit, prin VISUL de imbogatire si prin ILUZIA de libertate SA CREEZE OAMENILOR O FALSA CONSTIINTA si astfel sa transforme LEGIUNI de saraci, flamanzi si cu haine rupte in APARATORI si capitalismului; ignoranti care sunt dedicati in totalitate platii la timp a ratelor la banci straine dar care, in afara de avere, nu recunosc nici o alta ierarhie. Capitalismul i-a dresat ca :
a. au drepturi
b. parerea lor este importanta,
c. NIMENI sa nu le spuna lor ce sa faca, si
d. Capitalismul nu este perfect dar este cea mai buna societate realist posibila. Adevarat, dar numai pentru cei 1% care s-au nascut in familii dinastice bogate.

“Capitalistii” doresc, in mod corect, sa existe o “intrecere” intre oameni si cei mai capabili sa aiba rezultate mai bune. NU TREBUIE insa SA REPETAM GRESELILE TRECUTULUI. CE E BUN trebuie sa pastram dar ce s-a dovedit nociv trebuie inlocuit. Capitalismul s-a DOVEDIT o utopie. Oficial a intrat in coma in 2008 cand bancile private nu au supravietuit decat prin adoptarea de MASURI SOCIALISTE: banii cetatenilor au fost folositi, in mod abuziv, pentru salvarea bancilor PRIVATE dar, pentru cetateni, efectul acestei “donatii” fortate a fost numai CRESTEREA DATORIILOR!

NOSTALGICII capitalismului, prin angrenarea eforurilor lor si a celor care cred in ei INTR-O DIRECTIE FARA SOLUTIE se constituie, in realitate, in SUSTINATORI INVOLUNTARI AI STARII DE FAPT prin acapararea resurselor care trebuiesc folosite eficient impotriva SISTEMULUI.

Daca iti este greata de cocalari pe strada, de politicieni corupti in fruntea tarii, daca doresti o societate in care fiecare sa aiba IN REALITATE ceea ce merita – Miscarea Dacia este pentru tine.

Vor urma: Mesajul catre sustinatorii lui Ponta, catre oamenii cu adevarat religiosi si mesajul catre oamenii de stiinta.

La placinte, inainte; la razboi, inapoi

…sau, pentru unii muma, pentru altii ciuma.#the_game_has_been_rigged_by_brainhiccup-d4dc645Consecventi politicii axei Bucuresti-Washington, Romania imita si ea “liderul” statelor asa-zis civilizate si adopta sistemul “sanatate pe bani” in care pacientul devine “asigurat”, medicii devin “furnizori de servicii” iar in privinta accesului la sanatate populatia este segregata in functie de avere. Trebuie sa subliniez ca in zonele civilizate ale Lumii, asigurarea sanatatii este obligatia statului si nu a individului si sa adaug ca “stindardul democratiei si garantul absolut al libertatii” revine la pedeapsa cu moartea prin impuscare.

…ma rog, asta au vrut si vor Romanii, totul sa depinda de bani; cine sunt eu sa ma opun?

Acest lucru ARE legatura cu urmatorul subiect. Daca sanatatea este pe bani, si mersul la razboi trebuie sa fie la fel. Altfel spus, pretiosii care isi doresc asigurare de sanatate particulara “fiindca contribuie mult la sanatate” si care apreciaza ca persoana lor este evident mult mai importanta decat Gheorghe care este neasigurat pentru sanatate, au evident – urmand acest sistem de evaluare al valorii – MULT mai mult de APARAT, in cazul unui razboi, decat acelasi Gheorghe “neasigurat”.

-Este ABSURD atunci ca Gheorghe care are numai datorii, sa mearga in prima linie sa apere averea Domnului Popescu, antreprenor, sau ale Doamnei Gina, latifundiar.

-Este DREPT atunci ca la razboi sa mearga intai cei care au de aparat cele mai mari averi. Cu cat averile sunt mai mari, cu cat ai prioritate medicala mai mare, cu cat ESTE CORECT sa ai prioritate mai mare si la inrolare.

-De asemenea, copiii si rudele celor care hotarasc intrarea Romaniei in razboi trebuie sa aiba prioritate la inrolare; un politician NU POATE judeca limpede intrarea in razboi decat daca are certitudinea ca familia lui va fi inrolata, altfel este tentat sa foloseasca averea si influenta pentru a declansa razboiul doar pentru ceilalti, DAR NU PENTRU EL SI PENTRU FAMILIA LUI.

 

Cand l-ai votat pe Mugur Isarescu?

Iliescu

Constantinescu

Mugur-Isarescu-si-Traian-Basescu

images_2014_12_10_iohannis_isarescu_700_800_90

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze.  Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” !

Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: angajatii poporul sau un mic grup fascist de privaţi ultrabogati, care nu sunt răspunzători în faţa nimănui dar care controlează poporul? Nici o banca PRIVATA nu trebuie sa mai existe pe suprafata pamantului. Orice altceva este propagandă.

 

 

Proiectul unei Noi Lumi: One Size (Does Not ?) Fits All

one-size-does-not-fit-all

ORICINE poate imagina O NOUA LUME.

Platon, Jules Vernes, Gene Roddenberry, Elita bogata, Putin, Obama, Abu Bakr al-Baghdadi, Mihai Gadea, Ion Cristoiu, Madalin Voicu, legiunile de zombie-de-Mall, fanii Michael Jackson, fanii Steaua, fanii Dinamo, fanii Ponta, fanii Nicolae Guta & Florin Salam, fanii Iohannis, toti ne imaginam intr-un anumit fel PARTICULAR lumea de maine. “Particular” – fiindca fiecare isi imagineaza lumea de maine dintr-o perspectiva care sa il favorizeze si in lumina CUNOASTERII pe care o detine.
Aceasta multitudine de “proiecte” poate fi impartita in multe feluri dar am sa ma refer doar la fezabilitate si la calitate.
In functie de fezabilitate – cea mai “fezabila” este – demonstrat prin insasi existenta ei – LUMEA DE AZI, in care o ELITA a PRIVILEGIULUI MOSTENIT prada, in general prin intermediul monopolului particular asupra producerii si administrarii banilor, o TURMA de 7.5 miliarde de SCLAVI. Destul de fezabila este si viziunea SIIL care pastreaza turma de sclavi dar inlocuieste Elita cu o alta, cu una bazata pe religia Islamica si care inlocuieste escrocheria financiara cu abordarea directa: supunere vs decapitare. Proiectul Venus este infirm prin aceea ca se ocupa doar de tehnologie – cand in realitate viata si societatea inseamna infinit mai mult – si reflecta viziunea INGUSTA a autistilor – oameni “de stiinta” asupra viitorului.
Viziunea “oamenilor obisnuiti” este nefezabila prin aceea ca la baza ei sta numai “ceea ce i-a trasnit prin cap fiecaruia”, in situatia in care “fiecare” detine cunostinte MINIME in general si in functionarea Lumii in special.

one-size

In ceea ce priveste “calitatea”, trebuie in preambul sa intelegem ca acesta NU este un concept materialist. Calitate provine de la “qualia” si este o notiune subiectiva; altfel spus notiunea de calitate are legatura intotdeauna cu notiunea de SUBIECT. Trebuie sa intelegem ca de multe ori cuvantul calitate este folosit in mod INCORECT, aplicat la notiuni materialiste cand el, folosit corespunzator, se refera la PERCEPTII. De exemplu, culoarea ALBASTRU a cerului NU ESTE O PROPRIETATE A CERULUI ci o calitate a SUBIECTULUI care observa cerul. Arat acest lucru ca sa subliniez din nou ca O LUME NOUA DE CALITATE arata diferit in minti diferite si asta nu numai in cazul indivizilor diferiti ci chiar in mintea aceluiasi individ: lumea ideala la 20 ani este diferita de lumea ideala la 80 ani.
Giovanni a fugit in occident in tinerete dar traind acolo a inceput sa ii vada adevarata fata. Eu in tinerete as fi facut aproape orice pentru un “Green Card” in SUA dar azi apreciez ca America este CEA MAI inapoiata tara dintre cele, asa-zis, civilizate; “liderul” huliganilor internationali, garantul democratiei “chiar daca nu vrei”, stindardul libertatii absolute a celui mai puternic si, cel mai important, bratul inarmat al sistemului monetar particular international. Majoritatea isi imagineaza o Lume in care ei insisi pot face tot ceea ce poftesc iar ceilalti sunt incapabili sa se opuna, adica, mai concret, majoritatea NU isi doresc libertate sau echitate ci isi doresc sa ajunga SA IA LOCUL STAPANILOR de astazi, iar calea pe care si-o imagineaza pentru atingerea acestui scop este imbogatirea rapida cu efort minim.
Coruptia, tradarea, sinuciderea statelor, globalizarea, ignoranta generalizata, sclavia in masa, prasirea caracreristicilor cele mai josnice ale personalitatii umane, venerarea drepturilor particulare simultan cu inculparea binelui comun si a comunitatii, goana nebuna, din ce in ce mai accelerata, catre nicaieri – sunt consecinte FIRESTI ale ORGANIZARII LUMII DE AZI (si de ieri) IN JURUL PROFITULUI, cu atat mai distructiv cu cat producerea si administrarea banului este monopol particular. Este un cerc vicios care se autointretine prin visul de imbogatire al saracilor care transforma perceptia de catre mase a Elitei bogate, DIN INAMIC – cum este in realitate – care isi foloseste averile ca arma impotriva saracilor – IN IDOL, obiect de veneratie. Aceasta strategie ofera Elitei PROTECTIE si PERPETUAREA STAPANIRII in timp ce masele au ajuns sa-si lustruiasca singure lanturile.
Am ajuns la concluzie: din nenumaratele posibile modele ale unei Noi Lumi, doar UNA ofera posibilitatea eliminarii RELATIVISMULUI, particularului diverselor modele. Aceasta este o Lume centrata in jurul ADEVARULUI. 1+1=2. Toti oamenii RATIONALI admit ADEVARUL, cand le este aratat cu ARGUMENTE pe care reusesc sa le inteleaga. Cu toate ca exista lucruri atat de complexe incat nu pot fi intelese chiar de toata lumea, principiul ramane in picioare si anume ca un model de CALITATE poate aduce numai RATIUNEA. Exista bineinteles si oameni irationali – si NU putini ! – cu care discutia este inutila: Noua Lume insa trebuie sa le sigure si lor o buna CALITATE a vietii.
Miscarea Dacia proiecteaza O NOUA LUME in care viata este CORECTA, in care NIMENI nu poate afirma, in mod justificat, ca “viata e o curva”.
“One size fits all” este un concept dificil de implementat -liberul arbitru este DREPTUL NATURAL al omului! – cand vine vorba despre societate, tocmai din cauza acestei multitudini de pareri, multitudine datorata atat conditiilor innascute cat si diferentelor dobandite in timpul vietii. Este OBLIGATORIE atunci recurgerea la UNITATE in DIVERSITATE, dar nu in modul ABSURD, distructiv al MULTICULTURALISMULUI ci in modul NATURAL, al ORGANISMULUI. Cu toate dificultatile inerente, conceptul este OBLIGATORIU prin situatia ca NU AVEM DE ALES: Terra este UNICA in timp ce viziunile personale depre viata sunt DIVERSE.
Transpunerea in realitate inseamna DREPTATEA, adica lumea in care FIECARE PRIMESTE CEEA CE MERITA – EXACT OPUSUL LUMII DE AZI, A PRIVILEGIULUI MOSTENIT! Evaluarea meritului individual implica o “intrecere” corecta, ceea ce face OBLIGATORIE plecarea tuturor si a fiecaruia DE LA ACEEASI LINIE DE START.
O complicatie tehnica este generata de faptul ca fiecare isi imagineaza lumea ideala altfel decat ceilalti. Solutia democratica – democratia nu produce calitate si nu are loc, in ideologia ei pentru calitate – aceea de a OBLIGA invinsii sa INGHITA FORTAT viata pe care o considera potrivita invingatorii – NU ESTE CU NIMIC mai dreapta decat situatia actuala in care suntem OBLIGATI sa INGHITIM FORTAT suprematia mostenita a catorva clanuri de bancheri, de aceea democratia nu numai ca NU ESTE INAMICUL PRIVILEGIULUI MOSTENIT ci este chiar unul dintre PILONII DE SUSTINERE A Elitei PRIVILEGIULUI MOSTENIT.

Rezumat:

Mostenirea, democratia, pluripartidismul, contractele, proprietatea, piata “libera”, “libertatea” presei, separarea puterilor in stat si in special separarea puterii economice de actiunea votului popular sunt notiuni sfinte pentru noi – fiindca ne obliga Constitutia sa le apreciem – dar este maxim dureros sa constatam ca exact ceea ce avem mai sfant sta chiar LA BAZA INECHITATII VIETII si ASIGURA PERPETUAREA  PRIVILEGIULUI MOSTENIT.
Prin contrast, Noua Constitutie, planul pentru O LUME DREAPTA in care FIECARE PRIMESTE CEEA CE MERITA, in care Omul este SCOP si nu MIJLOC, apreciaza notiunile care stau la baza ELIBERARII si EVOLUTIEI noastre, anume: adevarul, dreptatea, calitatea si meritul.

 

Omul. Scop sau mijloc?

tatuaje-matematicas

Tema este deosedit de dificila insa nu poate fi evitata. Este evident ca diverse paradigme a ceea ce este Omul conduc la modele diferite ale Unei Noi Lumi. Este probabil adevarat ca fiecare om are o intelegere personala a Lumii; cu toate acestea exista niste tipare si un numar limitat de optiuni, ceea ce face posibila o sinteza.

Nu putem intelege Omul separat de context – Universul. Trebuie sa incepem discutia pornind de la contextul cel mai larg:
Din punct de vedere al alcatuirii Universului, exista doua posibilitati:
1. Materia (ceea ce exista in spatiu si timp) este TOT UNIVERSUL.
2. Materia (ceea ce exista in spatiu si timp) este DOAR O PARTE a Universului, EXISTAND in plus si niste variabile “ascunse” – adica inaccesibile observatiei directe, fiind in afara spatiului si timpului.

In functie de optiunea privitoare la aceasta rascruce, imprecis vorbind oamenii se impart in “oameni de stiinta”, “oameni religiosi” si “oameni agnostici”.

*Agnosticii sunt cei care “nu s-au hotarat”, nu au adoptat o pozitie sau alta.

*Oamenii de stiinta sunt in general ANTIrationali si multi sunt nesinceri.
a. Stiinta ca intreprindere in ultima vreme a devenit ANTIrationala. Stiinta a aparut ca reactie impotriva Religiei si si-a propus sa DESCOPERE functionarea Lumii fara existenta unui Creator. L-a “izgonit” pe Dumnezeu dar i-a pastrat “magia”.
Stiinta afirma astazi – cu fata senina – ca Universul s-a nascut printr-o fluctuatie INTAMPLATOARE in NIMIC. Stiinta de astazi RESPINGE cauzalitatea pe care a inlocuit-o cu intamplarea, respinge “realitatea” Lumii pe care a inlocuit-o cu relativitatea si cu ” o unda virtuala” de probabilitate.
La aceste imbecilitati din punct de vedere filozofic stiinta de astazi a ajuns incercand sa “explice” rezultatele experimentelor, in special cele privind fizica cuantica din punctul de vedere al paradigmei stiintei, anume ca materia este tot ceea ce exista. Pe acest drum, in afara de faptul ca a devenit ANTIrationala stiinta a devenit si nesincera. Cu toate eforturile facute de Elita stiintifica de a pastra totul in cadrul material, stiinta afirma totusi ca lumea reala este rezultatul “colapsului” undei VIRTUALE de probabilitate – care prin definitie NU ESTE MATERIALA. Folosirea in explicatii a unor fenomene considerate imposibile pun in evidenta nesinceritatea Stiintei si analfabetismul filozofic al oamenilor de stiinta contemporani. Trebuie mentionat ca Stiinta nu a fost intotdeauna astfel, ea si-a inceput existenta IN CAUTAREA ADEVARULUI si este IMPERIOS NECESAR sa devina RATIONALA.

Trebuie sa intelegem ca stiinta contemporana a obtinut succese PRACTICE stralucitoare, posibil sa fi reusit sa duca Omul pe Luna si inapoi.
Este important sa intelegem 2 lucruri:
a. Stiinta este un expert avizat privitor la categoria studiata – adica in ceea ce priveste FOLOSIREA PRACTICA A MATERIEI – dar este total ignoranta la tot ceea ce depaseste cadrul materiei.
b. Succesele Stiintei NU se datoreaza “explicatiilor” stiintei ci FOLOSIRII MATEMATICII – cel mai rational si idealist subiect posibil.
In rezumat, stiinta NU explica nimic. Nu asteptati din partea Stiintei, asa cum este ea astazi, raspunsuri la intrebarile:
-ce este spatiul?
-ce este timpul?
-cum a aparut Universul?
-UNDE stau legile naturii?
-Ce cauta matematica la temelia TUTUROR stiintelor?
In rezumat, cine adopta paradigma Stiintifica Contemporana afirma ca Universul este o intamplare, Omul este o intamplare. Nu exista un scop al Universului sau al Omenirii si atunci TOTUL este relativ. Practic, orice curs ar urma evolutia Omenirii – nu face nici o diferenta si oricum nu are importanta, decat personala: unii se vor descurca mai bine si altii vor pieri in anumite circumstante. Aceasta RELATIVITATE face ca Proiectul unei Noi Lumi sa fie IMPOSIBIL deoarece singurul mod de apreciere ramane legat de dorintele si interesele personale. Aceasta abordare face ca uciderea unei persoane, a omenirii sau distrugerea Terrei sa fie echivalente si lipsite de sens intr-un Univers in care SENSUL NU EXISTA.
Nu este de mirare ca aceasta abordare are priza doar la oamenii putin defecti, cu inclinatii autiste, extrovertiti lipsiti de imaginatie cum sunt in general oamenii de stiinta. Este si explicatia pentru care Biserica pastreaza inca un control puternic asupra populatiilor pentru ca in realitate Stiinta NU EXPLICA nimic si inlocuieste doar explicatia puerila a FACERII UNIVERSULUI DIN NIMIC prin VOINTA lui Dumnezeu  – cu RIDICOLA “APARITIE A UNIVERSULUI DIN NIMIC, PRINTR-O FLUCTUATIE INTAMPLATOARE IN NIMIC”.

Am explicat mai sus pozitia oamenilor de stiinta consecventi, care cred in ceea ce predica. Multi oameni de stiinta isi afirma “credinta intr-un Dumnezeu” ceea ce este o contrazicere absoluta a principiului fundamental al stiintei anume ca doar MATERIA este ceea ce exista.

Devine clar atunci ca Stiinta este doar UN INSTRUMENT, care ne poate ajuta SA MERGEM MAI REPEDE dar care, crucial, NU NE POATE ARATA DIRECTIA! Stiinta in perspectiva actuala, pur materialista, NU are raspunsuri calificate la intrebarile esentiale; in ceea ce priveste scopul discutiei de astazi, Stiinta contemporana NU este calificata sa dea raspuns la intrebarea : Ce este omul? si in concluzie, NU poate arata DIRECTIA spre O Noua Lume – directie care trebuieste stabilita ALTFEL.

*Restul, cei care simt ca “mai este ceva, care nu se vede” sunt religiosi – in sensul cel mai larg al termenului. Acum, in privinta a CE este ceea ce nu se vede, parerile sunt impartite:
Vestul a adoptat una dintre cele trei religii Abrahamice – numite astfel dupa figura Patriarhului pe care il recunosc toate trei – Abraham. Crestinismul, Iudaismul, Islamul, aceste trei religii sunt EXTREM de asemanatoare, toate afirma ca Universul a fost creat de Dumnezeu care apoi a creat omul – care ii este rob. Aceste trei religii abordeaza lumea prin prisma sclavi-stapan de sclavi, atat la figurat cat si la propriu. Crestinismul, Islamul, Iudaismul aproba sclavia. Principatele Romane au folosit sclavi – robi – sute de ani. Islamul a luat in sclavie milioane de Europeni si Asiatici in scurta lui istorie. Iudeii afirma ca sunt “poporul ales” si restul oamenilor suntem un fel de animale. Aceste trei religii afirma scopul omului ca fiind proslavirea lui Dumnezeu si indeplinirea vointei acestuia. Nu exista posibilitatea de a masura veridicitatea unei credinte – credinta prin definitie inseamna lipsa argumentelor – de aceea fluvii de sange au fost varsate in scopul de a indeplini “vointa Domnului”, in viziunea acestor legiuni de credinciosi.
Esticii sunt mai intuitivi in sensul ca nu mai personalizeaza divinitatea dar sunt la fel de aberanti prin situatia ca intuitia fara fraul ratiunii naste monstri. Celor care eventual ar dori sa ma contrazica le reamintesc de faptul ca esticii sprijina gretosul sistem al castelor care contribuie la mentinerea inechitatii economice si sociale prin considerarea acesteia ca “retributie” pentru pacatele facute intr-o viata anterioara.
In ciuda absurditatilor, religiile constituie o mare atractie asupra oamenilor si este de inteles pentru ca acestea incearca totusi sa dea un raspuns la intrebarile pe care le simtim cu totii ca fiind cu adevarat importante:
-Cum a aparut Universul?
-Ce este viata?
-Ce este moartea?
-Cum a aparut omul?
-Ce este sufletul?
-Exista “ceva” dupa moarte?
-Care este rostul omului? …intrebari pe care stiinta contemporana nu poate visa macar sa le puna in mod legitim…..de exemplu, stiinta considera viata, constiinta, mintea ca fiind “emergente”….emergenta este termenul stiintific pentru MAGIE! ….iar Liberul Arbitru este considerat de stiinta ca fiind ABSOLUT IMPOSIBIL.

In cazul religiei ajungem oarecum in aceeasi situatie ca si in cazul  stiintei….credinta este si ea SUPREM RELATIVA ….credinta unuia este BLASFEMIE pentru altul si doar un rau de sange poate spala insulta….. aparent suntem intr-o situatie fara iesire privind proiectarea unei Noi Lumi… trebuie sa mai consideram o ipoteza: Universul este fie RATIONAL, fie IRATIONAL, nu poate fi putin rational si putin irational.
Daca este irational, NU ARE ROST sa ne punem intrebari pentru ca nu exista raspunsuri. Privind in jur insa cred ca fiecare poate observa cu usurinta ca una dintre caracteristicile fundamentale ale Universului este ORDINEA. Traim intr-un Univers rational – altfel spus un univers INTELIGIBIL.

Putem sa mai facem un pas si sa vedem ca opozitia dintre Stiinta si Biserica NU este fundamentala, amandoua fiind pozitii filozofice: idealist irationala a Bisericii si materialist irationala a stiintei. Aparent stiinta este in opozitie cu Biserica prin atributele idealist-materialist dar la o analiza profunda Biserica si stiinta sunt amandoua de aceeasi parte: atributul de irational a facut ca abordarea chestiunilor fundamentale sa fie: de catre Biserica gresita iar de catre stiinta – imposibila iar ANTITEZA, atat a Bisericii cat si a stiintei contemporane este RATIUNEA.

Intr-un Univers inteligibil totul are o cauza – altfel ar fi un univers irational. Exista un motiv pentru care un anumit lucru este asa si nu altfel. Acest lucru este valabil pentru orice, inclusiv pentru aparitia si existenta omului. Motivul aparitiei Omului trebuie sa fie exprimat in existenta acestuia. Care este calitatea pe care, pe Pamant o are numai Omul – si care este deci MOTIVUL aparitiei acestuia?
Copii fac si animalele. Familii au si animalele. Familia si-o apara si animalele. Teritoriul si-l apara si animalele. Emotii – agresiune, afinitate – au si animalele. Actiunea in vederea satisfacerii nevoilor desfasoara si animalele. Ce are deci DOAR OMUL? Omul are posibilitatea LIBERULUI ARBITRU in conjunctura ca percepe categoriile de Bine si de RAU (voi reveni cu notiunile).

La scara timpului istoric omul este inca IN CURS DE APARITIE. Multe dintre problemele Lumii de astazi se datoreaza faptului ca un proiect in lucru se considera singur pe sine insusi ca fiind un proiect terminat. Vom afirma in consecinta nu doar ca oamenii NU sunt identici si NU sunt nici egali – oamenii sunt in mod divers desprinsi de bestialitate: unii foarte putin si altii foarte mult, in functie de CAT DE PERFORMANTI sunt in a folosi aceasta nou-dobandita caracteristica.

Intentionat am abandonat notiunile de Bine si de Rau un paragraf – pentru a detasa mintea si a o face capabila sa accepte Adevarul: notiunile MORALE, de BINE si de RAU nu sunt absolute ci relative, de multe ori binele unuia inseamna raul altuia. Inchizitia a omorat si torturat nevinovati 650 ani in numele a ceea ce considera a fi BINE. Hitler a incercat sa extermine evreii de asemenea in numele ideii de a face BINE. Jihadistii de astazi taie capetele “necredinciosilor” conform cu interpretarea de catre ei a BINELUI.

Cum poate fi atunci MOTIVUL aparitiei omului ceva relativ si care NU EXISTA in realitate? Bineinteles ca NU poate fi asa ceva; intelegem atunci TREPTAT ca Binele si Raul sunt doar un caz particular de aplicare al Liberului Arbitru – aceasta fiind caracteristica FUNDAMENTALA ce diferentiaza omul de animal. Exercitarea LIBERULUI ARBITRU=ALEGEREA implica JUDECATA – RATIUNEA. Toti oamenii aleg ca urmare a unei judecati, fie ea neconstienta, gresita sau performanta.

Pentru un numar imens de oameni “alegerea” inseamna pur-si-simplu o reactie conditionata la mediul social, nu mult deosebita de reactia la mediu a animalelor, ceea ce face ca masele sa poata fi conduse in realitate exact “ca o turma”.

Cei mai primitivi/ignoranti oameni se percep pe ei insisi ca avand numai drepturi iar Lumea ca pe un instrument a carui utilitate consta in satisfacerea intereselor lor  personale – de buna voie sau cu forta – cam in acelasi fel in care intelege lumea un copil normal de trei ani!  Cele mai evoluate/educate specimene reusesc sa-si INTELEAGA ROSTUL in contextul larg Lumii si sa-si indeplineasca astfel DATORIILE (atat cele fata de ei insisi cat si cele fata de ceilalti).

Sintetizand, in ceea ce priveste Omul, atat explicatia stiintifica: indiferenta si intamplatoare – cat si explicatia Bisericii: un creator atotputernic caruia Omul ii este sclav sunt nesatisfacatoare si gresite prin situarea de partea IRATIONALITATII.

Un Univers RATIONAL este INTELIGIBIL si in cadrul lui OMUL are un ROST, pe care cei mai inteligenti oameni il pot intelege in timp ce majoritatea nu poate. Daca o facultate este DFICILA pentru majoritatea oamenilor, cum ar putea fi intelegerea Universului accesibila tuturor?

Trebuie sa mai facem un pas. Simplificand la maximum, putem grupa oamenii in functie de perceptia asupra lor insisi. exista trei categorii care afirma respectiv:
1. Eu sunt acest corp.
2. Eu am un suflet.
3. Eu am un corp.

Pentru proiectarea Noii Lumi putem alege sa folosim superstitiile, legendele, emotiile sau ratiunea.

Interesele Omenirii de maine ridica probleme legate de EVOLUTIE si de selectia artificiala. Celor care considera selectia artificiala ca fiind un subiect periculos le spun ca sunt de acord, este foarte periculos, in special in contextul in care ESTE IN PLINA DESFASURARE, organizarea societatii omenesti de astazi selectioneaza exemplarele cele mai agresive, inselatoare, nemiloase, rele si lacome.

Rezumat:

Omul este doar o Parte din Univers iar individul este doar o Parte din Societate; Noua Lume trebuie sa produca armonie si echilibru atat intre Omenire si Univers cat si intre Individ si Societate. Mai concret, inseamna o organizare care faciliteaza implinirea potentialului cu care ne-am nascut, atat ca indivizi cat si ca specie si in consecinta implica libertate pozitiva cu respectarea Liberului Arbitru, refacerea Comunitatii, asistarea omului in procesul de desprindere de bestialitate pentru a permite in sfarsit nasterea Omului (Übermensch).  Sclavia este o pata care trebuie sa fie indepartata.