Este presa LIBERA sau SLUGA? Santajul prin reclama comerciala.

Picture 806

Astazi nici o publicatie nu se finanteaza din vanzarile propriu-zise. Programele TV pe fata recunosc ca sunt finantate din reclame.
Asta inseamna ca desi libertatea presei este garantata, in sensul ca oricine poate infiinta o publicatie sau un post TV, nu supravietuieste decat cel care poate ATRAGE reclame. Reclamele sunt in totalitate facute de mediul de afaceri, saracii nu isi fac reclama in mass-media.

Pe cale de consecinta, mass-media care ar reprezenta interesele poporului in loc de interesele bogatilor ramane instantaneu fara finantarea din reclame si in consecinta dispare. Tolerarea finantarii mass-media prin reclame inseamna transformarea ei intr-o sluga a celui care aduce finantarea – mediul de “afaceri”.

Rezumat:
Daca vrem o presa LIBERA, aceasta dendenta morbida de firme si corporatii trebuieste inlaturata.

Profesorul de morala si de democratie

SUA are dovezi ca MH17 a fost doborat de catre separatisti dar nu le face publice … pentru ca avionul se poate sa fi fost doborat de catre Armata Ucrainiana.

“”US Government Releases Alleged Evidence Of MH17 Missile Trajectory

The ‘information war’ is hotting up. On the heels of yesterday’s 30-minute detailed presentation of Russia’s 10 awkward questions for Ukraine (and the US), CNN reports that the US government has released a satellite trajectory map of what it says was the flight’s path and the site from which the missile was shot. Of course, the epicenter of the MH17 launch is Snizhne, in pro-Russian separatist-held territory. 

#1

Rebel leader Alexander Borodai responded, “we don’t have the technical ability to destroy this plane. Ukrainians are not interested in the truth.””

http://www.zerohedge.com/news/2014-07-22/us-government-releases-alleged-evidence-mh17-missile-trajectory

“Speaking on Monday at the White House, Obama expressed frustration at pro-Russian separatists for hampering an international investigation at the crash site to determine who was responsible for shooting down the plane. He said Russian President Vladimir Putin had a “direct responsibility” to use his influence with the rebels to stop hindering the probe.

“Separatists are removing evidence from the crash site,” Obama said. “Which begs the question: What exactly are they trying to hide? The burden now is on Russia to insist that the separatists stop tampering with the evidence.”

Obama said he appreciated Putin’s comments supporting a full investigation, but he said it was now on Putin to act.

“President Putin has a direct responsibility to compel them to cooperate with the investigation,” Obama said. “The world deserves to know exactly what happened.”

If Putin doesn’t comply and Russia continues to back the pro-Russian separatists in eastern Ukraine, Obama promised additional “costs.”

The U.S. and Europe have pointed the finger of blame for the crash at the hands of the pro-Russian separatists, while suggesting Russia has been complicit in the plane’s downing by supporting the separatists with training and with arms.”

#3

Read more: http://www.businessinsider.com/obama-statement-ukraine-mh17-crash-russia-putin-sanctions-2014-7#ixzz38Tgmt6lR

“MH17 Malaysia Airlines: Ukraine says it has proof Russian rebels behind plane tragedy

UKRAINE’S security service claims it has “compelling evidence’’ Russian-backed rebels are behind the MH17 disaster which killed 298 people, including 37 Australian citizens and permanent residents.

The Prime Minister’s office has confirmed an additional resident from Western Australia was on MH17, taking the death toll to 37 residents and citizens.

Ukraine’s emergency services claim separatist rebels have taken away all the 196 bodies that workers recovered from the Malaysian Airlines plane crash site to an unknown location.

The Associated Press is reporting that the rebels put bagged bodies onto trucks at the crash site before driving them away on Saturday.

Dozens of bodies from the crash site were then loaded onto refrigerated rail carriages.”

#2

http://www.news.com.au/travel/travel-updates/mh17-malaysia-airlines-ukraine-says-it-has-proof-russian-rebels-behind-plane-tragedy/story-fnizu68q-1226994996286

“Ukraine Says It Has Proof Pro-Russian Separatists Shot Down MH17

At a press conference in Kiev, the Ukrainian government announced that it had definitive proof that Russia shot down Malaysia Airlines Flight 17 with surface-to-air missiles. From the Times:

At a news conference in Kiev, Vitaly Nayda, the head of counterintelligence for the Ukrainian State Security Service, displayed photographs that he said showed three of the Buk-M1 missile systems on the road to the Russian border. Two of the devices, which are missile launchers mounted on an armored vehicle, crossed the border into Russia at about 2 a.m. Friday, or less than 10 hours after the jet, Flight 17, was blown apart in midair, he said. The third weapon crossed at about 4 a.m.

The investigation into the crash seems to be increasingly hindered by the presence of pro-Russian separatists who have reportedly been moving pieces of evidence around, including bodies, pilfering the belongings of the departed, and obstructing the investigation.”

http://www.thewire.com/global/2014/07/malaysia-prime-ministers-step-grandmother-was-aboard-mh17/374714/

…dar…surpriza! recent Ukraina i-a “luat” pe cei care au deservit o un sistem BUK, probabil ca sa se asigure ca nu vor spune nimic nimanui, niciodata.

“El a relevat că comandantului regimentului 156 de rachete de apărare antiaeriană i s-a ordonat să implementeze divizioanele, să prelucreze stabilirea țintelor și să îndeplinească întregul algoritm al urmăririi și distrugerii țintelor condiționate cu o rachetă Buk-M1.

El a adăugat că nu a fost planificată o lansare reală a rachetei, cu toate că comandanții au primit cheile de deblocare și lansare a rachetelor.

Sursa a informat că ancheta incidentului este desfășurată de colaboratorii Consiliului de Securitate al Ucrainei. În seara catastrofei ei l-au luat pe comandantul bateriei și echipajul ei.”
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_07_25/Aeronava-Boeing-putea-fi-doborata-in-timpul-unor-aplicatii-7754/

Religia iubirii si a pacii? Sau dimpotriva!

Warn

Religiile Abrahamice – Crestina, Iudaica, Islamica – se declara religii ale iubirii si pacii.
In istorie au lasat in urma nesfarsite razboaie religioase si dispret fata de ratiune.
Crestinii afirma ca urmeaza invataturile lui Isus dar viseaza cu ochii deschisi sa se imbogateasca. Nu poti sluji pe Isus si pe Mammon in acelasi timp. Nu poti fi Crestin si Capitalist in acelasi timp, pentru ca Comunismul este in realitate Crestinism Secular, asa cum au si fost de fapt primii crestini.
Toate acestea credinte au ca Patriarh, figura de maxima cinstire, pe Abraham, un personaj care a acceptat sa-si ucida fiul nevinovat ca dovada de obedienta absoluta fata de Dumnezeu.
Crestinii, Islamistii, Iudeii NU vad absolut nimic gresit in asta. Este o certidutine ca cine considera laudabil sa-ti ucizi propriul copil, nu are nici o problema in a-i omora pe ai tai.

Ω altă lume este posibilă.

 

Libertatea – nu poti dori ce nu cunosti 9.Colectivism vs Individualism

###cooperation“In trecut, cativa indivizi:  Monarhi, Razboinici,Sefi de trib, Profeti, Inalti Preoti sau Dictatori exercitau putere imensa in timp ce masele erau mai mult sau mai putin neputincioase si la cheremul acestora.

De-a lungul istoriei, problema drepturilor individuale a devenit din ce in ce mai importanta. Aceste drepturi intotdeauna privesc “libertatea negativa” – protectia IMPOTRIVA Statului, IMPOTRIVA guvernarii respective.

A aparut astfel CULTUL individualismului, credinta in care individul este glorificat si nimeni nu are dreptul sa se amestece in actiunile lui. Corolarul a fost reevaluarea efectului societatii, a guvernului, a Statului Puternic intrucat, in masura diferita, toate acestea intra in conflict cu libertatea individuala nelimitata. Toate idealurile hiperindividualismului in mod inevitabil conduc la variante de anarhism sau libertarianism, in care abolirea completa a Guvernarii si a Statului sunt apreciate a fi obligator necesare.

Problema imanenta in a FI LIBER IMPOTRIVA a ceva (libertatea negativa), este ca ea nu gaseste nici un loc pentru a FI LIBER PENTRU ceva.

Alegerea fundamentala este aceasta: ne dorim sa fim liberi IMPOTRIVA actiunilor unui guvern opresiv sau IMPOTRIVA unui sistem colectivist (dar cu ce pret?) SAU vrem sa fim liberi PENTRU o intreprindere mareata, in care sa ne imbunatatim atat noi cat si Lumea?

Indivizii nu pot schimba ceva in izolare. Indiferent cat de intelept, vizionar si inspirat ai fi, intotdeauna ai nevoie de ajutorul celorlalti. In mod ironic, chiar cei mai extremisti anarhisti incearca sa ii convinga de ideile lor si pe altii, pentru ca numai asa ideile lor au vreo sansa sa fie puse in aplicare. Schimbarea poate sa inceapa cu viziunea personala a catorva indivizi charismatici dar ea intotdeauna actioneaza prin intermediul colectivului. Un om nu poate obliga lumea sa se schimbe. El poate insa sa adune, sa sincronizeze si sa directioneze eforturile ca sa obtina schimbarea – prin intermediul celorlalti, al colectivului.

Putem avea o lume formata din 7 miliarde de insulite, fiecare gazduind un individualist extrem, fericit ca nimeni nu ii spune lui ce sa faca. Dar este el fericit? Este liber PENTRU CE? Ce o sa faca? Nu este dispus sa coopereze cu nimeni pentru ca nu vrea sa-si compromita sau sa devieze in nici un fel de la pozitia de propriu suveran absolut.

Ei, bravo lui ca isi este singur conducator -dar un lucru este sigur: o astfel de lume, cu astfel de indivizi, nu va realiza nimic niciodata. Ei vor fi aproape niste animale. In fapt, lumea lor ar pieri in scurt timp deoarece toti vor muri de foame, de sete, de frig, de boli, de depresie, de singuratate si chiar din imposibilitatea de a se reproduce – o activitate colectivista, intrucat presupune ajutorul si cooperarea unei alte persoane.

In mod uluitor, aceasta este “viziunea suprema” a tuturor tulpinilor de anarhism. Este aproape imosibil de inteles cum un om sanatos si rational ar putea vreodata sa sustina anarhia. Anarhia accentueaza libertatile personale si rezistenta in fata guvernelor “malefice” si statelor “dezgustatoare”. Ceea ce anarhistii nu detaliaza niciodata este CE SE VA INTAMPLA DUPA ce infrastructura statului si a guvernului au fost inlaturate. Anarho-capitalistii libertarieni afirma ca totul se va desfasura conform cerintelor Pietei, dar CE INSEAMNA ASTA? Cine va conduce armata, politia, justitia? Cine va avea grija de saraci? Cine va asigura un sistem de invatamant echitabil? Cine va asigura asistenta medicala a saracilor? Cine va construi drumuri in zone care nu aduc profit comercial? Cine va monitoriza poluarea? Cine va promova o viziune mai inalta decat a consumerismului? Ne va conduce Piata catre un viitor de tip Star Trek (in care Piata nu exista)? Va produce Piata sanse egale pentru toti si va asigura ca Elita si cartelurile sunt impiedicate sa trucheze Piata? Piata va imbunatati Omenirea?

Intr-un astfel de sistem, “scapam” de “opresiunea” guvernarii si a Statului si ajungem sub influenta opresiunii mai dure a Pietelor, a Elitei care controleaza pietele, care nu dau socoteala in fata nimanui. Sarim din lac in put, din tigaie direct in foc!

Numai prin cooperare, eforturi colective, ajutor reciproc, munca de echipa si orientarea sinergica a talentului tuturor putem construi o lume buna pentru toti.

Toti cei care se opun actiunilor colective si guvernarii ca notiune sunt periculosi si malefici. Asta este adevarat privitor la TOTI anarhistii si libertarienii. Vedeti parjolul pe care il ifaptuieste SUA prin intermediul fundamentalistilor Islamici. Anarhistii si libertarienii sunt cei capabili sa produca acelasi efect in lumea crestina.

Individualistii extremisti sunt avocatii Id-ului Freudian maximizat. Sunt opozantii Superego-ului Freudian (care este insarcinat cu regulile colectivitatii). Lumea lor va produce haos, violenta extrema si crime in masa intr-o clipita. Legile civilizatie vor fi inlocuite imediat de legile junglei.

Jungla este expresia desavarsita a Pietei si a libertatii personale dar cine decat un nebun isi poate dori sa traiasca astfel? In jungla, dreptatea=puterea. Nu exista moralitate, nu exista empatie, nu exista cooperare (cu exceptia haitelor de animale pradatoare si a coloniilor de furnici si de albine – care sunt expresia unor actiuni colective!). Fiecare animal este pe cont propriu (cu exceptia- iarasi- a pradatorilor). Nimeni nu iti vine in ajutor. Daca esti ranit – te-ai dus! Cel mai mic semn de slabiciune si esti terminat.

Este ametitor ca atata lume ramane atasata de ideile anarhiste, cand rezultatul anarhiei este insusi iadul pe pamant.

Civilizatia inseamna sa lasam jungla in urma noastra. Individualismul inseamna sa ne reintoarcem acolo.

Civilizatia se refera la Apollo si la Superego. Individualismul se refera la Dionysos si la Id.

Cu siguranta, trebuie sa cream zone in care Dionysos si Id-ul sunt in mod sanatos exprimate, dar sa dorim o lume din care Apollo si Superego-ul au fost eliminate si fiecare este “liber” IMPOTRIVA oricaror reguli, legi, restrictii si obiceiuri este nebunie pura.” Mike Hockney

 

Libertatea – nu poti dori ce nu cunosti 8. Ajutorul Social pentru bogati

#######ID-104516832

“” Tocmai s-a nascut un copil.Nu are nimic. Alt copil, tocmai s-a nascut in alta parte. Nici acesta nu are nimic. Aceste cateva secunde sunt singura perioada in care aceste doua mici fiinte umane stau alaturi, la aceeasi linie de start. Unul este pus in bratele mamei sale, o femeie care desi a muncit din greu toata perioada adulta a vietii, a inaintat foarte putin intr-o lume cruda din punct de vedere financiar. Celalat este pus la randul lui in bratele mamei sale, o femeie care nu a muncit o secunda in intreaga ei viata dar care care a dus o viata privilegiata ca urmare a faptului ca parintii ei au strans o uriasa avere, construita pe temelia averii pe care, la randul lor, au mostenit-o de la parintii lor.
Este corect sau este incorect ca acesti doi omuleti sa creasca pe un teren drept si nu inclinat in favoarea unuia dintre ei?
Este corect sau incorect ca fiecare sa culeagem rodul stradaniilor proprii in viata?
Este corect sau incorect ca fiecare sa avem posibilitatea sa ne nastem liberi si nu sclavi ai celor care au perfectionat cruzimea financiara generatie dupa generatie?
Este corect sau incorect ca un nou-nascut sa nu aiba inaintea lui decat drumul care conduce inevitabil la sclavie pentru intreaga viata?”BVL

#######child-labor

“Pentru ca toti oamenii sunt mai intai egali, nici unul nu poate ca prin nastere sa primeasca dreptul de a-si situa propria familie intr-o pozitie privilegiata fata de ceilalti, pentru eternitate. Desi cineva se poate sa merite un grad decent de admiratie din partea contemporanilor sai, urmasii sai pot fi mult prea nedemni ca sa il mosteneasca.” Thomas Payne, Common Sense

Care este motivul pentru care majoritatea oamenilor resping instinctiv cea mai rationala si echitabila taxa conceputa vreodata – taxa de mostenire de 100%? Aceasta este taxa care asigura ca mortii nu au drepturi asupra celor vii si nu mai pot influenta lumea dupa preferintele lor, dupa ce au parasit aceasta lume.

Toate sistemele de privilegiu se bazeaza pe imense avantaje de avere, putere, status si prestigiu, selectiv transmise pe linii de sange (in familii), asigurand astfel crearea si dominatia perpetua a familiilor dinastice, dintre care nici una nu este raspunzatoare in fata noastra, in ciuda faptului ca au o influenta imensa si neintrerupta asupra noastra, si care ne interzic noua accesul la privilegiile de care se bucura ele.

Toti parintii avem dorinta naturala precum copiii nostri sa aiba o viata mai buna decat am avut noi. Dar fiind extrem de simplisti si, uneori chiar prosti-ca-noaptea, multi parinti concluzioneaza ca cea mai buna cale de a-si ajuta copiii este sa le dea cat mai multe lucruri materiale, direct sau in forma potentiala – bani. In realitate, cel mai bun lucru pe care li-l putem da este sa le lasam o lume echitabila si dreapta, o lume a sanselor egale – o lume care contine ZERO mostenire si privilegiu.

Cele mai bune lucruri pe care parintii le pot transmite copiilor sunt: bune atitudini si obiceiuri, bune maniere, vointa puternica, inteligenta ridicata, respect fata de munca, disciplina, capacitate de daruire, buna dispozitie, capacitatea de a rade si de a iubi, obisnuinta de a fi corect si de incredere, respectul de sine, increderea in fortele proprii, o sira-a-spinarii. Orice persoana caruia i s-au instilat aceste calitati va prospera intr-o societate echitabila.

Mai mult sau mai putin, cel mai rau lucru pe care il putem lasa ca parinte este o mostenire masurata in bani intr-o lume hiper-miseleasca, plina cu nemernici, escroci, pungasi, ipocriti, egoisti, egotisti, psihopati in care fiecare incearca sa ii fraiereasca pe toti ceilalti.

#########child-using-cell-phone-e1377882271246

Multi fanatici de dreapta dispretuiesc Ajutoarele Sociale, pe motiv ca Statul da bani oamenilor care nu fac nimic. Aceiasi fanatici de dreapta isi definesc viata in functie de cati bani sunt ei capabili sa lase mostenire copiilor lor – care desigur nu au facut nimic ca sa-i merite – exact la fel ca si scormonitorii in gunoaie, beneficiarii ajutorului social. S-a mai pomenit atata ipocrizie, inconsistenta si irationalitate? Mostenirea este, pur-si-simplu, AJUTORUL SOCIAL PENTRU OAMENII BOGATI – odrasle rasfatate, mostenitori si mostenitoare, paraziti ai fondurilor fiduciare (fac prinsoare ca oamenii obisnuiti acum auzim pentru prima data de fondul fiduciar, fiindca asta nu este ceva menit pentru noi NT), pentru toti “Paris Hilton” ai Lumii. Acesta este mult mai dezgustator decat Ajutorul Social acordat saracilor caci acestia au pana la urma scuza ca nu au control asupra vietilor lor si nici o oportunitate reala.

Nimic nu a facut mai mult rau Lumii noastre decat titlurile ereditare, mostenirea, privilegiul si indoctrinarea intre generatii. Toate aceste influente nefaste trebuie inlaturate.” Mike Hockney

Ω altă lume este posibilă.

 

Libertatea – nu poti dori ce nu cunosti 7. Meritocratia si ANTI-Meritocratia

####club-of-privilege

“”Conceptul de succes ma face sa iau in discutie asa-zisa meritocratie si implicatiile ei. Ni se spune ca institutiile si societatile meritocratice sunt echitabile. Lasand de o parte faptul ca nici un sistem, al nostru inclusiv, nu este in realitate meritocratic in intregime, meritocratia poate sa se dovedeasca a fi mai echitabila si mai eficienta decat unele alternative. Dar echitabila in sens absolut?! Gandeste-te numai la faptul ca meritocratia este un sistem in care oamenii care sunt cei mai norocosi din punct de vedere al sanatatii si a inzestrarii genetice; cei mai norocosi in ceea ce priveste ajutorul dat de catre familie atat ca sustinere cat si financiar; cei mai norocosi in ceea ce priveste educatia si slujbele la care au avut acces; cei mai norocosi in inca multe altefeluri dificil de concretizat, cum ar fi reteaua de cunostinte – acestia sunt cei care culeg recompensele cele mai mari. Singura posibilitate ca un sistem care se declara a fi meritocratic sa poata trece proba echitatii este ca cei care sunt cei mai norocosi in toate capitolele enumerate sa aiba in acelasi timp si datoria de a munci din greu, sa contribuie la imbunatatirea vietii, sa isi imparta norocul lor cu ceilalti. Asa cum spune Evanghelia lui Luca – si sunt sigur ca rabinul meu ma va ierta ca citez din Noul Testament pentru o cauza nobila):’De la oricine caruia i s-a dat mult, mult i se va cere si de la cel caruia mult i s-a incredintat, si mai mult i se va pretinde’ Luca 12:48.”-Ben Bernake

Exista DOUA feluri OPUSE de a intelege meritocratia. Una este de dreapta si bazata pe libertate negativa si alta este de stanga si bazata pe libertatea pozitiva.

In versiunea de DREAPTA, copiilor nascuti in familiile Elitei li se pun la dispozitie cele mai valoroase lucruri la care banul poate oferi acces. Cel mai important, li se ofera cea mai buna -in realitate – educatie la cele mai bune scoli, colegii si facultati. In mod firesc, acesti copii obtin calificari extrem de inalte si incep sa isi spuna “cei mai buni”, cei mai merituosi. Pana la urma, poseda certificate care sa ateste acest lucru.

Prin prisma celor de STANGA, aceasta situatie nu contine nici macar o urma de meritocratie ci este expresia unui sistem de privilegiu flagrant ANTI-MERITOCRATIC. Daca pui la dispozitia unui mic grup coplesitoare resurse si avantaje, in mod automat ii vor intrece pe toti ceilalti, exact in acelasi fel in care daca cineva incepe o intrecere de alergare de 100m pornind de la doar cinci metri de linia de sosire va castiga cu siguranta, chiar daca la linia de start este prezent si detinatorul recordului mondial la aceasta proba.

Din aceasta perspectiva, aprecierea celui mai merituos se poate face NUMAI DACA toata lumea pleaca DE LA ACEEASI LINIE DE START. Altfel, conceptul de “merit” devine lipsit de sens.

O meritocratie nu poate exista intr-un sistem masluit in vreun (orice) fel. In mod evident si clar, folosirea averilor pentru a asigura avantaje coplesitoare si pentru a truca “cursa vietii” in beneficiul celor privilegiati este EXACT OPUSUL MERITOCRATIEI. Este numai vechea si batrana plutocratie – conducerea de catre cei bogati, Elita privilegiata, Vechea Ordine Mondiala. Ca intotdeauna, ca sa isi JUSTIFICE averea, puterea si statusul, elita plutocrata incearca sa isi aplice – prin deformarea si rastalmacirea acestora – concepte care NU AU NICI O URMA DE LEGATURA cu ei. Ei afirma, “Noi suntem in varf pentru ca suntem cei mai buni”. Ei nu spun niciodata “Noi suntem in varf pentru ca am masluit sistemul ca sa produca inevitabil acest rezultat”.

O meritocratie este aceea in care FIECARUIA i se da o sansa egala de a merge la Harvard sau la o universitate echivalenta, in care FIECARE are acces la cea mai buna educatie, la cea mai buna ingrijire medicala, la cel mai bun mediu de viata si asa mai departe. Acest lucru IMPUNE interventia masiva a Statului pentru a elibera oamenii si pentru a le permite sa ajunga atat de sus cat poate fiecare (libertate pozitiva) si, in acelsi timp, IMPUNE distrugerea actualei Elite privilegiate (prin intermediul taxei de mostenire de 100%).

“Meritocratii” de dreapta doresc 0% taxa de mostenire si dreptul absolut de a truca cursa vietii dupa bunul lor plac, fara ca Statul sa aiba dreptul sa intervina. Invartirea rotii istoriei a facut ca, din nou, plutocratia anarho-capitalista libertariana sa isi ridice capul si sa reincerce impunerea unei elite Rand-iene care sa domneasca asupra Lumii pentru eternitate, intr-o lume in care Statul si Guvernul sunt abolite, in care totul este condus de catre pietele “libere” (adica pietele trucate de catre bogati ca sa fie intotdeauna in favoarea lor).

DE FIECARE DATA cand auzi ca cineva mentioneaza conceptul de meritocratie, acorda intreaga atentie pentru a fi convins daca este vorba despre meritocratie de stanga sau de dreapta. “Meritocratia” de dreapta este pur si simplu vechiul si batranul sistem de PRIVILEGIU REBOTEZAT. Este, in realitate OPUSUL meritocratiei si nici un adevarat meritocrat nu il poate inghiti. Orice sistem “meritocratic” care nu sustine cerearea de sanse egale REALE prin taxa de mostenire de 100% – glontul de argint pentru familiile dinastice – nu este catusi de putin meritocratic.

Toti adevaratii meritocrati sunt de acord asupra unui lucru: merituos este cineva care rezulta dintr-o competitie cinstita cu toti, NU cineva care castiga un meci care a fost trucat in favoarea lui de la inceput intrucat respectivul apartine unei elite privilegiate care a primit un tratament IMENS mai bun decat toti ceilalti, si care nu este in realitate in competitie cinstita cu toti ceilalti – ci numai cu grupul lui de privilagiati.

Elita bogata intotdeauna a deturnat sensul limbajului adversarilor lor pentru a-l putea utiliza in interesul propriu, pentru a-si justifica elitismul si privilegiul. Acestia sunt CEI MAI PUTIN meritocratici oameni imaginabili. Ei nu ar fi ajuns nimic fara parintii lor bogati si fara uriasele averi pe care le-au primit ca mostenire.” Mike Hockney

####privileges

Ω altă lume este posibilă.

Libertatea – nu poti dori ce nu cunosti 6. AntiSistem. Anti-CE?

###ConditioningBrainWashing

SISTEMUL inseamna ca 6000 oameni inrobesc si reusesc sa controleze 7 miliarde, CU COMPLICITATEA ACESTORA. Uite prin ce mecanisme se perpetueaza aceasta situatie:

01.Un numar imens de oameni traiesc intr-o lume primitiva, plina de superstitii. Superstitia este o ruda apropiata a credintei si, la fel ca aceasta, este feroce anti-stiintifica si irationala. Consta intr-o credinta irationala izvorata din ignoranta sau din frica si caracterizata prin ajustarea comportamentului in functie de perceperea obsesiva de “semne”, “farmece” sau alte “forte nevazute”.
02.Protestantii (cei care conduc astazi lumea sunt in majoritate albi anglo-saxoni protestanti) resping utilitatea faptelor bune in favoarea credintei, conform doctrinei lor “motivarea de catre credinta”. Ca urmare, credinta lor devine egoista si imorala si incurajeaza dispretul celorlalti oameni, refuzul de a-i ajuta si, in general de a colabora cu ei.
03.Lumea noastra este un loc in care dominantii prada submisivii. Relativ putini sunt dominanti, sub 1:20 si ca urmare exista gramezi intregi de submisivi in care se da iama.
04.Dintotdeauna lumea a fost condusa de catre elite privilegiate – Vechea Ordine Mondiala. Fara exceptie, acestia au fost dominanti care s-au bucurat sa-i inrobeasca pe ceilalti. Politica lor este acea de a-si urmari fara incetare propriul interes si de a-si transmite averea si puterea urmasilor lor. Istoria lumii este istoria familiilor dinastice care se intind de-a lungul veacurilor. Acestia nu au nici un interes in meritele oamenilor obisnuiti si, in fapt, fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a se asigura ca cei merituosi dar saraci nu pot deveni o amenintare pentru ei.
05.Familia este celula de baza a privilegiului mostenit. Familiile cele mai bogate au adus Statul in pozitia din care acesta le serveste propriile interese personale, cand de fapt Statul ar trebui sa actioneze drept si echitabil fata de toate familiile, nu sa ii favorizeze pe bogati. In plus, parintii apreciaza ca au dreptul sa faca ce vor copiilor lor si statul trebuie impiedicat sa se amestece.
06.Familia este “celula de baza a societatii” dar astazi un numar urias de familii esueaza – si atunci “celula” devine o povara dezastruoasa pentru stat.
07.Criminalitatea se asociaza statistic semnificativ cu provenienta din familiile esuate. Daca esti copil si te-ai nascut intr-un mediu familial nociv, atunci viata ta este ruinata inca inainte de a incepe. In plus, astazi, scoaterea copilului din mediul familial nociv si institutionalizarea lui este un dezastru. Sa fii aruncat intr-o gramada de copii de toate felurile, inclusiv abuzivi si agresivi si “educat” de profesori cu tipuri de personalitate complet diferite este reteta sigura pentru dezastru.
08.Capitalismul cu piete “libere” s-a dovedit a fi nesustenabil si, in 2008, pentru reanimarea lui s-a apelat la masuri socialiste (banii tuturor cetatenilor). El este aliatul natural si unul dintre principalele instrumente de inrobire a noastra.
09.Cei mai multi oameni nu sunt cu adevarat constienti. Au numai o spoiala de constienta deasupra unei minti mult mai primitive: mintea “bicamerala”, cum a denumit-o psihologul Julian Jaynes, care nu intelege decat situatia de “sclav sau stapan”.
10.Imense corporatii multinationale au acumulat atat de multa putere incat acum dicteaza guvernelor. Aceasta situatie este absurda.
11.Munca este o activitate in care poti pune suflet. “Slujba” este ceva ce esti nevoit sa executi pentru a-ti putea plati facturile, o activitate pe care o urasti si care nu iti ofera nici o bucurie. Te face sa te simti instrainat si abatut. Capitalismul ofera o multime de “slujbe” dar foarte putine oportunitati de munca.
12.Capitalismul fara oprire si fara exceptie tinteste ceea ce este mai rau in noi, cel mai jos numitor comun. Se adreseaza impulsurilor primare care cauta satisfactia imediata.
13.Un numar imens de oameni apreciaza si astazi ca Pamantul si Omul au fost create, ceea ce acorda Omenirii un statut in intregime dependent de Creator. Toate cele trei religii Abrahamice il situeaza pe Dumnezeu in pozitia de Stapan si pe om in pozitia de Sclav (Robul lui Dumnezeu) al acestuia. Toate trei se concentraza pe importanta obedientei absolute -de altfel “Islam” si inseamna, literal, “supunere”. Obedienta iresponsabila este copilul obedientei absolute.
14.Cei mai multi oameni nu sunt educati – fiind in realitate dresati si indoctrinati in scopul de a presta o “slujba” si a nu deranja sistemul.
15.Multi oameni cred ca iubirea = pace = armonie = lumea perfecta. Toata retorica Hippie si new Age dezvaluie o ura fundamentala impotriva ratiunii si impotriva gandirii. Iubirea este o calitate trambitata cel mai frecvent de catre oameni prosti, incapabili de o analiza complexa a lumii. Iubirea este lipsita de sens in situatia in care nu exista un lucru mai rau (lucrul neiubit) decat lucrul bun (lucrul iubit) si, in mod frecvent, lucrul neiubit devine subiectul urii. In acest fel, iubire = ura = diviziune = conflict = razboi = violenta = lacomie = narcisism = egotism = egoism = privilegiu-defectul principal al lumii de astazi.
16.Iubirea face echipa cu gandirea epica (Mythos) in timp ce ratiunea este fundamentul gandirii logice (Logos). Epica trateaza emotii, povestiri, parabole, fabule, legende, aparente, inselatorii, “wishful thinking” in timp ce Logos imbratiseaza rationalitatea, logica, analiza si sinteaza, faptele, dovezile. Astazi, circa 80% dintre oameni sunt irezistibil atrasi catre o gandire de tip Mythos, care ofera explicatii simpliste, eufemistic “naive”, dar care confera in acelasi timp confort emotional si “adevaruri” false. Paradoxul consta in faptul ca maximum 20% dintre oameni au un mod de gandire de tip “Logos” dar tocmai ei sunt responsabili de mai mult de 80% din progresele rasei umane.
17.Un numar extrem de mic de oameni sunt autonomi, exercitandu-si cu adevarat liberul arbitru. Marea majoritate sunt conditionati si opereaza ca urmare a:
a.cartilor religioase antice, varstnicilor grupului, comunitatii insulare in care toti stiu ceea ce se asteapta de la ei si fiecare cunoaste ce fac ceilalti,
b.grupului de amici si grupului de colegi de serviciu, in care este ingrozitor daca ajungi sa fii antipatic, ostracizat, diferit de ceilalti; acestea impun conduita, moda, anturajul,
c.valorilor insamantate de catre parinti in fiecare. Acestea pot fi atat de puternice incat sa duca la opozitie fata de grupul de amici sau fata de traditii daca apar contradictii – atat de adanc sunt inradacinate. Problema acestor valori este numai aceea ca ele au fost alese PENTRU tine, si NU DE CATRE tine.
18.Lumea capitalista este una a obiectelor. Oamenii insisi au devenit obiecte, marfa care este vanduta si cumparata. Cumpararea este bunul cel mai de pret in societatea noastra si statusul este acordat de cat de sus apreciaza ceilalti bunurile pe care le detii. Acest sistem este mort din punct de vedere spiritual. Produsul lui sunt legiuni de zombies in shopping-malluri, hoinarind fara rost de la o cumparatura la urmatoarea, pe o banda rulanta fara sfarsit.
19.In mod curent parintilor li se permite sa aiba drepturi absolute asupra copiilor lor, inclusiv sa taie bucatele din corpul bebelusilor, fara sa se auda macar o voce de protest. Copilul este tratat ca un obiect, un sclav, un lucru cu care poti sa faci ce vrei. Copilul nu se poate opune, consimtamantul lui nu este nici obtinut nici cerut.
20.Eros este principiul vietii, energiei, cresterii, vitalitatii si a unei traiectorii ascendente in timp ce Thanatos este principiul mortii, degradarii, degenerarii, depresiei si a unei traiectorii descendente. Abrahamismul, cu obsesia lui ca viata adevarata incepe dupa ce mori – este noaptea mintii si moarte pura. Capitalismul – credinta in obiectele detinute, care transforma inclusiv oamenii in obiecte – aduce de asemenea moartea umanismului si moartea spiritului. Elitele privilegiate care conduc si administreaza procesul de reducere a tuturor celorlalti la trecatori, observatori si non-persoane constituie o insulta la adresa principiului vietii.
21.Libertatea negativa inseamna sa fii liber DE ORICE. Libertatea pozitiva inseamna sa fii liber PENTRU CEVA. Astazi, statul interfereaza in mod minimal cu vietile oamenilor, multumindu-se sa-si pastreze rolul de aparator al pozitiei de privilegiu si al averilor bogatilor – subordonat esentei libertatii negative, unitatii autonome care isi urmareste numai propriul interes, care este interesata numai de catre propria evolutie, care actioneaza din egoism impotriva tuturor celorlalti – familia – intr-o inclestare absurda de distrugere mutuala a tuturor de catre fiecare, prin metode nu fundamental diferite de cele folosite in Razboiul Rece care a existat odinioara intre SUA si URSS. Fiecare si toate grupurile care constituie statul sunt tratate drept unitati autonome egoiste care isi urmaresc neincetat propriul interes. Exact la fel cum “mana invizibila” pe care o invoca Adam Smith trebuie sa conduca la un echilibru rezonabil al cererii si ofertei (si vedem ca NU il obtine), doctrina libertatii negative afirma ca “alta mana, la fel de invizibila” aduce toate aceste entitati egoiste in competitie in societate la un echilibru rezonabil. In practica insa rezulta o lume in care “pestele mare il inghite pe cel mic”, plina de agresivitate, suspiciune, egoism, obsesie pentru situatia materiala, intr-o societate in care avutia este din ce in ce mai mult concentrata si ca urmare a inechitatii sporesc atat tendintele de consolidare a unui stat politienesc cat si tensiunile revolutionare care au in vedere o distributie mai echitabila atat a avutiei cat, mai ales, a sanselor in viata.
22.Religiile principale promit “adevarul” tuturor, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care au succes. Daca insa intelegerea adevarului depinde de inteligenta? Daca cei mai inteligenti oameni au acces la adevaruri inaccesibile celor mai prosti oameni? Care este motivul pentru care adevarul ar trebui sa fie democratic? Daca adevarul nu este accesibil tuturor, inseamna ca anumiti oameni vor avea opinii mai relevante decat altii, in ceea ce priveste adevarul. Exista o religie care afirma adevarul despre adevar, anume ca acesta nu este accesibil tuturor? In acelasi timp, cea mai mare parte a Inteligentia a ales sa se vanda in loc sa preia puterea, desi inteligenta este mai puternica decat banul.
23.Elita societatii este ingrozita de ideea de a pierde totul, cum s-a intamplat in Revolutia Franceza. In consecinta, este obsedata in a ne controla. Liderii religiosi sunt obsedati de control, exact la fel ca si liderii comunitatii de afaceri, liderii politici si, in general, conducatorii tuturor institutiilor. Cei de la varf sunt ingroziti de ideea ca ar putea pierde puterea si de aceea controlul este implementat pana in cele mai mici capitole ale existentei noastre; nenumarate ierarhii coplesitoare sunt prezente pretutindeni.
24.Este bine cunoscut ca puterea corupe si puterea absoluta corupe in mod absolut. Banii=putere astfel incat societatea trebuie sa interzica sau sa permita ca cineva sa aiba prea multi bani? Cei bogati si-au folosit si isi folosesc in mod corect bogatia? Viata devine mai buna prin concentrarea din ce in ce mai mare a bogatiei? Averile private produc numai efecte private sau si efecte publice? Faptul ca cineva intr-o pozitie de putere a inhatat in mod legal halci de avutie duce inexorabil la concluzia ca acesta isi merita averea? Se impune sa discutam daca o anumita avere a fost facuta ajutand societatea sau, dimpotriva, deteriorand-o?
25.Traim intr-o lume obsedata de bani: Care este pretul? Cat este profitul? Cate unitati s-au vandut? Care este costul? Cati angajati? si asa mai departe. Banii insa NU au legatura nici cu resursele naturale nici cu calitatea omului.
26.Democratia functioneaza cantitativ (numaratoarea capetelor) in timp ce competentele se refera la calitate (pentru ce esti calificat). Cum poate democratia sa optimizeze omenirea cand democratia nu face nici o referire si nu are nici macar un loc in ideologia sa pentru calitate? Cum poate fi integrat in democratie conceptul de calitate?
27.Un numar imens de oameni: crestini, musulmani, evrei nutresc o credinta cu origine comuna. Patriarhul acestor trei religii este Abraham. Nici un Abrahamist nu se indoieste catusi de putin de faptul ca Dumnezeu i-ar putea ordona unui tata (Abraham) sa-si ucida fiul. Un astfel de ordin, in contextul unui Adevarat Dumnezeu este, literal, de neconceput. In plus, moralitatea nu isi gaseste nici un loc in cadrul textelor sfinte. Ele trateaza numai obedienta absoluta, fara discernamant, a lui Dumnezeu, intr-un sistem de conditionare primitiv care promite oamenilor rasplata maxima -Raiul- pentru obedienta fata de Dumnezeu si pedeapsa maxima, infinita atat ca durata cat si ca intensitate pentru neascultare. Istoria acestor religii este una de violenta extremista, fanatism si tiranie. Care este locul Abrahamismului intr-o societate evoluata?
28.Fundamentul Abrahamismului este credinta. Credinta inseamna convingerea puternica si de nezdruncinat intr-un anumit lucru in absenta oricarei dovezi. Evreii, crestinii, musulmanii cred fiecare ca detine credinta dreapta si ca ceilalti se inseala si vor fi pedepsiti pentru asta. Care este metoda care poate arata cine are dreptate si cine se inseala? In fapt, care este motivul real pentru care cineva este convins de ceva pentru care nu exista nici o dovada? Miliarde de crestini sunt convinsi de faptul ca Creatorul Universului a fost nascut intr-un grajd de catre o evreica virgina, in urma cu circa 2000 ani. Acest fapt contrazice in mod absolut ratiunea, logica, stiinta si bunul simt. Evreii apreciaza si ei ca afirmatia este o prostie. Cu siguranta ca o afirmatie atat de neobisnuita este sustinuta de dovezi de necontestat, altfel de ce ar lua-o cineva in serios? Cu totii stim ca aceasta afirmatie este facuta intr-o carte. Daca afirmi ca povestea este adevarata afirmi prin aceasta ca ratiunea si stiinta se inseala. Cum se rezolva acest diferendum in mileniul trei?
29.Cei mai multi oameni au (firesc) un IQ mediu dar sunt in acelasi timp needucati – pentru ca sistemul, in mod voit, a inlocuit educatia cu dresajul si cu indoctrinarea. Trebuie ca statul sa se aplece in fata slabiciunilor si dorintelor acestora sau trebuie sa faca tot ce ii sta in putere pentru a ridica nivelul general al IQ-ului?
30.Diverse grupuri incearca sa impuna celorlalti norme particulare de viata pe care ele le considera a fi “morale”. Morala insa este subiectiva si a fost diferita in functie de loc si de perioada istorica. Ar fi bine sa inlocuim atitudinile moralizatoare cu metoda bazata pe dovezi? Adica sa incurajam sau sa descurajam anumite comportamente nu pentru ca sunt din punct de vedere moral “corecte sau gresite” ci, pentru ca, pe baza probelor, conduc societatea catre succes sau catre ratare?
31.Invierea este acceptata de catre cei care cred ca sufletele lor au fost create de catre Dumnezeu care detine control absolut asupra lor. O parte la fel de mare a omenirii accepta reincarnarea – concept care implica faptul ca sufletele sunt necreate si eterne. Un concept presupune ca esti robul lui Dumnezeu, care te poate trimite in Rai sau in Iad – celalalt ca fiecare isi poate determina soarta cu propriile puteri – Dumnezeu nemaifiind relevant decat poate ca raza de lumina care te atrage inainte si in sus pe scara evolutiei.
32.Teoria karmei este ca exista in Cosmos un fel de forta morala, oarecum pseudo-stiintifica, care poate sa-ti aprecieze pacatele vs. virtutile pe care le posezi si in consecinta poate sa-ti creeze o viata viitoare in care pacatele te ajung din urma si te fac sa suferi sau, dimpotriva, virtutile iti sunt rasplatite si te bucuri de o viata fericita. Cum poate o entitate nerationala sa aprecieze binele si raul? Binele si raul sunt produse ale constientei si nu pot fi judecate decat de constienta. Nu exista bine si rau acolo unde nu exista constienta. Karma este extrem de importanta din punct de vedere social intrucat reprezinta pentru o parte importanta a populatiei,peste 1 miliard, justificarea pentru inechitatea sociala extrema, care se intinde de-a lungul castelor, intre Brahmin (cea mai inalta) si Cei de Neatins (cea mai joasa).
33.Fiecare generatie a incercat sa “consfinteasca” modul corect de a gandi si de a trai; generatiile ulterioare trebuie sa accepte modul de viata stabilit de catre inaintasi sau au dreptul sa hotarasca la randul lor cum vor sa traiasca? Implicatiile acestei situatii asupra institutiilor fundamentale ale statului.
34.Bucati din ce in ce mai mari din Terra sunt privatizate. Se vorbeste la modul cel mai serios despre privatizarea pana si a apei potabile. Cui apartine, in realitate, Terra? Capitalismul permite, in principiu, privatizarea Terrei in totalitate. Un sistem care permite, fie si numai teoretic ca Terra sa fie proprietatea unui individ este absurd si trebuie sters de pe scena istoriei.
35.Societatea, in diverse locuri si in diverse perioade a tratat diferit transmiterea drepturilor si obligatiilor intre generatii in cadrul familiilor. Au fost perioade in care datoriile se transmiteau asupra copiilor – care trebuiau sa le plateasca. Astazi in mod formal datoriile se sting odata cu moartea datornicului – copiii fiind liberi de obligatii. In fapt, datoria publica poate fi si chiar este angajata de cativa indivizi iresponsabili sau tradatori iar efectele ei se intind asupra tuturor cetatenilor, fara sa fie necesar consimtamantul acestora. In plus ea este “istorica” in sensul ca se extinde asupra generatiilor viitoare – concept dovedit inacceptabil si fiind deja abandonat cand persoanele sunt considerate la nivel individual.
36.Indiferent de faptul ca omenirea va hotara ca Terra poate deveni proprietate privata sau dimpotriva ca oamenii o au doar “in folosinta”, se pune intrebarea: au intaietate cei vii in fata celor morti sau dimpotriva, vointa celor morti primeaza? Intrebarea are semnificatie importanta legata de pilonul central al privilegiului mostenit, care este obiceiul uman al transmiterii puterii prin transmiterea averii intre generatii in interiorul familiei. Prin simetrie cu conceptul anterior, daca transmiterea datoriilor asupra copiilor este incorecta din punct de vedere etic, transmiterea averii nu este, de asemenea, incorecta? Sa beneficiezi de munca altora, sa furi startul in cursa vietii, sunt circumstante care duc la cresterea calitatii vietii si a omenirii in general? Este de dorit, tolerabil sau inacceptabil acest obicei?
37.Mass media este usa de intrare in mintile oamenilor. In prezent este controlata de moguli multimiliardari ai presei. Finantarea se face in special din reclame – adica presa nu poate ridica glasul impotriva afacerilor – ca ramane imediat fara finantare. Gusturile populatiei generale, pe care presa le satisface cu promptitudine cer programe care sunt, in mod eufemistic, josnice si degradante sau hiperemotionale si anti-rationale. O buna parte a populatiei isi face educatia exclusiv de la televizor si din reviste. Au aparut “cocalari”, “manelisti” si alti oameni de tip nou, capitalist. Tinand cont de importanta extrema pe care o are presa, este de dorit, acceptabil sau intolerabil ca ea sa fie controlata atat ca proprietate cat si ca finantare de catre segmentul cel mai redus numeric, dar cel mai bogat al societatii?

Ω alta lume este posibila.

Puterea corupe

##Detainees-in-holding-area-007

Puterea absoluta corupe in mod absolut.

Bani=putere

Avere nemasurata=putere nemasurata

Numai o populatie de clovni poate tolera:

-inchisori de maxima securitate unde nevinovatii poti fi torturati legal

-armate particulare care pot ucide legal pe cei care se opun bogatilor

-existenta averilor particulare atat de mari incat confera putere mai mare decat au statele nationale

Treziti-va, clovnilor!

##blackwater-motherboard.tv_

Hotul striga “Prindeti hotul!”

Romania

In Bulgaria au fost arestati trei cetateni acuzati ca au complotat impotriva sistemului bancar. Adica, in urma actiunilor lor, lumea a inceput sa-si retraga banii din banci si bancile au avut dificultati in a mai putea inapoia sumele cetatenilor.

De cand retragerea banilor de la banci este un lucru nepermis?

De ce se cheama asta COMPLOT impotriva bancilor?

De ce nu sunt invinuite BANCILE care nu sunt in stare sa inapoieze cetatenilor depozitele?

De ce nu se INCHID sau NATIONALIZEAZA bancile care nu isi pot onora obligatiile?

De ce bancile salvate in 2008 cu bani socialisti (ai poporului) sunt tot private si poporul nu are proprietatea asupra lor?

De ce se practica privatizarea profitului si socializarea pierderilor?

De cand statul poate acuza cetatenii daca acestia decid la unison sa-si retraga toti banii de la o anumita banca?

Sau de la toate bancile private pe rand?

Asta arata ceea ce este evident: bani prea multi inseamna putere prea mare si puterea prea mare corupe in mod absolut. De ce sa ajunga aceasta putere in mana strainilor? De ce sa nu-si depuna Romanii banii la o banca Romaneasca de stat?

Fiecare imprumut la o banca straina poate fi refinantat la Banca romaneasca de stat.

Nu exista nici o lege care sa ne impiedice sa incercam sa ne salvam tara folosind o banca romaneasca si EVITAND cu strictete, cu desavarsire, in totalitate bancile straine.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” ! Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase prin intermediul lor, astazi au constituit uriase institutii internationale cu interese pe intreg globul. Nu pot da gres in a fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant. Cu exceptia unui razboi indreptat specific asupra lor si asupra bancilor private.

Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: angajatii poporul sau un mic grup fascist de privaţi ultrabogati, care nu sunt răspunzători în faţa nimănui dar care controlează poporul? Nici o banca PRIVATA nu trebuie sa mai existe pe suprafata pamantului. Orice altceva este propagandă.

Rezumat:

Boicotul este o arma foarte puternica numai ca nu am fost sincronizati.

Cu care sa incepem?

Propuneti ca aveti de unde alege!