Masuri

Nu intentionez sa tin prelegeri si am ales Internetul pentru usurinta cu care acesta permite (deocamdata) schimbul de idei.

Va rog sa va puneti mintea la contributie, sa gasim un mod in care putem INCEPE sa FACEM ceva. Nu trebuie sa incepem prin a rasturna ceva. Putem incepe mult mai linistit.

Un drum de 1000 leghe incepe cu un pas.

Aici nu va mai aparea nimic, pana nu voi primi niste sugestii de la voi.

2 thoughts on “Masuri

    • Am citit si citesc in continuare continutul pe care mi l-ati indicat. Gasesc numeroase lucruri concrete, practice si utile dar si cateva chestiuni DE PRINCIPIU care ma pun pe ganduri, in sens negativ. Si Crestinismul spune “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” dar a acceptat sclavia directa, in lanturi, o accepta si pe cea de astazi (economica, sclavii cu salariu) si are o afinitate manifesta catre averi si proprietati. In plus, chiar lucruri despre care discutati ( cruciade, inchizitia) au fost atrocitati NASCUTE din conflictul psihologie-comandamentele religioase. Exact la fel si in cazul musulmanilor si evreilor. Dorinta de a extermina raul, conduce la accentuarea acestuia. “Moralitatea” este o creatie a omului, la fel de relativa ca si considerarea soarelui sau pamantului ca centru al sistemului planetar si, in numele ei pot fi facute aceleasi excese care s-au facut in numele crestinismului. Nu vreau sa inlocuiesc dogmatismul bisericii cu dogmatismul cuiva care are impresia ca “morala” este “evidenta” sau ca religia este pentru cei prosti si lenesi, fiind suficient sa spui singur – Cred in Dumnezeu! Prohibitiile, DE ORICE FEL, nasc monstri. Batalia cu psihologia nu poate fi decat PIERDUTA! Nu poate exista batz cu un singur capat, Yin fara Yang, bine fara rau.
      Un sistem rational, la care as adera, ar fi unul care isi propune sa stabileasca un echilibru intre fortele dialectic necesare, intrucat incercarea de eliminare a uneia, GARANTAT va produce un dezechilibru intolerabil. Din punct de vedere filozofic si dialectic, morala, binele si raul sunt depasite de sinteza – mai presus de bine si de rau, care este foarte concreta. In plus, nu gasesc nici un fel de referire la ceea ce consider eu ca ar fi tulpina raului in societatea de azi, incalcarea legii naturale de “revenire catre medie” (datorita careia, de exemplu, copiii parintilor mai inalti decat media sunt mai scunzi decat parintii, in actiunea naturala de mentinere a echilibrului) de catre superbogati care, generatie dupa generatie devin din ce in ce mai bogati si preocupati de actiunea de a ne elimina fizic pe majoritatea dintre noi, cei fara putere si “fara importanta”, ca sa nu-i “inghesuim” pe Terra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.