Cum va fi societatea post-capitalista? 2. Alegerea.

#1210ap-community

“”Liber INTR-O comunitate” sau “liber DE comunitate” ?
Cand semnezi un contract social accepti taxarea si un set de legi echitabile pentru toti, dar care limiteaza “dreptul” tuturor si al fiecaruia de a face orice i-ar trasni prin cap, in special in public, in spatiul comun.
Libertarienii si anarhistii (notiunile incep sa se contopeasca) sunt cei care RESPING contractul social, resping legile, resping taxarea, resping nu numai Guvernul si Statul ci resping de asemenea comunitatea si societatea. Acestia sunt niste inadaptati social, egoisti si narcisisti; dintre ei multi sunt psihopati in toata puterea cuvantului care nu vor ca nimeni si nimic sa nu constranga comportamentul lor, in nici o circumstanta.
Oamenii rationali inteleg nevoia absoluta a unui contract social, facut in interesul tuturor. Psihopatii dispretuiesc tot ceea ce ii face sa depinda si de ceilalti si resping orice contract social. De aceea fiecare va trebui sa semneze explicit contractul social daca vrea sa devina parte a societatii; orice anarhist sau libertarian care va refuza sa il semneze va ramane, de facto, in afara societatii si nu va mai putea face parte din ea. Este singura cale de a inlatura pericolul acestor narcisisti egoisti. Daca nu accepta reguli comune, atunci trebuie sa li se permita sa vietuiasca ei-intre-ei, in societatea lor primitiva, jungla ” libera” in care nu exista legi, nu exista taxe, nu exista guvern si nu exista contract social.
Ei sunt cei care au facut America neguvernabila, cei care ii vor produce implozia si nu trebuie sa le permitem sa faca acelasi lucru cu Romania, chiar daca la o privire superficiala pare ca nu a mai ramas mare lucru din ea.
Acesti oameni sunt incapabili sa conceapa o lume in care exista libertate pozitiva. Un viitor asemanator celui descris in StarTrek nu va veni niciodata de la oameni care dispretuiesc societatea. Capitalismul cu pietele libere fara constrangeri si fara reguli este sistemul preferat al acestor monstri egoisti, asa cum este detaliat in respingatoarea Biblie a egoismului, “Atlas Srugged” a lui Ayn Rand. In mod fundamental, in viitorul omenirii capitalismul cu piete libere nu mai exista deloc. Nu mai exista elita bogata prin mostenire. Nu mai exista adepti ai lui Ayn Rand. Intreaga ei ideologie este dovedita a fi gresita.
Toti oamenii CINSTITI vor o LUME CINSTITA. Nu vor mosteniri, nu vor sa fure startul, nu vor sa se bazeze pe rude sau relatii.
Vor numai ce pot obtine cu puterile lor, intr-o societate care sa le dea SANSE MAXIME sa sa-si manifeste calitatile.
Toti oamenii care dispretuiesc comunitatea si societatea – capitalistii piete-libere -NU au NICI UN INTERES IN CINSTE, dimpotriva! Capitalismul-cu-piete-libere este cel mai josnic sistem care a existat vreodata iar sustinatorii lui se desfata in aceasta josnicie. Sunt antisociali si ii dispretuiesc pe ceilalti si exact din acest motiv capitalismul-cu-piete-libere este asa cum este si produce acest efect – imbogatirea bogatilor si saracirea saracilor.
Bogatii se considera “producatori” si, de multe ori se adreseaza saracilor cu “Ba, eu va dau de mancare!”. Tinad cont insa de situatia ca 85 oameni au insfacat tot atata avutie ca 3.5 miliarde de oameni, nu sunt, in realitate “acaparatori”? Ei insfaca orice la care pot ajunge cu laba. Cati dintre acesti 85 sunt genii despre care lumea isi va aminti peste sute si mii de ani, asa cum se intampla cu adevaratele genii si adevaratii artisti? Nici unul dintre acesti “fauritori” nu va mai fi stiut, cei mai multi sunt necunoscuti si astazi. Nici un om cu adevarat maret nu a fost obscen de bogat si nici nu va fi vreodata.
Bogatilor le place sa considere ca au insfacat aceasta avutie fiindca sunt capabili, fiindca merita, in loc sa recunoasca adevarul, ca si-au “insusit-o legal” fiind la locul potrivit si la momentul potrivit, intr-o societate impartita in doua clase intre care NU exista cu adevarat intrecere; cine s-a nascut bogat va muri si mai bogat, cine s-a nascut sarac va muri si mai sarac. Putinele exceptii care exista nu fac decat sa confirme regula iar “idolii” bogati produsi de mass-media nu au alt rost decat sa atate visul de imbogatire al saracilor -cea mai eficienta aparare a bogatilor- . Visul saracilor ca maine pot ajunge si ei bogati le induce o falsa constiinta si ca urmare, in loc sa-i perceapa pe bogati drept ceea ce sunt in realitate – sursa si motorul capitalismului, stapanii politicienilor, cei care au grija ca societatea sa ramana asa cum este, adica sa imbogateasca bogatii si sa saraceasca saracii -ii idolatrizeaza! …si cine isi distruge vreodata idolul?
Nu orice lupta este condamnabila iar lupta de partea echitatii si impotriva privilegiului ar trebui sa fie asumata de orice om care doreste o lume cinstita.
Rezumat:
Acesta este singura lupta al carei rezultat va fi bun pentru cei mai multi si rau pentru cei mai putini.” Mike Hockney

**************************************************************************

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII.

Interesul companiilor bogate pentru care lupta America, este este nu numai diferit ci chiar contrar interesului poporului Roman.

Ca ne-am lasat jefuiti pana acum de catre lichele este una, sa scuipam sau chiar sa dam cu copita inspre Rusia este alta.

Cardasia cu huliganii internationali NU constituie o scuza ci, dimpotriva, este o circumstanta agravanta.

Consider ca nici Presedintele, nici Guvernul nu au mandat sa implice Romania intr-un conflict in care noi am fi, in acelasi timp, agresori si perdanti.

Respect ISLANDA! Este prima tara care a inceput sa-i aresteze pe bancheri. Se poate la ei, se va putea si la noi.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” ! Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase prin intermediul lor, astazi au constituit uriase institutii internationale cu interese pe intreg globul. Nu pot da gres in a fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant. Cu exceptia unui razboi indreptat specific asupra lor si asupra bancilor private.

Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: angajatii poporului sau un mic grup de privaţi ultrabogati, care nu sunt răspunzători în faţa nimănui dar care controlează poporul? Nici o banca PRIVATA nu trebuie sa mai existe pe suprafata pamantului. Orice altceva este propagandă.

Globalizarea inseamna furtul puterii, de catre bogati, de la detinatorul de drept al acesteia, poporul. Acest lucru se realizeaza prin cardasii care includ guverne tradatoare ce transfera puterea din zona politica (unde poporul are acces) in zona economica (unde poporul nu are acces), in beneficiul privatilor, proprietari de banci si de corporatii.

Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie. Conducerea lumii este asigurata astazi de catre guverne “ascunse”, formate din cei mai bogati (si inerent, in societatea noastra) si mai puternici. Sa votezi daca sa fii impuscat in cap sau injunghiat in spate NU ESTE O ALEGERE. Candidatii in “democratia” capitalista sunt totdeauna numai cei agreati si avizati de catre bogati, cei care prezinta garantii ca vor apara interesele bogatilor luptand impotriva intereselor poporului de rand.

Capitalismul, deghizat in democratie capitalista, impreuna cu piata “libera” este sistemul proiectat sa sporeasca bogatia bogatilor, cu complicitatea saracilor – ceea ce si face. Lumea este condusa atat direct de catre bogati, din zona sigura privata a averilor, prin mijloace economice si financiare, cat si prin intermediul slugilor lor – politicienii -, in interesul bogatilor, cu complicitatea saracilor, care NU INTELEG ca votarea NU este in realitate o alegere. La votare se “alege: pinata care va face circ urmatorii 4 ani prefacandu-se ca apara interesele poporului, in timp ce in realitate lupta impotriva poporului, in special prin crearea unei constitutii si a unui cadru legal in general care, de asemenea, imbogateste bogatii si saraceste saracii.

Orice sarac care sustine capitalismul este un ignorant si orice popor care adopta azi capitalismul este mult intarziat pe scena istoriei.

Democratia inseamna CONDUCEREA de catre popor si NU poate fi CAPITALISTA, pentru ca poporul NU ARE CAPITAL. “Democratia” capitalista este o perversiune si oricine participa la ea este de partea bogatilor si un inamic al poporului.

Renuntand sa se apere singura, Romania a renuntat la libertate.

OPRESIUNEA de o parte poate supravietui numai prin OBEDIENTA IRESPONSABILA de cealalta parte.

SOCIETATEA are dreptul si OBLIGATIA sa stabileasca ce este tolerabil si ce NU. O societate toleranta cu cei intoleranti este, de fapt, INTOLERANTA cu cetatenii onesti.

Nici o putere nu este legitima, niciodata, altfel decat prin ea insasi – “might is right”. Ceea ce aduce insa NOU guvernarea Meritocratica este STABILITATEA puterii. Statul se poarta cu noi, bine sau rau, dupa cum ii sunt conducatorii; dupa cum NI-L FACEM. Un stat bun este azi EXTREM de greu de obtinut, dar ESTE POSIBIL. Elita bogata a aratat, arata si va arata la nesfarsit dispret si agresivitate indreptate impotriva noastra, daca ii vom permite, la nesfarsit, sa ramana la putere. In lumea averilor ESTE IMPOSIBIL sa avem vreo influenta, altfel decat PRIN INTERMEDIUL unui STAT PUTERNIC.

Pentru ca binele sa triumfe, este necesar sa se asocieze educatia cu ratiunea.

“Pacat” este orice actiune care rezulta din dispretul fata de oameni sau fata de educatie. Educatia nu are nici o legatura cu stapanirea abilitatilor necesare la angajare.

“Educatia” dupa nevoile patronatului este, in realitate, dresaj. Educatia si dresajul sunt notiuni diferite.

“Istoria lumii nu este altceva decat evolutia constiintei libertatii.” Hegel

“Cand guvernarea incalca drepturile poporului, insurectia este, pentru popor si pentru fiecare fractiune a lui, cel mai sacru drept si cea mai de neevitat datorie. Declaratia drepturilor omului si cetateanului 1793, punctul 35.” Prin suveranitatea poporului se înţelege dreptul poporului de a decide asupra sorţii sale, de a stabili linia politică a statului şi alcătuirea organelor lui, precum şi de a controla activitatea acestora. Suveranitatea poporului legitimează dreptul acestuia la insurecţie, atunci când s-au epuizat toate mijloacele legale în înfăptuirea democraţiei.

Politica, asa cum o stim, este depasita pentru ca actiunile ei sunt extrem de subiective (bazate pe opinie, parere), relative si pur circumstantiale, fara legatura cu cunoasterea pe care omenirea o are la dispozitie in secolul XXI. Solutia este introducerea Metodei Stiintifice in deciziile privind societatea.

Virtutea nu este genetica, ea se dobandeste prin educatie corespunzatoare. Viitorul omenirii depinde de construirea unei societati meritocratice, superior educata, cooperativa, dedicata dezvoltarii mutuale, in care competitia este doar o forma de manifestare a colaborarii.

Binele si raul sunt subiective si nici o apreciere facuta in functie de aceste criterii nu poate fi sustinuta, pentru ca frecvent binele unuia inseamna raul altuia. Viitoarea guvernare a lumii trebuie sa aprecieze mai presus de bine si de rau. Exista doar doua posibilitati:

1. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MINIM de oameni. Politica bazata pe parere. Abstentia statului de la reglementarea sferei private chiar si in cazurile in care aceasta produce consecinte publice. Perpetuarea familiilor dinastice prin transmiterea ereditara a averilor din generatie in generatie. 2%-3% dintre oameni vor fi proprietarii Terrei. Parazitism. Copiii se vor naste scalvi, pe proprietatea altcuiva. Puterea va fi sinonima cu averea. Plutocratia. Globalizarea. Victoria privilegiului.

2. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MAXIM de oameni. Introducerea metodei stiintifice in politica. Reglementarea sferei private in cazul in care produce consecinte publice. Disparitia familiilor dinastice prin taxa de mostenire de 100%.Terra va apartine Omenirii. Simbioza. Copiii se vor naste liberi, in casa lor. Meritocratia. Noua Ordine Mondiala. Victoria echitatii.

Educatie, Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ ! Saraci din toate tarile, uniti-va! Bogatii s-au unit deja. Sapere aude!

Ω altă lume este posibilă.

 

 

2 thoughts on “Cum va fi societatea post-capitalista? 2. Alegerea.

  1. scuza-ma, dar..tiganii fura din banii tarii?nu tin partea tiainglor deloc dar asta cu tiganii e o FALSA problema, ca o perdea de fumeu cred ca politicienii si clasa politica e de vina IN PRIMUL randcurtea de conturi a estimat ca S-AU SIFONAT prin primariile tarii noastre 10 miliarde din 17 miliarde care au circulatACUM INTELEGI?deci OFICIAL din 17 miliarde primarii au furat 10 miliardeprimarii..sunt de la USL si PDLor fi si tigani printre ei , nu stiu..asta e alta treaba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.