Terorismul. Razboiul.

Terorismul este razboiul celor saraci si lipsiti de putere.
Razboiul este terorismul celor bogati si puternici.
Peter Ustinov

5 thoughts on “Terorismul. Razboiul.

 1. Vreau sa va treziti si sa va ganditi macar o ora pe zi ca sunteti copiii lui Dumnezeu… si, PRINCIPIUL SE AFLA IN NOI ! …O ora in care sa abandonti hatisul de probleme si conditionari, o ora in care sa va asumati responsabilitatea de a va descoperi adevarata natura divina. Macar pentru o ora, abandonati toate problemele vietii, abandonati orice speculatii, orice indoiala, orice batjocura(!!!), orice trandavie si meditati serios la faptul ca aveti in voi o putere care atunci cand este trezita va ajuta sa deveniti una cu Dumnezeu.
  Aveti in voi o asemenea putere?!!!

  • Razboiul este MULT mai necrutator decat pare la prima vedere, cu o miza MULT mai mare. Daca, in loc sa credem ca Dumnezeu exista, incat nu prea are mare importanta ce mai facem si noi aici ca niste furnici, presupunem ca Dumnezeu trebuie sa apara ca urmare a evolutiei scanteilor divine pe care le avem in noi cu totii? Daca depinde de ceea ce facem noi, toti si FIECARE, ca rezultatul sa fie mai apropiat ori de Binele absolut ori, dimpotriva, de Raul absolut? Daca, intr-adevar, fiecare din noi CONTEAZA?

   • Capitalismul pretuieste si rasplateste in consecinta caracteristicile PRIMITIVE, ANIMALICE ale omului: egoismul extrem si dispretul extrem fata de ceilalti. Pe cei saraci ii conduce prin pacaleala, apeland de asemenea la cele mai josnice insusiri ale acestora: lacomia, visul de imbogatire, dorinta de satisfacie imediata, fara efort. Apeland la insusirile primitive, atat ale stapanilor cat si ale sclavilor, capitalismul este reactionar, incetineste evolutia omenirii. Este primitiv si pueril ca cineva sa creada ca poate trai o viata implinita FARA integrare in mediul in care traieste; ori, ceilalti fac parte din acest mediu. Nimeni nu poate evolua in timp ce restul omenirii involueaza. Cei care nu inteleg notiunea de “noi”, cei care ii vad pe ceilalti ca pe niste obiecte ce trebuie folosite pentru interesul propriu, care se separa de aceste “obiecte” prin garduri sau prin frecventarea locurilor foarte scumpe, sunt exact cei care mentin inechitatea orbitoare din lumea de astazi.

 2. Pentru Lumea Vie el este Necesitate.
  Daca NU MAI exista , Vieata este o Fosila
  care dovedeste ca a existat .
  Daca MAI exista ,sintem si vom ajunge
  ce si unde vrea el.

  • Dimpotriva, pentru Lumea Vie el este o posibilitate si un scop. In functie de ce facem noi posibilitatea va deveni (sau nu) reaitate (Evident insa, nu in viziunea simplista, retardata, imposibila a Abrahamistilor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.