# proiectul Venus

Proiectul Venus reprezinta (si miscarea Zeitgeist urmareste) ceea ce poate fi exprimat pe scurt drept ” Aplicarea Metodei Stiintifice in problematica sociala”.   Prin aplicarea superioara a Stiintei si Tehnologiei in proiectarea societatii si in luarea deciziilor privind dezvoltarea, avem mijloacele sa transformam mediul in care traim, primitiv, pus in miscare de catre saracie, plin de coruptie, in altceva, mult mai organizat, echilibrat, uman, durabil si productiv. Pentru a face asta, trebuie sa intelem cine suntem, ce avem, ce vrem si in ce fel o sa ne atingem scopurile.   Data fiind situatia in care ne aflam, nu numai ca avem nevoie sa ne schimbam directia… TREBUIE sa o facem ! Sistemul economic actual isi accelereaza prabusirea, prevestind somaj in toata lumea si la o scara atat de mare cum nu s-a mai vazut (80%). In acelasi timp, aproape am ajuns in punctul de unde nu mai exista cale de intoarcere in distrugerea conditiilor care fac posibila existenta vietii inteligente pe Terra.

Citeste cu mintea deschisa cateva pagini care iti pot schimba viata, mai jos:

The Zeitgeist Movement

Miscarea Zeigeist reprezinta doar o parte din solutie pentru ca exagereaza rostul stiintei; stiinta ne-a adus unde suntem dar a avut si greseli colosale. Fisiunea nucleara este accesibila omului prin intermediul stiintei. Folosirea ei, ca arma sau ca sursa de energie depaseste aria stiintei. Stiinta este UN INSTRUMENT la randul ei, care poate fi folosit pentru, sau impotriva noastra. Stiinta, in stadiul actual al ei, nu poate sa raspunda la cateva intrebari de maxima importanta, cum ar fi Ce era Universul inainte de BigBang? sau daca Exista suflet?, ca sa enunt numai cateva mai evidente. Asta inseamna ca stiinta, la randul ei, trebuie sa se subordoneze ratiunii, adica Filozofiei ( adevaratei “dragoste de intelepciune”, nu opiniilor partizane ale unuia sau altuia). Filozofia, stiinta, religia, psihologia, lucrand in armonie vor aduce rezolvarea. Daca te gandesti ca in prezent aceste categorii sunt divergente, este partial adevarat, se refera numai la “curentul principal” al acestora.

Rezumat:

Proiectul Venus explica bine multe defecte ale lumii in care traim, si propune solutii bune din punct de vedere tehnologic. Omite exact primii pasi, cu exceptia raspandirii informatiei relevante si da credit exagerat stiintei, care este, repet, doar un INSTRUMENT care va trebui sa fie folosit de catre CINEVA. Este OBLIGATOR sa incepem sa folosim metoda stiintifica in societate dar nu putem exclude ceea ce este chiar mai important, RATIUNEA. Inca masina NU ESTE mai inteleapta decat omul cu adevarat intelept.

4 thoughts on “# proiectul Venus

 1. Cele patru trepte ale instrainarii omului – Tao

  -ancorare in viata ( maestrul eminent din vechime conducea discret poporul prin Tao (respect suprem fata de viata) si era cu desavarsire ignorat de popor, iar poporul de abia stia de existenta suveranului ;
  -ancorare in iubire [ apoi au venit cei ce au guvernat prin iubire ( bunatate, omenie si dreptate ), pe care poporul ii iubea si cinstea ].
  -ancorare in frica [ au urmat apoi cei ce au guvernat poporul ancorati in dreptate, justitie si morala impunand legi, norme, restrictii ( pacate, culpabilizari ) si pedepse exemplare intemeindu-se pe inteligenta (prudenta ) si cunoastere ( eruditie, experienta, intelepciune ) de care poporul se temea si pe care ii ura ] ;
  -ancorarea in castigul material ( in final au venit cei ce au guvernat manati de dorinta de “a avea” profit ( castig, folos ) si de ambitie ( dibacie, abilitate, sarguinta ), pe care poporul i-a dispretuit, din cauza incorectitudinii, coruptiei si egoismului lor ] .

  “Caderea din Cer” sau pierderea contactului cu Adevarata realitate nu s-a produs instantaneu, ci progresiv si a condus la Caderea in multiplicitate-spargerea unitatii, dualitate.
  “Separarea in eu si tu” sau “caderea in iluzia existentei separate” este efectul pierderii vederii nemijlocite sau a ancorarii in concretul simturilor, a formei create….
  neglijand intuitia, sacralitatea clipei, inima.

  • Legea universal valabila a Universului este Dialectica: Teza, Antiteza si apoi urcarea unei trepte, Sinteza. Iubirea deja inseamna discriminare intre cei pe care ii iubesti si cei pe care nu. Binele = teza Raul = Antiteza. Sinteza exista. Trebuie sa o gasesti.

 2. nu există bine și rău pentru că nu poți mulțumi pe toată lumea dar se pot face legi scrise sau nescrise prin care fiecare om al plnetei să poată alege în intimitatea lui liertatea de care are nevoie

  • Dupa cum ai spus, nu poti multumi pe TOTI. Orice sistem politic are defavorizati. Acum sunt defavorizati 99%. O buna guvernare inseamna oferirea de sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.