CONSTITUŢIA ROMÂNIEI PENTRU TO(n)ŢI Ep.1bis

Rezumat:

CONSTITUTIA ESTE MANIFESTAREA SUPREMA A VOINTEI POPORULUI.

Constitutia este actul in care poporul asterne in scris, concret,  IN CE FEL DE LUME VREA SA TRAIASCA.

constitutia-romaniei

TOATE celelalte institutii ale statului: Presedintia, Parlamentul, Justitia, Politia, Armata, Corporatiile etc. sunt subordonate poporului, PRIN INTERMEDIUL CONSTITUTIEI.

SINGURA MODALITATE PRACTICA, ACTUAL REALISTA, DE A REALIZA DEMOCRATIA – CONTROLUL POPORULUI ASUPRA CLASEI POLITICE – ESTE PRIN INTERMEDIUL CONSTITUTIEI.

Poporul ESTE sau NU ESTE suveran? Cum se manifesta suveranitatea poporului? De ce este viata ASA si nu este ALTFEL? Care este PLANUL dupa care este construita lumea in care traim? Ce este mai important decat cine va fi presedintele Romaniei, decat gazele de sist, decat vizitele FMI, decat inflatia, decat disponibilizarile ? Ce nu vor conducatorii si mass-media sa stii.

In situatia in care “se aude” faptul ca se va modifica Constitutia dar mass-media mentine o tacere ermetica asupra acestui subiect (cu exceptia dezbaterilor sterile asupra a doua subiecte minore; numarul de camere al Parlamentului si imprejurarea ca Romania se declara (sau nu) stat “national”, chiar aceasta tacere trebuie sa-ti atraga atentia ca aceasta este o problema importanta. Cat de importanta?

Ne plangem ca viata nu este asa cum o dorim, ne plangem ca vointa noastra nu este luata in seama de catre conducatori. Am visat ca poporul este suveran prin reprezentantii sai – Parlamentul, numai ca sa dam cu capul de “capacul de siguranta” pus deasupra Parlamentului – “Curtea constitutionala”. Acolo vointa a 7,5 milioane a fost oprita de 9 neica-nimeni. Care este lucrul CEL MAI IMPORTANT intr-un stat?

Poporul roman este sau nu este suveran? Sa intelegem suveranitatea.

SUVERANITÁTE s. f. Calitatea de a fi suveran, de a dispune liber de soarta sa; independență; putere supremă. Suveranitatii ii sunt imanente INDEPENDENTA si SUPREMATIA.

In Constitutia Romaniei notiunea de suveranitate este utilizata pe rand in legatura cu STATUL, NATIUNEA si POPORUL si, explicit, suveranitatea nationala este atribuita POPORULUI.

Atunci, de ce poporul roman, INDEPENDENT si SUPREM, NU A PUTUT TRECE de Curtea Constitutionala?

Care este MECANISMUL prin care Curtea Constitutionala se subordoneaza poporului?

Raspunsul este INSTITUTIA Constitutiei.

Aici nu am sa mai aduc definitii din DEX sau Wikipedia pentru ca aceste surse dau intentionat definitii sterse, care – desi in fapt adevarate, de fapt ASCUND ESENTA CONSTITUTIEI, care este urmatoarea:

CONSTITUTIA ESTE MANIFESTAREA SUPREMA A VOINTEI POPORULUI.

TOATE celelalte institutii ale statului: Presedintia, Parlamentul, Justitia, Politia, Armata, Corporatiile etc. sunt subordonate poporului, PRIN INTERMEDIUL CONSTITUTIEI. SINGURA MODALITATE PRACTICA, ACTUAL REALISTA, DE A REALIZA DEMOCRATIA – CONTROLUL POPORULUI ASUPRA CLASEI POLITICE – ESTE PRIN INTERMEDIUL CONSTITUTIEI.

CONSTITUTIA te face SCLAV sau OM LIBER.

CONSTITUTIA iti face viata RAI sau IAD.

Constitutia este actul in care poporul asterne in scris, concret,  IN CE FEL DE LUME VREA SA TRAIASCA.

Se ridica urmatoarele probleme:

*Este legitima modificarea Constitutiei?

Da. Ca regula generala a progresului, nici o generatie nu poate fi obligata sa traiasca intr-o societate proiectata de catre inaintasii lor.

*Constitutia Romaniei, in forma actuala, este buna?

Constitutia actuala este in multe locuri incalcata. Ea insa NU este buna, chiar si numai pentru ca, sub domnia ei, sunt posibile aceste incalcari.

*Daca ar fi respectata Constitutia actuala, viata in Romania ar deveni mai buna?

Imbunatatirea ar fi nesemnificativa pentru ca, atat in general cat si in amanunt, Constitutia Romaniei este unul din mijloacele folosite dupa lovitura de stat din ’89 pentru a intari stabilitatea directiei actuale, in care bogatii devin si mai bogati iar saracii devin si mai saraci, si prevede reguli in consecinta. Principiile umaniste sunt vorba goala (statul asigura dreptul la sanatate, la educatie, la viata decenta bla, bla, bla) in timp ce mentinerea si favorizarea privilegiului este bine pusa la punct.

*Proiectele publice actuale privind o noua constitutie constituie o imbunatatire?

NU, toate sunt de fapt cosmetizari, in loc sa-ti bage cuiul in fesa dreapta ti-l baga in cea stanga. Mai concret:

-NU EXISTA nici un mecanism care sa poata explica MODALITATAEA in care un grup mai mic de parlamentari incompetenti, din grupul actual mai mare de parlamentari incompetenti, vor imbunatati viata romanilor.

-NU EXISTA nici un motiv sa speri ca daca vei alunga patronii straini de pe teritoriul Romaniei, patronii geto-daci vor imbunatati viata romanilor, cata vreme toti au acelasi conducator: profitul.

-NU EXISTA nici o explicatie rationala a gogosii ca, pentru a fi intr-o asociere (UE) TREBUIE SA RENUNTI LA SUVERANITATE. Exista MAI MULTE TIPURI DE ASOCIATII, nu numai cea stapan-sclav.

-NU EXISTA o legatura de cauzalitate in ingreunarea procedurii de suspendare a Presedintelui Romaniei si imbunatatirea vietii romanilor.

*Ar putea fi schimbata Constitutia?

Da, daca in loc sa fie COSMETIZATA, ar fi chiar SCHIMBATA, in punctele esentiale.

*Daca Noua Constitutie va consfinti tradarea, furtul si jaful comise dupa ’89 si predarea suveranitatii si independentei Romaniei, va imbunatati acest lucru viata romanilor?

Da, cativa dintre ei se vor putea bucura in liniste de averile furate, fara sa se mai teama de pedeapsa.

*Exista vreun proiect official de modificare a constitutiei care poate imbunatati viata romanilor?

Nu, in primul rand pentru ca NU SE DORESTE acest lucru de catre cei care pot astazi strange numarul de semnaturi necesare.

In al doilea rand, dar MAI IMPORTANT, privind Constitutia numai ca pe un pachet de legi (supreme) nu poti avea perspectiva necesara unei schimbari ci doar a unei cosmetizari.

*Exista in Romania oameni capabili sa scrie o Constitutie care sa imbunatateasca viata celor mai multi romani?

Da, dar putini, pentru ca majoritatea, chiar dintre cei bine intentionati sunt analfabeti din punct de vedere filozofic. Viitoarea Constitutie a Romaniei, PLANUL UNEI LUMI ECHITABILE poate rezulta numai din efortul comun al unor oameni educati in realitate, in adevaratul sens al cuvantului.

*Cum ar putea incepe o Constitutie cosmetizata?

Art1. Alin1. O buna guvernare inseamna oferirea de sanse maxime in viata unui mic grup de privilegiati.

*Cum ar putea incepe o Constitutie schimbata?

Art1. Alin.1 O buna guvernare inseamna oferirea de sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni.

Art.1 Alin.2 O societate are dreptul si obligatia sa stabileasca ce este acceptabil si ce nu.           …etc

* Ce se va intampla daca un grup de lichele vor modifica constitutia?

Nu se poate sti dar se poate prevedea rezultatul asupra vietii tuturor.

Rezumat:

Constitutia este actul in care poporul asterne in scris, concret,  IN CE FEL DE LUME VREA SA TRAIASCA.

Episodul 2: “Aliniatul (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

***********************************************************************************************

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” !

“Tutela este incapacitatea ființei umane de a-și folosi abilitățile cognitive în lipsa instrucțiunilor de la o altă persoană. Această tutelă este auto-indusă atunci când cauza sa nu rezidă în absența rațiunii, ci în absența hotărârii și a curajului de a lua hotărâri fără instrucțiuni de la o altă persoană”. Sapere aude! “Aveți curajul de a vă folosi propriul simț al rațiunii!” – acesta este motto-ul Iluminismului

Respect ISLANDA! Este prima tara care a inceput sa-i aresteze pe bancheri. Se poate la ei, se poate si la noi.

Renuntand sa se apere singura, Romania a renuntat la libertate.

OPRESIUNEA de o parte poate supravietui numai prin OBEDIENTA IRESPONSABILA de cealalta parte.

SOCIETATEA are dreptul si OBLIGATIA sa stabileasca ce este tolerabil si ce NU.
O societate toleranta cu cei intoleranti este, de fapt, INTOLERANTA cu cetatenii onesti.
Nici o putere nu este legitima, niciodata, altfel decat prin ea insasi – “might is right”. Ceea ce aduce insa NOU guvernarea Meritocratica este STABILITATEA puterii.

Statul se poarta cu noi, bine sau rau, dupa cum ii sunt conducatorii; dupa cum NI-L FACEM. Un stat bun este azi EXTREM de greu de obtinut, dar ESTE POSIBIL.

Elita bogata a aratat, arata si va arata la nesfarsit dispret si agresivitate indreptate impotriva noastra, daca ii vom permite, la nesfarsit, sa ramana la putere. In lumea averilor ESTE IMPOSIBIL sa avem vreo influenta, altfel decat PRIN INTERMEDIUL unui STAT PUTERNIC.

Pentru ca binele sa triumfe, este necesar sa se asocieze educatia cu ratiunea.
Globalizarea inseamna furtul puterii, de catre bogati, de la detinatorul de drept al acesteia, poporul. Acest lucru se realizeaza prin cardasii care includ guverne tradatoare ce transfera puterea din zona politica (unde poporul are acces) in zona economica (unde poporul nu are acces), in beneficiul privatilor, proprietari de banci si de corporatii.
Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie.
Conducerea lumii este asigurata astazi de catre guverne ascunse, formate din cei mai bogati (si inerent, in societatea noastra) si mai puternici.
“Pacat” este orice actiune care rezulta din dispretul fata de oameni sau fata de educatie.
Educatia nu are nici o legatura cu stapanirea abilitatilor necesare la angajare. “Educatia” dupa nevoile patronatului este, in realitate, dresaj. Educatia si dresajul sunt notiuni diferite.
“Istoria lumii nu este altceva decat evolutia constiintei libertatii.”   Hegel
Cand guvernarea incalca drepturile poporului, insurectia este, pentru popor si pentru fiecare fractiune a lui, cel mai sacru drept si cea mai de neevitat datorie. Declaratia drepturilor omului si cetateanului 1793, punctul 35.” Prin suveranitatea poporului se înţelege dreptul poporului de a decide asupra sorţii sale, de a stabili linia politică a statului şi alcătuirea organelor lui, precum şi de a controla activitatea acestora. Suveranitatea poporului legitimează dreptul acestuia la insurecţie, atunci când s-au epuizat toate mijloacele legale în înfăptuirea democraţiei.
Politica, asa cum o stim, este depasita pentru ca actiunile ei sunt extrem de subiective (bazate pe opinie, parere), relative si pur circumstantiale, fara legatura cu cunoasterea pe care omenirea o are la dispozitie in secolul XXI. Solutia este introducerea Metodei Stiintifice in deciziile privind societatea.
Virtutea nu este genetica, ea se dobandeste prin educatie corespunzatoare.
Viitorul omenirii depinde de construirea unei societati meritocratice, superior educata, cooperativa, dedicata dezvoltarii mutuale, in care competitia este doar o forma de manifestare a colaborarii.
Binele si raul sunt subiective si nici o apreciere facuta in functie de aceste criterii nu poate fi sustinuta, pentru ca frecvent binele unuia inseamna raul altuia. Viitoarea guvernare a lumii trebuie sa aprecieze mai presus de bine si de rau.
Exista doar doua posibilitati:
1. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MINIM de oameni.  2%-3% dintre oameni Vor fi proprietarii Terrei. Copiii se vor naste pe proprietatea altcuiva. Puterea va fi sinonima cu  averea. Plutocratia. Globalizarea. Victoria privilegiului.
2. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MAXIM de oameni. Terra va apartine Omenirii. Copiii se vor naste in casa lor. Meritocratia. Noua Ordine Mondiala.  Victoria echitatii.
 Ω alta lume este posibila.
Educatie, Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !
Saraci din toate tarile, uniti-va! Bogatii s-au unit deja.
Sapere aude!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.