CONSTITUŢIA ROMÂNIEI PENTRU TO(n)ŢI Ep.1ter

Rezumat:

Poporul ARE DREPTUL sa-si doreasca ABSOLUT ORICE iar statul are DREPTUL si OBLIGATIA sa transpuna aceste dorinte in realitate, pentru a imbunatati viata unui numar maxim de cetateni.

Salvarea nostra NU va veni de la altii si NU VA INCEPE pana cand NU VOM INLOCUI RESENTIMENTELE CU INDIGNAREA si respectiv RESEMNAREA CU RIPOSTA FATA DE OPRIMARE.

RESENTIMÉNT, resentimente, s. n. Sentiment ostil față de cineva, pornire împotriva cuiva provocată de amintirea neplăcerilor suportate; dușmănie, ură, pică, resimțământ. – Din fr. ressentiment.

INDIGNÁRE s. revoltare, revoltă, scandalizare, (rar) indignațiune, (pop.) oțăreală, oțărâre. (Stare de ~.)

RESEMNÁ, resemnez, vb. I. Refl. A se împăca cu o situație grea, defavorabilă; a se supune, a accepta, a suporta un rău fără împotrivire. [Var.: (înv.resigná vb. I] – Din fr. résigner (după semna).

A RIPOSTÁ ~éz 1intranz. 1) A da ripostă; a obiecta în mod energic. 2) sport A răspunde printr-un atac îndată după atacul adversarului. 2. tranz. A răspunde prompt și categoric (pentru a respinge ceva sau pe cineva); a replica; a reacționa. /<fr. riposter

OPRIMÁRE s. asuprire, exploatare, împilare, năpăstuire, opresiune, persecutare, persecuție, prigoană, prigonire, urgisire, (pop.) asupreală, silnicie, (înv.) avanie, obidă, obidire, obijduire, strânsoare, (fig.) apăsare, despuiere, stoarcere. (~ maselor.)

Cel mai greu intr-un drum de 1000 de pasi este primul pas. Fa-l acum!

constitutia-romaniei

Inainte de a trece la prezentarea pe capitole, pentru a putea dobandi perspectiva necesara intelegerii acestora, am sa mai fac o divagatie si am sa prezint de la inceput concluzia analizei constitutiei de azi a Romaniei, in general si, concret, cateva dintre punctele tari si punctele slabe ale acesteia, din perspectiva omului obisnuit.

Este VITAL sa intelegem ca transformarea vietilor noastre, de la CUM ERAU INAINTE la CUM SUNT ASTAZI este o CONSECINTA DIRECTA a schimbarii PLANULUI dupa care sunt construite si dupa care functioneaza masinariile statului si ale societatii, adica faptul ca schimbarea Romaniei este o consecinta directa a schimbarii constitutiei.

Explicatia pentru care, desi toti am visat bunastare, ea totusi nu s-a RASPANDIT asupra noastra, este asternuta in scris, in constitutie, si este reprezentata de MODUL in care ne-am imaginat ca o vom obtine. Bunastarea in Romania este astazi DIN CE IN CE MAI CONCENTRATA in interiorul unui grup minuscul, al carui rol am sa-l detaliez la momentul cuvenit.

Jaful si furtul generalizate in Romania (starea de fapt) nu sunt datorate atat incalcarilor constitutiei ci sunt exact CONSECINTA CELOR LEGIFERATE DE CONSTITUTIA ACTUALA (starea de drept), si am sa argumentez la capitolele respective acest lucru.

Ca nivel general, constitutia este duplicitara, declarand aderenta la niste principii dar legalizand si ocrotind concret paradigme care, de fapt, constituie incalcari ale acestora.

Distrugerea, de catre Statul Roman a educatiei, sanatatii, industriei, agriculturii, invatamantului; instrainarea resurselor si inrobirea poporului prin imprumuturi NENECESARE la camatarii si huliganii internationali sunt proba si consecinta directa a acestei stari de drept.

Intrucat constitutia a trebuit prezentata spre aprobare (referendum) poporului, normele care dezavantajeaza majoritatea sunt oarecum ascunse si oarecum greu de inteles. Este normal insa ca cel care vrea sa-l insele pe altul sa incerce sa traca cat mai neobservate clauzele care reprezinta dezavantaje.

In acelasi timp, incercand sa realizeze un document care incurajeaza egoismul in forma unuia care pare ca ar cultiva colaborarea, rezultatul este o lucrare obosita, fara vitalitate, care NU ARE INDRAZNEALA SA AFIRME PRINCIPII (pentru ca atunci ar intelege oricine defavorizarea majoritatii) ci le implementeaza pe cai ascunse, ocolite.

Am sa inchei prezentarea generala atragand atentia asupra unui singur lucru, poate cel mai important lucru de inteles din cele trei articole de pana acum:

INCA NU NI S-A LUAT TOTUL (altfel spus, SE POTE MULT MAI RAU!) dar asta se urmareste pentru pasul urmator, programat in viitorul apropiat. Atat Presedintele-Corsar castigator-la-masa-maro cat si Premierul-Admirabil-Luptator pana-cand-se-va-impune-contrariul, in tandem, au facut referire specific la acest lucru, consecventi pana la virgula manualelor de manipulare, care precizeaza ca o decizie indezirabila este acceptata  de catre populatie daca este anuntata ca va fi necesara la un termen ulterior, iar atunci se mentioneaza ca acest lucru a fost deja anuntat, ca necesar, in trecut. (TANDÉM ~uri n. 1) Bicicletă pentru două persoane, având două șei așezate una în spatele celeilalte și două perechi de pedale. 2) Compresor constând din două tăvăluge identice. 3) fig. Reunire de două persoane care acționează în comun și în interdependență; cuplu. /<fr. tandem)

COMPARATIV cu ceea ce se urmareste sa ni se ia, faptul ca am ramas fara industrie, fara agricultura, fara armata, fara resurse  ESTE NIMIC!

Este un lucru pe care poporul il percepe ca important, de aceea NU A PUTUT FI ELIMINAT la prima modificare a constitutiei realizata in 21 noiembrie 1991, dar NU DESTUL DE IMPORTANT INCAT SA NU ACCEPTE SA RENUNTE LA EL, “daca se va impune”.

(In plus, a fost deja pangarit de autorii loviturii de stat din ’89 fiind, pentru ei , portita de legalizare a tradarii pe care au comis-o. Nu am chef sa discut aici despre Corsarii Mileniului III asa incat am sa trec deocandata mai departe. Nu ma refer la meseria anterioara a presedintelui ci la faptul ca jaful si furtul sunt tutelate de guverne “superioare”. CORSÁR ~i m. 1) Căpitan al unei nave particulare care jefuia fiind autorizat de guvern, nave apartinand altor state.  /<it. corsaro, fr. corsaire /<fr. corset)

Scopul acestei serii de articole este triplu:

* in primul rand si pe termen scurt, sa atraga atentia asupra ULTIMEI REDUTE A DEMOCRATIEI, PREZENTA INCA IN CONSTITUTIA ROMANIEI si sa arate ca, desi astazi suntem asupriti, ACEA PREVEDERE CONSTITUIE SPERANTA ca noi (sau daca ne vom dovedi prea lasi – atunci urmasii nostri) ne vom putea odata ridica din genunchi si vom REDEVENI oameni liberi. Sa constientieze pana si cel mai dezinteresat dintre noi faptul ca la orice putem renunta – mai putin la SUVERANITATEA POPORULUI.

* in al doilea rand sa faciliteze poporului intelegerea ca lucrurile care ni se intapla nu sunt ca vara sau ca iarna, niste manifestari ale naturii ci sunt rezultatul alegerilor pe care le facem, zilnic. Este adevarat ca multi oameni nici habar nu au despre aceste lucruri. Acestea insa au o influenta covarsitoare asupra vietilor noastre indiferent de imprejurarea ca noi le intelegem sau nu; in ultima perioada viata nu mai este “o calatorie de placere” pentru majoritatea dintre noi. Cativa au “inginerit” constructia actuala sa para in folosul echitatii si majoritatii, cand ea de fapt sprijina de fapt privilegiul si minoritatea celor bogati. Multi au aprobat-o, in ignoranta lor. Putem intelege astfel ca ignoranta manifestata la vot are consecinte dureroase; raul poate fi infaptuit egal cu rea-vointa sau din pura ignoranta. Este important sa intelegem ce ni se intampla ca sa incercam sa nu mai patim la fel.

* in al treilea rand, sa initieze conceperea, in mod concret, a unei constitutii care sa reflecte aspiratia spre Romania de maine DIN PERSPECTIVA celor mai MULTI, a celor care nu sunt ocrotiti de privilegiu, a oamenilor obisnuiti.

Ne propunem redactarea unei constitutii IN REALITATE echitabile, prin acordarea de sanse maxime in viata si asigurarea de libertate+, IN REALITATE unui numar maxim de oameni, in opozitie cu o constitutie care se ingrijeste de pastrarea privilegiului in interiorul clanurilor si de transmiterea si sporirea acestuia din generatie in generatie, in interiorul unui grup minuscul, in timp ce majoritatii i se asigura libertate-, libertatea fara oportunitati, in care esti liber sa mori daca nu ai bani de mancare sau de intretinere, daca o faci in liniste, fara sa deranjezi vecinii.

Aceasta actiune este, pur si simplu, imposibila FARA PARTICIPAREA TA, pentru ca numai poporul stie ce-si doreste, IN REALITATE, poporul. Poporul are dreptul sa-si doreasca ORICE iar statul are DREPTUL si OBLIGATIA sa puna in practica aceaste dorinte, pentru a imbunatati viata unui NUMAR MAXIM DE CETATENI.

Orice alt mod de a proceda este simpla speculatie.

Daca esti unul dintre noi care pur si simplu doreste O ALTFEL DE VIATA, pentru el si (mai ales!) pentru  copii, scrie-ne CARACTERISTICA cea mai importanta a lumii de maine, ALTFEL DE VIATA – CUM? (ex. o viata linistita, posibilitatea de a dobandi averi mari, masini straine, ORICE, in cuvinte simple si cat mai putine. Important numai sa fie dorinte REALE, pe adresa:                                                        dorinta@fairness.ro

Daca situatia iti permite sa editezi chiar in forma “finala” un articol din constitutia Romaniei de maine, esti rugat politicos sa-l trimiti la adresa:         articol@fairness.ro

Lumea de maine nu trebuie sa fie cum vor altii sa fie ci CUM VREM NOI S-O FACEM!

Daca ai impresia ca totul este inutil sau ca tu esti singur, afla ca este o impresie gresita, pe care ti-a indus-o mass-media aservita si care are drept scop EXACT ACEST LUCRU: sa fii deja MORT cu sufletul, cand inca viata circula prin madularele tale, ca sa nu incurci catusi de putin planurile celor care stapanesc lumea.

Daca ai cea mai mica rezerva ca adresa ta de email va fi folosita necorespunzator, in 5 minute fa-ti un cont nou, anonim, @gmail sau @yahoo pe care il poti folosi doar o singura data, cu aceasta ocazie, ca sa trimiti un singur cuvant, o dorinta catre o viata mai buna, contributia ta la lumea de maine. La inceput a fost cuvantul.

Rezumat:

Poporul ARE DREPTUL sa-si doreasca ABSOLUT ORICE iar statul are DREPTUL si OBLIGATIA sa transpuna aceste dorinte in realitate.

Salvarea nostra NU va veni de la altii si NU VA INCEPE pana cand NU VOM INLOCUI RESENTIMENTELE CU INDIGNAREA si respectiv RESEMNAREA CU RIPOSTA FATA DE OPRIMARE.

RESENTIMÉNT, resentimente, s. n. Sentiment ostil față de cineva, pornire împotriva cuiva provocată de amintirea neplăcerilor suportate; dușmănie, ură, pică, resimțământ. – Din fr. ressentiment.

INDIGNÁRE s. revoltare, revoltă, scandalizare, (rar) indignațiune, (pop.) oțăreală, oțărâre. (Stare de ~.)

RESEMNÁ, resemnez, vb. I. Refl. A se împăca cu o situație grea, defavorabilă; a se supune, a accepta, a suporta un rău fără împotrivire. [Var.: (înv.resigná vb. I] – Din fr. résigner (după semna).

A RIPOSTÁ ~éz 1intranz. 1) A da ripostă; a obiecta în mod energic. 2) sport A răspunde printr-un atac îndată după atacul adversarului. 2. tranz. A răspunde prompt și categoric (pentru a respinge ceva sau pe cineva); a replica; a reacționa. /<fr. riposter

OPRIMÁRE s. asuprire, exploatare, împilare, năpăstuire, opresiune, persecutare, persecuție, prigoană, prigonire, urgisire, (pop.) asupreală, silnicie, (înv.) avanie, obidă, obidire, obijduire, strânsoare, (fig.) apăsare, despuiere, stoarcere. (~ maselor.)

Cel mai greu intr-un drum de 1000 de pasi este primul pas. Fa-l acum!

Episodul 2: “Aliniatul (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.”

***********************************************************************************************

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” !

“Tutela este incapacitatea ființei umane de a-și folosi abilitățile cognitive în lipsa instrucțiunilor de la o altă persoană. Această tutelă este auto-indusă atunci când cauza sa nu rezidă în absența rațiunii, ci în absența hotărârii și a curajului de a lua hotărâri fără instrucțiuni de la o altă persoană”. Sapere aude! “Aveți curajul de a vă folosi propriul simț al rațiunii!” – acesta este motto-ul Iluminismului

Constitutia este actul in care poporul asterne in scris, concret,  IN CE FEL DE LUME VREA SA TRAIASCA.

Respect ISLANDA! Este prima tara care a inceput sa-i aresteze pe bancheri. Se poate la ei, se poate si la noi.

Renuntand sa se apere singura, Romania a renuntat la libertate.

OPRESIUNEA de o parte poate supravietui numai prin OBEDIENTA IRESPONSABILA de cealalta parte.

SOCIETATEA are dreptul si OBLIGATIA sa stabileasca ce este tolerabil si ce NU.
O societate toleranta cu cei intoleranti este, de fapt, INTOLERANTA cu cetatenii onesti.
Nici o putere nu este legitima, niciodata, altfel decat prin ea insasi – “might is right”. Ceea ce aduce insa NOU guvernarea Meritocratica este STABILITATEA puterii.

Statul se poarta cu noi, bine sau rau, dupa cum ii sunt conducatorii; dupa cum NI-L FACEM. Un stat bun este azi EXTREM de greu de obtinut, dar ESTE POSIBIL.

Elita bogata a aratat, arata si va arata la nesfarsit dispret si agresivitate indreptate impotriva noastra, daca ii vom permite, la nesfarsit, sa ramana la putere. In lumea averilor ESTE IMPOSIBIL sa avem vreo influenta, altfel decat PRIN INTERMEDIUL unui STAT PUTERNIC.

Pentru ca binele sa triumfe, este necesar sa se asocieze educatia cu ratiunea.
Globalizarea inseamna furtul puterii, de catre bogati, de la detinatorul de drept al acesteia, poporul. Acest lucru se realizeaza prin cardasii care includ guverne tradatoare ce transfera puterea din zona politica (unde poporul are acces) in zona economica (unde poporul nu are acces), in beneficiul privatilor, proprietari de banci si de corporatii.
Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie.
Conducerea lumii este asigurata astazi de catre guverne ascunse, formate din cei mai bogati (si inerent, in societatea noastra) si mai puternici.
“Pacat” este orice actiune care rezulta din dispretul fata de oameni sau fata de educatie.
Educatia nu are nici o legatura cu stapanirea abilitatilor necesare la angajare. “Educatia” dupa nevoile patronatului este, in realitate, dresaj. Educatia si dresajul sunt notiuni diferite.
“Istoria lumii nu este altceva decat evolutia constiintei libertatii.”   Hegel
Cand guvernarea incalca drepturile poporului, insurectia este, pentru popor si pentru fiecare fractiune a lui, cel mai sacru drept si cea mai de neevitat datorie. Declaratia drepturilor omului si cetateanului 1793, punctul 35.” Prin suveranitatea poporului se înţelege dreptul poporului de a decide asupra sorţii sale, de a stabili linia politică a statului şi alcătuirea organelor lui, precum şi de a controla activitatea acestora. Suveranitatea poporului legitimează dreptul acestuia la insurecţie, atunci când s-au epuizat toate mijloacele legale în înfăptuirea democraţiei.
Politica, asa cum o stim, este depasita pentru ca actiunile ei sunt extrem de subiective (bazate pe opinie, parere), relative si pur circumstantiale, fara legatura cu cunoasterea pe care omenirea o are la dispozitie in secolul XXI. Solutia este introducerea Metodei Stiintifice in deciziile privind societatea.
Virtutea nu este genetica, ea se dobandeste prin educatie corespunzatoare.

Viitorul omenirii depinde de construirea unei societati meritocratice, superior educata, cooperativa, dedicata dezvoltarii mutuale, in care competitia este doar o forma de manifestare a colaborarii.
Binele si raul sunt subiective si nici o apreciere facuta in functie de aceste criterii nu poate fi sustinuta, pentru ca frecvent binele unuia inseamna raul altuia. Viitoarea guvernare a lumii trebuie sa aprecieze mai presus de bine si de rau.
Exista doar doua posibilitati:
1. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MINIM de oameni. Politica bazata pe parere. Abstentia statului de la reglementarea sferei private chiar si in cazurile in care aceasta produce consecinte publice. 2%-3% dintre oameni Vor fi proprietarii Terrei. Copiii se vor naste scalvi, pe proprietatea altcuiva. Puterea va fi sinonima cu averea. Plutocratia. Globalizarea. Victoria privilegiului.
2. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MAXIM de oameni. Introducerea metodei stiintifice in politica. Reglementarea sferei private in cazul in care produce consecinte publice. Terra va apartine Omenirii. Copiii se vor naste liberi, in casa lor. Meritocratia. Noua Ordine Mondiala. Victoria echitatii.

Educatie, Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !
Saraci din toate tarile, uniti-va! Bogatii s-au unit deja.
Sapere aude!

Ω alta lume este posibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.