Proiectul unei Noi Lumi: One Size (Does Not ?) Fits All

one-size-does-not-fit-all

ORICINE poate imagina O NOUA LUME.

Platon, Jules Vernes, Gene Roddenberry, Elita bogata, Putin, Obama, Abu Bakr al-Baghdadi, Mihai Gadea, Ion Cristoiu, Madalin Voicu, legiunile de zombie-de-Mall, fanii Michael Jackson, fanii Steaua, fanii Dinamo, fanii Ponta, fanii Nicolae Guta & Florin Salam, fanii Iohannis, toti ne imaginam intr-un anumit fel PARTICULAR lumea de maine. “Particular” – fiindca fiecare isi imagineaza lumea de maine dintr-o perspectiva care sa il favorizeze si in lumina CUNOASTERII pe care o detine.
Aceasta multitudine de “proiecte” poate fi impartita in multe feluri dar am sa ma refer doar la fezabilitate si la calitate.
In functie de fezabilitate – cea mai “fezabila” este – demonstrat prin insasi existenta ei – LUMEA DE AZI, in care o ELITA a PRIVILEGIULUI MOSTENIT prada, in general prin intermediul monopolului particular asupra producerii si administrarii banilor, o TURMA de 7.5 miliarde de SCLAVI. Destul de fezabila este si viziunea SIIL care pastreaza turma de sclavi dar inlocuieste Elita cu o alta, cu una bazata pe religia Islamica si care inlocuieste escrocheria financiara cu abordarea directa: supunere vs decapitare. Proiectul Venus este infirm prin aceea ca se ocupa doar de tehnologie – cand in realitate viata si societatea inseamna infinit mai mult – si reflecta viziunea INGUSTA a autistilor – oameni “de stiinta” asupra viitorului.
Viziunea “oamenilor obisnuiti” este nefezabila prin aceea ca la baza ei sta numai “ceea ce i-a trasnit prin cap fiecaruia”, in situatia in care “fiecare” detine cunostinte MINIME in general si in functionarea Lumii in special.

one-size

In ceea ce priveste “calitatea”, trebuie in preambul sa intelegem ca acesta NU este un concept materialist. Calitate provine de la “qualia” si este o notiune subiectiva; altfel spus notiunea de calitate are legatura intotdeauna cu notiunea de SUBIECT. Trebuie sa intelegem ca de multe ori cuvantul calitate este folosit in mod INCORECT, aplicat la notiuni materialiste cand el, folosit corespunzator, se refera la PERCEPTII. De exemplu, culoarea ALBASTRU a cerului NU ESTE O PROPRIETATE A CERULUI ci o calitate a SUBIECTULUI care observa cerul. Arat acest lucru ca sa subliniez din nou ca O LUME NOUA DE CALITATE arata diferit in minti diferite si asta nu numai in cazul indivizilor diferiti ci chiar in mintea aceluiasi individ: lumea ideala la 20 ani este diferita de lumea ideala la 80 ani.
Giovanni a fugit in occident in tinerete dar traind acolo a inceput sa ii vada adevarata fata. Eu in tinerete as fi facut aproape orice pentru un “Green Card” in SUA dar azi apreciez ca America este CEA MAI inapoiata tara dintre cele, asa-zis, civilizate; “liderul” huliganilor internationali, garantul democratiei “chiar daca nu vrei”, stindardul libertatii absolute a celui mai puternic si, cel mai important, bratul inarmat al sistemului monetar particular international. Majoritatea isi imagineaza o Lume in care ei insisi pot face tot ceea ce poftesc iar ceilalti sunt incapabili sa se opuna, adica, mai concret, majoritatea NU isi doresc libertate sau echitate ci isi doresc sa ajunga SA IA LOCUL STAPANILOR de astazi, iar calea pe care si-o imagineaza pentru atingerea acestui scop este imbogatirea rapida cu efort minim.
Coruptia, tradarea, sinuciderea statelor, globalizarea, ignoranta generalizata, sclavia in masa, prasirea caracreristicilor cele mai josnice ale personalitatii umane, venerarea drepturilor particulare simultan cu inculparea binelui comun si a comunitatii, goana nebuna, din ce in ce mai accelerata, catre nicaieri – sunt consecinte FIRESTI ale ORGANIZARII LUMII DE AZI (si de ieri) IN JURUL PROFITULUI, cu atat mai distructiv cu cat producerea si administrarea banului este monopol particular. Este un cerc vicios care se autointretine prin visul de imbogatire al saracilor care transforma perceptia de catre mase a Elitei bogate, DIN INAMIC – cum este in realitate – care isi foloseste averile ca arma impotriva saracilor – IN IDOL, obiect de veneratie. Aceasta strategie ofera Elitei PROTECTIE si PERPETUAREA STAPANIRII in timp ce masele au ajuns sa-si lustruiasca singure lanturile.
Am ajuns la concluzie: din nenumaratele posibile modele ale unei Noi Lumi, doar UNA ofera posibilitatea eliminarii RELATIVISMULUI, particularului diverselor modele. Aceasta este o Lume centrata in jurul ADEVARULUI. 1+1=2. Toti oamenii RATIONALI admit ADEVARUL, cand le este aratat cu ARGUMENTE pe care reusesc sa le inteleaga. Cu toate ca exista lucruri atat de complexe incat nu pot fi intelese chiar de toata lumea, principiul ramane in picioare si anume ca un model de CALITATE poate aduce numai RATIUNEA. Exista bineinteles si oameni irationali – si NU putini ! – cu care discutia este inutila: Noua Lume insa trebuie sa le sigure si lor o buna CALITATE a vietii.
Miscarea Dacia proiecteaza O NOUA LUME in care viata este CORECTA, in care NIMENI nu poate afirma, in mod justificat, ca “viata e o curva”.
“One size fits all” este un concept dificil de implementat -liberul arbitru este DREPTUL NATURAL al omului! – cand vine vorba despre societate, tocmai din cauza acestei multitudini de pareri, multitudine datorata atat conditiilor innascute cat si diferentelor dobandite in timpul vietii. Este OBLIGATORIE atunci recurgerea la UNITATE in DIVERSITATE, dar nu in modul ABSURD, distructiv al MULTICULTURALISMULUI ci in modul NATURAL, al ORGANISMULUI. Cu toate dificultatile inerente, conceptul este OBLIGATORIU prin situatia ca NU AVEM DE ALES: Terra este UNICA in timp ce viziunile personale depre viata sunt DIVERSE.
Transpunerea in realitate inseamna DREPTATEA, adica lumea in care FIECARE PRIMESTE CEEA CE MERITA – EXACT OPUSUL LUMII DE AZI, A PRIVILEGIULUI MOSTENIT! Evaluarea meritului individual implica o “intrecere” corecta, ceea ce face OBLIGATORIE plecarea tuturor si a fiecaruia DE LA ACEEASI LINIE DE START.
O complicatie tehnica este generata de faptul ca fiecare isi imagineaza lumea ideala altfel decat ceilalti. Solutia democratica – democratia nu produce calitate si nu are loc, in ideologia ei pentru calitate – aceea de a OBLIGA invinsii sa INGHITA FORTAT viata pe care o considera potrivita invingatorii – NU ESTE CU NIMIC mai dreapta decat situatia actuala in care suntem OBLIGATI sa INGHITIM FORTAT suprematia mostenita a catorva clanuri de bancheri, de aceea democratia nu numai ca NU ESTE INAMICUL PRIVILEGIULUI MOSTENIT ci este chiar unul dintre PILONII DE SUSTINERE A Elitei PRIVILEGIULUI MOSTENIT.

Rezumat:

Mostenirea, democratia, pluripartidismul, contractele, proprietatea, piata “libera”, “libertatea” presei, separarea puterilor in stat si in special separarea puterii economice de actiunea votului popular sunt notiuni sfinte pentru noi – fiindca ne obliga Constitutia sa le apreciem – dar este maxim dureros sa constatam ca exact ceea ce avem mai sfant sta chiar LA BAZA INECHITATII VIETII si ASIGURA PERPETUAREA  PRIVILEGIULUI MOSTENIT.
Prin contrast, Noua Constitutie, planul pentru O LUME DREAPTA in care FIECARE PRIMESTE CEEA CE MERITA, in care Omul este SCOP si nu MIJLOC, apreciaza notiunile care stau la baza ELIBERARII si EVOLUTIEI noastre, anume: adevarul, dreptatea, calitatea si meritul.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.