14 iulie 1789

storming of the bastille

Democratia, conducerea poporului, a functionat EXCLUSIV in Atena, o scurta perioada de timp. Democratia a condus la condamnarea la moarte, de catre 500 juri, a unuia dintre cei mai intelepti oameni care au existat vreodata, Socrate. Motivul adevarat al condamnarii a fost ura omului prost fata de omul destept, nascuta din invidia amestecata cu teama. Democratia a facut ca Atena sa piarda pozitia de conducator al celorlalte orase.

Atunci, daca NU FUNCTIONEAZA, de ce este trambitata drept cel mai putin rau sistem de guvernare? Ca sa intelegem, trebuie sa incepem cu inceputul: CINE declara democratia cel mai de dorit sistem? Exact EXPONENTII PRIVILEGIULUI: monarhi, superbogati, bancheri, TOTI ridica in slavi democratia. Si pe buna dreptate: scopul democratiei este acela de a face poporul SA TOLEREZE NEDREPTATEA, EXPLOATAREA, exact prin acelasi mecanism prin care cel care pierde la Alba-Neagra, desi “simte” ca ceva este in neregula, doar PENTRU CA A PARTICIPAT LA JOC accepta paguba. Daca i-ar fi luati banii direct din buzunar, poate s-ar opune. Alba-Neagra insa, IL IMPLICA PE CEL EXCROCAT, ii induce sentimentul ca TREBUIE SA TOLEREZE nedreptatea.

In Franta 1789 nedreptatile pe caare le faceau bogatii si “nobilii”, PE FATA IMPOTRIVA POPORULUI, a dus la maturarea acestora de pe scena istoriei. Astazi hotii si tradatorii sunt din ce in ce mai bogati in timp ce saracii sunt din ce in ce mai oprimati, CU PROPRIA LOR COMPLICITATE. Democratia, impreuna cu “piata libera” constituie duetul care ameteste poporul, permitand celor din spatele bancilor si corporatiilor sa conduca, prin intermediul politicienilor saltimbanci, razboiul bogatilor impotriva saracilor, folosind averile, bancile, mass-media ca arme.

Excrocheria este geniala prin faptul ca participarea oamenilor la votare (nu spun alegeri, pentru ca nu poti, IN REALITATE ALEGE dintr-o oferta ce cuprinde exclusiv tradatori) SE OBTINE SUPUNEREA OARBA A ACESTORA.

Toti vedem ca lucrurile MERG IN DIRECTIA GRESITA dar nemultumirile si sperantele sunt canalizate intotdeauna NU SPRE LUPTA CU RAUL ci doar spre OBEDIENTA IRESPONSABILA IN FATA DISTRUGERILOR, HOTIILOR, NEDREPTATILOR, pana la votarea viitoare. TOATE votarile vor fi “gresite”, pentru ca “oferta” nu va cuprinde niciodata oameni cinstiti, capabili, intelepti, nesantajabili. Daca ai vre-o indoiala, uita-te la rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui, cand 7 milioane de voturi au fost lipsite de orice importanta la masa maro. Oricum, nu conteaza cine voteaza ci conteaza cine numara.

Chiar daca democratia ar fi IN REALITATE implementata (se vorbeste despre democratia directa, participativa, prin Internet), poporul nu ar avea nici o sansa. Este ABSURD sa crezi ca probleme complexe, cum sunt cele legate de guvernare, pot fi solutionate fericit de catre indivizi dependenti de tv, shopping, droguri, ignoranti si cu dispret fata de ratiune. Este la fel de absurd sa crezi ca bogatii ramanand in continuare la conducere, vor imbunatati soarta saracilor.

Conducerea centralizata are multiple avantaje, de aceea sunt atatea monarhii care au supravietuit pana in ziua de astazi (teza). Pe de alta parte, mostenirea dreptului de a conduce pe altii este o monstruozitate; regina Angliei conduce NUMAI SI NUMAI datorita părinților  si FARA ABSOLUT NICI O LEGATURA cu calitatile personale (antiteza). Sinteza o constituie o MERITOCRATIE DIALECTICA, omul potrivit  la locul potrivit intr-o ierarhie piramidala, in care se ajunge in functie de MERITELE PERSONALE!

Cu toata dificultatea evidenta de a judeca “meritele”, pentru omenire este singura solutie viabila.

“Venerarea banului a fost ridicata la rang de religie. Este posibil ca aceasta sa fie singura religie adevarata, singura religie pe care o mai percepem – singura care ne-a mai ramas. Banul a devenit ceea ce inainte era Dumnezeu” – Orwell

“Ciudatul zeu al comertului s-a asezat singur in altar, umar la umar cu vechile divinitati ale Europei. Intr-o buna zi, le-a aruncat pe toate peste bord cu o singura lovitura de picior. A proclamat imediat PROFITUL drept singurul si supremul scop al omenirii.”-Marx

“De la sfarsitul celui de-al II-lea Razboi Mondial traim intr-o lume prefacuta si falsa, in care toate valorile sunt uzate. Suntem scufundati pana peste cap in nihilism. Materialismul stiintific, “Biserica” modernitatii este alcatuita din ateisti nihilisti. Consumerismul este surogatul de cultura care venereaza obiecte si VIP-uri, idoli de arama ai crezului capitalist. Abrahamismul s-a impartit in doua: cei mai multi Abrahamisti au traiesc in mod hipocrit vieti egoiste, care urmaresc confortul, fara nici o legatura cu valorile spirituale, in timp ce o monoritate incearca sa-si intareasca credinta care se topeste, prin fanatism. Iar religia contemporana a “Net”-ului – CyberPrefacatorile Facebook si Tweeter – este complet lipsita de orice continut intelectual sau spiritual. In adancul sufletului, cei mai multi oameni nu mai cred in nimic. Lumea nu a mai fost niciodata atat de nihilistica si in consecinta nu a mai mers atat de repede spre prapastie. Daca nu se nasc noi valori, incalzirea globala, suprapopularea, polarizarea extrema a averilor, razboiul religios, lipsa hranei, lipsa apei potabile, conflictul de interese economice intre Est si Vest, intre tineri si batrani vor face ca al II-lea razboi mondial sa para un fleac.

Trebuie reexaminate TOATE valorile, inainte sa fie prea tarziu. fereastra de oportunitate este ingusta. Daca nu reusim sa producem, in realitate, o lume meritocratica, capabila sa descatuseze geniul si creativitatea omului ca sa rezolve imensele probleme care ne asteapta, daca permitem in continuare ca omenirea sa merga pe calea interzicerii folosirii gandirii in economie si in dezvoltarea societatii: tolerarea paradigmei actuale, DOVEDITA FALIMENTARA in 2008 – “lacomia este buna; profitul constituie scopul si ratiunea existentei omului” – atunci suntem pierduti.

Cele mai multe revolutii sunt declansate de foame, somaj, saracie, dispret pe fata din partea guvernantilor, lipsuri, constrangeri. La un moment dat, acestea depasesc frica si genereaza actiune. Dar la baza, invariabil, sta altceva: lipsa de respect fata de clasa conducatoare.

Cand guvernatii DOVEDESC ca SUNT INCAPABILI sa faca ceea ce trebuie sa faca pentru ca ca sunt nu numai lacomi ci si PROSTI, atunci sunt pierduti. Afirmatia bancherilor particulari si superbogatilor precum ca SUNT BOGATI FIINDCA MERITA, FINNDCA SUNT GENII, precum ca fara ei economia si preturile ar deveni instabile, ca somajul ar creste, etc, si-a dovedit falsitatea absoluta in 2008, cand Lehman Brothers a dat faliment, si se dovedeste falsa de atunci permanent, in fiecare zi.

**************************************************************************

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII.

Respect ISLANDA! Este prima tara care a inceput sa-i aresteze pe bancheri. Se poate la ei, se poate si la noi.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” ! Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase prin intermediul lor, astazi au constituit uriase institutii internationale cu interese pe intreg globul. Nu pot da gres in a fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant. Cu exceptia unui razboi indreptat specific asupra lor si a meseriei lor.

Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: poporul sau un mic grup de privaţi ultrabogati, care nu sunt răspunzători în faţa nimănui dar care controlează poporul? Orice altceva este propagandă.

Renuntand sa se apere singura, Romania a renuntat la libertate.

OPRESIUNEA de o parte poate supravietui numai prin OBEDIENTA IRESPONSABILA de cealalta parte.

SOCIETATEA are dreptul si OBLIGATIA sa stabileasca ce este tolerabil si ce NU. O societate toleranta cu cei intoleranti este, de fapt, INTOLERANTA cu cetatenii onesti.

Nici o putere nu este legitima, niciodata, altfel decat prin ea insasi – “might is right”. Ceea ce aduce insa NOU guvernarea Meritocratica este STABILITATEA puterii. Statul se poarta cu noi, bine sau rau, dupa cum ii sunt conducatorii; dupa cum NI-L FACEM. Un stat bun este azi EXTREM de greu de obtinut, dar ESTE POSIBIL. Elita bogata a aratat, arata si va arata la nesfarsit dispret si agresivitate indreptate impotriva noastra, daca ii vom permite, la nesfarsit, sa ramana la putere. In lumea averilor ESTE IMPOSIBIL sa avem vreo influenta, altfel decat PRIN INTERMEDIUL unui STAT PUTERNIC.

Pentru ca binele sa triumfe, este necesar sa se asocieze educatia cu ratiunea.

Globalizarea inseamna furtul puterii, de catre bogati, de la detinatorul de drept al acesteia, poporul. Acest lucru se realizeaza prin cardasii care includ guverne tradatoare ce transfera puterea din zona politica (unde poporul are acces) in zona economica (unde poporul nu are acces), in beneficiul privatilor, proprietari de banci si de corporatii.

Votul (alegerile) nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie. Conducerea lumii este asigurata astazi de catre guverne ascunse, formate din cei mai bogati (si inerent, in societatea noastra) si mai puternici.

“Pacat” este orice actiune care rezulta din dispretul fata de oameni sau fata de educatie. Educatia nu are nici o legatura cu stapanirea abilitatilor necesare la angajare. “Educatia” dupa nevoile patronatului este, in realitate, dresaj. Educatia si dresajul sunt notiuni diferite.

“Istoria lumii nu este altceva decat evolutia constiintei libertatii.”   Hegel

“Cand guvernarea incalca drepturile poporului, insurectia este, pentru popor si pentru fiecare fractiune a lui, cel mai sacru drept si cea mai de neevitat datorie. Declaratia drepturilor omului si cetateanului 1793, punctul 35.” Prin suveranitatea poporului se înţelege dreptul poporului de a decide asupra sorţii sale, de a stabili linia politică a statului şi alcătuirea organelor lui, precum şi de a controla activitatea acestora. Suveranitatea poporului legitimează dreptul acestuia la insurecţie, atunci când s-au epuizat toate mijloacele legale în înfăptuirea democraţiei.

Politica, asa cum o stim, este depasita pentru ca actiunile ei sunt extrem de subiective (bazate pe opinie, parere), relative si pur circumstantiale, fara legatura cu cunoasterea pe care omenirea o are la dispozitie in secolul XXI. Solutia este introducerea Metodei Stiintifice in deciziile privind societatea.

Virtutea nu este genetica, ea se dobandeste prin educatie corespunzatoare. Viitorul omenirii depinde de construirea unei societati meritocratice, superior educata, cooperativa, dedicata dezvoltarii mutuale, in care competitia este doar o forma de manifestare a colaborarii.

Binele si raul sunt subiective si nici o apreciere facuta in functie de aceste criterii nu poate fi sustinuta, pentru ca frecvent binele unuia inseamna raul altuia. Viitoarea guvernare a lumii trebuie sa aprecieze mai presus de bine si de rau.  Exista doar doua posibilitati:

1. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MINIM de oameni. Politica bazata pe parere. Abstentia statului de la reglementarea sferei private chiar si in cazurile in care aceasta produce consecinte publice. 2%-3% dintre oameni Vor fi proprietarii Terrei. Copiii se vor naste scalvi, pe proprietatea altcuiva. Puterea va fi sinonima cu averea. Plutocratia. Globalizarea. Victoria privilegiului.

2. Acordarea de sanse maxime in viata unui numar MAXIM de oameni. Introducerea metodei stiintifice in politica. Reglementarea sferei private in cazul in care produce consecinte publice. Terra va apartine Omenirii. Copiii se vor naste liberi, in casa lor. Meritocratia. Noua Ordine Mondiala. Victoria echitatii.

Educatie, Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ ! Saraci din toate tarile, uniti-va! Bogatii s-au unit deja. Sapere aude!

Ω altă lume este posibilă.

 

 

One thought on “14 iulie 1789

  1. Pingback: 14 iulie 1789 | .::: CALIN ADRIAN :::.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.