Quintesenta

Problema omenirii  nu este aceea ca nimeni nu stie ce este de facut ci faptul ca populatia irationala se va opune oricarui plan rational de reforma. Oamenii sunt, in general, sclavii superstitiei. Razboiul Lumii este acela intre ratiune si superstitie.

Nici o sarcina nu este mai importanta decat aceea de a contracara efectele superstitiei. Calea ratiunii este aceea de a face ILEGALA supunerea oricarui copil oricarei invataturi irationale care produce teroare sau diviziune intre diverse grupuri.

Reconstructia trebuie sa  NU REPETE greselile trecutului, sa nu refacem comunismul, capitalismul sau sclavagismul vopsite cu alta culoare, care sa deturneze evolutia speciei umane inca zeci sau sute de ani.

DIALECTICA, stiinta EVOLUTIEI, arata ca trebuie preluate, combinate partile bune (TEZA) si eliminate cele rele (ANTITEZA) ale fiecarei orinduiri pe care omenirea a incercat-o pana acum, dupa care rezultatul, (SINTEZA) trebuie supusa probei timpului (explicatie simplificata, in scopul mai usoarei intelegeri).

Aspectul esential al guvernarii FAIR=CORECTE este gasirea unui set de reguli care permit pentru un numar maxim de oameni, sanse maxime in viata.

Societatea actuala acorda sanse maxime pentru mai putin de 1% dintre membrii ei, ceea ce inseamna ca are la baza ceva FUNDAMENTAL GRESIT.

Nu este rusinos sa gresesti. Este inacceptabil sa nu inveti nimic din greseala.

Pasul urmator il constituie Meritocratia si eliminarea prin vointa politica (prin lege) a privilegiului transmis din generatie in generatie, fie in interiorul familiilor fie in interiorul corporatiilor. Averea nu trebuie sa supravietuiasca mai mult decat cel care a produs-o, si trebuie sa aiba o marime maxima rezonabila, care nu pune in pericol functionarea institutiilor statului.

Este unica forma de guvernare in care toti copiii au sanse egale in viata, si fiecare avanseaza atat cat ii permite meritul propriu. Este incorect ca un copil sa fie privilegiat, “furand startul”,  pentru ca a avut parinti bogati iar altul sa mosteneasca, de la parinti saraci, un handicap social imposibil de  surmontat.

Nimeni nu spune ca Meritocratia este perfecta sau usor de implementat. Dialectica arata insa ca a venit vremea sa fie supusa probei timpului. ORICE sistem politic are victime. Intr-o meritocratie victimele sunt superbogatii. In sistemul capitalist, fals-democratic, victimele suntem noi, cei 99% pentru ca bogatii isi folosesc averea ca arma impotriva noastra.

Nu am reusit sa ne imbunatatim situatia din 1989 pana acum pentru ca permanent am fost cu atentia concentrata numai asupra actiunii de a darama. Am daramat presedinti, deputati, directori, cam tot ce se putea darama si nu s-a intamplat nimic. Este normal. Este mult mai usor sa darami. Ajunge o bata la un car de oale. Dar am daramat ca prostii, fara sa avem ce pune in loc. Superbogatii sunt perfectionati pana la maiestrie in a-si mentine puterea. Fac asta de sute si mii de ani. Am schimbat oameni de-ai lor cu alti oameni de-ai lor. Nu as vrea sa repetam greseala. Nu vreau sa ne irosim resursele si timpul ca sa schimbam niste stapani cu alti stapani. Nu a venit inca vremea daramatului. Si nu va veni pana cand planul reconstructiei nu va fi finalizat intr-o masura rezonabila. Din haos si dezordine profita doar cei care sunt deja organizati, adica superbogatii si slugile lor, soborcii.

Ceea ce trebuie facut, pe baze rationale, este permanent blocat de catre majoritatea irationala, astfel ca pare imposibil sa se intample vreodata. Solutia este sa ne separam printr-un “”zid” si sa construim, separat, o lume noua, lipsita de superstitii.

Sper ca mintile luminate si inimile corecte ale romanilor sa se uneasca in perfectarea unui plan de reconstructie a comunitatii, care sa ASIGURE schimbarea sistemului cu unul FAIR=CORECT, care sa slujeasca omul si nu averea.

Desi conceptul de comunitate depaseste cu mult granitele Romaniei, pentru momentul actual cred ca este utila asocierea emotionala a miscarii cu sentimentul elevat de patriotism, care vizeaza aprecierea pozitiva corecta a caracteristicilor pozitive pe care Romania le are, atat ca mentalitate, istorie, identitate nationala cat si ca resurse naturale. In acelasi timp, trebuie evitata aprecierea nefondata, in sens negativ a caracteristicilor si actiunilor unor altor natiuni sau ale unor cetateni straini, cand nu exista o precisa si corecta fundamentare in acest sens.

Rolul destinat Romaniei in lume nu poate fi jucat de catre o tara fara respect de sine, cu capul in pamant si cu urme pe buze de la pupatul fundului batausilor mondiali. Exista motive pentru care Charles, Prinț de Wales, afirma public faptul ca este urmas al lui Vlad Tepes si este personal interesat interesat de Transilvania. Exista motive pentru care atacul superbogatilor asupra Romaniei este atat de feroce. Ei isi doresc din rasputeri ca NOI sa ne PIERDEM respectul de sine, speranta, demnitatea, ratiunea, puterea, ratiunea.

Pentru ca, poporul Roman, desi mic si situat la granita mai multor imperii, atat de hulit de catre mass-media de dupa 1989, nu a putut fi NICIODATA supus prin forta. Singura lor speranta este ca NOI INSINE, SINGURI, DE BUNAVOIE, prin intermedierea roman-soborcilor sa NE DAM TARA.

One thought on “Quintesenta

  1. TREBUIE SA MOARA!!!…
    “o tara fara respect de sine, cu capul in pamant si cu urme pe buze de la pupatul fundului batausilor mondiali.”

    ARE CINEVA CURAJ SA-MI SPUNA CA JUDECATA MEA NU ESTE JUSTA?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.