fairness = corectitudine, frumusete

Acest site intentioneaza sa fie axat pe corectitudine in general, exprimata in relatiile dintre oameni in special. Este absolut impotriva oricarei actiuni negandite si in special injuste. Se vrea a fi inamicul injustitiei.

In romaneste ar mai putea fi numit si “dupa fapta si rasplata“, in sensul corect, in care fiecare este raspunzator de faptele sale si trebuie sa suporte consecintele, fie ele pozitive sau negative.

Cei care au contribuit la dezastru, in deplina cunostinta de cauza , mai mult – prin subminarea economiei nationale, sau mai putin – prin construirea de terenuri de sport in varful dealului, cred ca merita, si sper ca vor primi, o rasplata corecta, adica rasplata cea mai inalta pentru realizarile cele mai inalte.
In actiunea de reanimare a corectitudinii in societatea romaneasca imi propun sa aduc la suprafata informatii esentiale, ce trebuie incluse in cultura generala a oricarui cetatean care nu doreste sa functioneze teleghidat ci doreste sa-si foloseasca creierul impreuna cu “busola de aur”, pe care o avem cu totii dar putini ne uitam la ea, SINGURUL lucru care ne deosebeste de orice alta vietuitoare prin faptul ca noi suntem singura specie cu aceasta capabilitate, singurul lucru pe care aparitia omului l-a adus nou pe Pamant si care este deci chiar motivul si scopul existentei noastre: capacitatea de a discerne intre BINE si RAU si posibilitatea de a alege liber, fie o cale fie cealalta.

fairness     noun    ( FAIR TREATMENT )

the quality of treating people equally or in a way that is right or reasonable

(Definition of fairness noun (FAIR TREATMENT) from the Cambridge Advanced Learner’s Dictionary & Thesaurus © Cambridge University Press) http://dictionary.cambridge.org/dictionary/british/fairness_1?q=fairness

when you treat everyone in the same way, so that no one has an advantage

(Definition of fairness noun from the Cambridge Learner’s Dictionary © Cambridge University Press) http://dictionary.cambridge.org/dictionary/learner-english/fairness

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.