dictionar

Plutos = zeul grec al bogatiei. Orbit de Zeus pentru ca isi distribuise darurile orbeste, atat celor buni cat si celor rai, fara sa tina cont de merit.

Plutocratie = conducerea poporului, de catre bogati, in interesul bogatior (pe fata).

Plutonomie = economie proiectata de la inceput, de la fundatie si pana la acoperis,  sa functioneze in folosul bogatilor si care functioneaza in folosul bogatilor.

Cartel = uniune monopolistă în care mai multe întreprinderi din aceeași ramură de producție încheie o convenție, stabilind prețurile, condițiile de vânzare și de aprovizionare, termenele de plată, cantitatea de mărfuri ce urmează să o producă fiecare și își împart piețele de desfacere, în vederea limitării sau eliminării concurenței.

Democratie (adevarata) = acea STARE A SOCIETATII IN CARE CETATENII AU PUTEREA SA CONTROLEZE ACTIUNILE GUVERNULUI, pe aristocrati, pe cei bogati si puternici, prin “exousia”. Exousia include dreptul de a participa, de a dezbate si de a vota in adunarea nationala legile si masurile (referenda); dreptul acuzatului de a fi judecat de catre o curte cu juri si, CRUCIAL, imputernicirea TUTUROR cetatenilor prin conferirea de AUTORITATE JUDECATOREASCA acestora, prin implicarea lor ca JURATI, in PROCESE privind LEGILE si MASURILE adoptate de “majoritatea legislativa”; acestea sunt “supra”judecate, si modificate sau ANULATE, atunci cand Juratii considera ca acest lucru este in serviciul justitiei, libertatii si intereselor poporului.Slabiciunea mortala consta in faptul ca performanta ei este media aritmetica a performantelor participantilor.

“Democratie” (de nu stiu care tip: de ex. de tip European)= confuzie intentionata intre votare (sufragiu) si democratie. Este conducerea poporului, de catre bogati, in folosul bogatilor (falsa democratie – plutocratie deghizata). Poporul voteaza in intregime, atat cei care cunosc cat si cei care habar nu au pe ce lume traiesc, care DINTRE candidatii PROPUSI de catre SUPERBOGATI a dat cel mai bun spectacol.

Democratia NU INSEAMNMA puterea poporului de a ALEGE guvernul. VOTUL (alegerile) NU ARE LEGATURA, si NU PRODUCE democratie. Alegeri au loc si in statele totalitare fasciste, comuniste si National Socialiste (NAZI). De indata ce a fost ales, nu mai exista nimic care sa opreasca guvernul sa supuna poporul controlului unei clase “superioare”, sa-si renege promisiunile electorale sau sa adopte orice masura tiranica doreste.

1.Din moment ce toti si oricare candidat a fost intai “aprobat” de catre superbogati, este evident ca acestia vor indeplini agenda superbogatilor. 2.In plus, cei putini care au pregatirea real-necesara nu pot indrepta cursul evenimentelor din cauza suvoiului urias de voturi ale oamenilor fara pregatire.

Exemplul – este chiar situatia reala. Tu esti pacientul. Esti multumit de felul in care esti tratat de catre societate? Consideri ca operatia a fost un succes? De ce sa alegi / votezi ce sa pierzi, casa, slujba sau masina, in loc sa PROPUI tu sa ai o viata fericita? Faptul de a alege numai dintre optiuni rele, il consideri libertate? Daca o sa ai de votat intre a ti se taia mana dreapta si a ti se taia amandoua picioarele te vei duce sa votezi?

Meritocratie = conducerea poporului, in fiecare domeniu de catre cei mai valorosi membri ai sai in interesul poporului. In meritocratie votul NU ESTE UNIVERSAL.  Este o democratie fara vot universal, dreptul la vot nu se castiga traind 18 ani; trebuie sa-l dobandesti prin MERIT. Fiecare voteaza numai acolo unde are competenta. Nimeni nu voteaza acolo unde nu se pricepe. Cei mai valorosi membri sunt atat alesi cat si PROPUSI de catre popor. Concis, o guvernare in numele poporului, spre folosul poporului.

In exemplul cu pacientul, operatia este stabilita prin consultari intre membrii echipei chirurgicale, tinand cont de pregatirea si experienta -MERITUL- fiecaruia. De unde stie pacientul ca votul va fi in favoarea lui? Pentru ca fiecare si toti membrii echipei chirurgicale isi desfasoara activitatea numai dupa ce au obtinut O ACREDITARE (specializarea) care arata ca sunt profesionisti in ceea ce priveste interventiile chirurgicale. Asta nu ii impiedica insa sa fie fazani in ceea ce priveste politica.

ANARHÍE s.f. Dezordine, dezorganizare, lipsă a oricărei organizări și conduceri, haos; indisciplină, nesupunere a individului față de o colectivitate organizată. [Gen. -iei. / < gr. anarchia, cf. rus. anarhiia, it. anarchia, germ. Anarchie].

Anarhia ar fi un sistem viabil daca oamenii ar fi in mod natural comunitaristi, cooperativi, neegoisti, altruisti, neafectati de coruptie, vicii, delincventa. Anarhia ar fi solutia logica intr-o lume de ingeri, nu in lumea asta. Aici, unde partea intunecata anaturii umane rodeste, legea junglei va fi favorizata de absenta unei guvernari.  Singura lege respectata va fi cel mai primitiv Darwinism, cel mai puternic dominandu-l pe cel mai slab. Cel care poarta pusca cea mai mare este rege. Intr-o anarhie cum ar fi organizate distribuirea hranei, apei, locuintele, ajutorul si protectia? Oamenii ar fi fortati sa se asocieze in grupuri pentru ajutor si supravietuire. Intreaga populatie ar dobandi o mentalitate de banda. Sistemul de schimburi (barter) va reveni si, in cele din urma, cei cu mai multa putere, ( mai multi sustinatori, mai multe resurse, mai multe arme) vor prelua puterea. Cu alte cuvinte, anarhia nu va ramane multa vreme fara guvernare, ea se va transforma rapid intr-o tiranie. Cu timpul, tirania va cauta sa se autolegitimeze si sa se autointretina pe o baza ereditara si va deveni astfel o monarhie. Si iata cum omenirea se va fi intors inapoi in timp, pana la intunecata oranduire feudala. Trebuie sa luptam impotriva anarhiei CU ORICE PRET !

Busola de aur =”The Golden Compass”, pe care o avem cu totii dar la care putini ne uitam, SINGURA FACULTATE care ne deosebeste de orice alta fiinta, singura noutate pe care aparitia omului a adus-o sub soare si, care este deci chiar MOTIVUL si SCOPUL existentei noastre: CAPACITATEA de a intelege conceptele de BINE si de RAU si LIBERTATEA de a imbratisa unul dintre ele.

Sistemul bancar este instrumentul central al interesului, controlului si strategiei Vechii Ordini Mondiale. Atata vreme cat detin controlul banilor, puterea lor nu poate fi revendicata. De aceea, controlul lor asupra banilor trebuie sa inceteze. Bancile trebuie sa fie in responsabilitatea poporului. Un guvern democratic ce nu conduce bancile, NU CONDUCE TARA, astfel incat alegerile sunt fara rost. Este simplu ca “Buna ziua” !

Daca bancherii in trecut au investit in razboaie (finantand ambele tabere), si au facut profituri uriase prin intermediul lor, astazi au constituit uriase institutii internationale cu interese pe intreg globul. Nu pot da gres in a fi castigatorii finali ai oricarui razboi pe care oamenii l-ar duce pe acest pamant. Cu exceptia unui razboi indreptat specific asupra lor si a meseriei lor.

 Libertarianism = partizanat  al libertatii absolute, anarhismului. Mecanism prin care Vechea Ordine Mondiala a sperat intotdeauna sa isi adjudece controlul global. Libertarianismul merge mana-in-mana cu globalizarea lipsita de reguli, transformarea populatiei in robi si sclavi in slujba Vechilor Stapani. Libertarianismul este alt cuvant pentru rasism si ultra-capitalism. Suporterii Vechii Ordini Mondiale, aici trebuie sa se inscrie.

9 thoughts on “dictionar

 1. Continua sa scrii! Sigur ne vom trezi din ce in ce mai multi!
  Coma profunda in care ne aflam se apropie de sfarsit. Multi vor muri, dar si mai multi vor reveni la viata!

  • Cand 1% din populatie detine 40% din avutia Terrei, pentru mine, nu este suficient sa incepem sa nu mai furam “de acum incolo”. Eu urmaresc organizarea societatii pentru a oferi sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni si sanse egale pentru TOTI copiii, IN REALITATE. Alt obiectiv nu ma multumeste.

 2. fiefFFFie ca rasa umana sa se trezeasca si calitatile umane sa infloreasca …dar sa nu uitam ca…..f you ever start taking things too seriously, just remember that we are talking monkeys on an organic spaceship flying through the universe.”

  • …am alta parere despre specia umana si diferenta vine de la DEFINITIA data termenului de om. Sunt convins ca noi SUNTEM numai VERIGA DE LEGATURA intre OM si maimuta. 10.000 ani nu este un timp suficient ca sa ne fi desprins: vezi doar ca ratiunea si constienta sunt inca rudimentare si rare la specia noastra.

 3. Lipseste definitia CORPORATIEI !!!
  Cred ca este gaura neagra a organizarii sociale .
  Si UTOPIA trebue mai bine definita .

  • Corporatia este o FIRMA careia i s-au acordat drepturile UNEI PERSOANE. Astfel, RISCURILE pe care ar trebui sa si le asume PERSOANELE din spatele corporatiei sunt deviate catre O PERSOANA “DRONA”, psihopata si nemuritoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.