apel personal

Vine o vreme cand intrebarile trebuie sa se transforme in convingeri. Cum ar putea o persoana intreaga la minte sa justifice felul in care traim acum?

Daca ai observa ca locuinta ta s-a aprins si inauntru ti-au ramas copiii, ai ramane afara dand telefon la 112 sau ai intra incercand sa-i salvezi?

Daca lumea in care traim ti se pare corecta, poti face click-pe-x, in coltul din dreapta-sus,  si sa nu mai revii niciodata la acest site. Eu o apreciez ca mincinoasa, brutala, cruda si nedreapta si prin urmare nu avem ce impresii sa schimbam.

Daca apreciezi ca in numele libertatii individuale fiecare poate face ce doreste, de exemplu sa se drogheze, sa se casatoreasca cu animale, etc., de asemenea x-colt-dreapta-sus, cauta un site libertarian-anarhist. Eu cred ca societatea are DREPTUL si DATORIA sa defineasca ce este acceptabil si ce nu. Daca nu ar face asta, atunci ar domni anarhia. Totdeauna vor fi reguli si restrictii. Dispretuiesc guvernarea proasta dar apar un guvern puternic, eficient, intelept, meritocratic. Problema centrala a unei bune guvernari este sa gaseasca un set de reguli care permite unui numar maxim de oameni sa aiba sanse maxime in viata.

Daca insa simti ca ceva este profund gresit, chiar daca nu poti spune exact ce anume, ai ajuns in fata urmatoarei alegeri:

-lasi rezolvarea in seama copiilor, pentru ca sunt mai mici si mai slabi decat tine

-actionezi tu, pentru ca esti mai puternic decat ei, incercand sa le lasi mostenire, in loc de avere, o lume FAIR = CORECTA, FRUMOASA.

In cazul in care alegi sa actionezi, trebuie sa-ti lamuresti urmatoarele:

1. Esti liber?

Cei mai fara de speranta sunt cei care, sclavi fiind, se cred liberi.

Libertatea de a alege un canal TV din 50, libertatea de a alege un crenvurst dintre 50 de marci, libertatea copilului tau de a se droga cu etnobotanice la colt de bloc, libertatea parintilor tai de a avea pensii cu care abia pot supravietui, libertatea ta de a fi lasat singur, descoperit, in fata banilor folositi ca arma impotriva ta, libertatea ta de a vota periodic niste persoane in care nu ai incredere (si pe buna dreptate, pentru ca nu fac nimic in interesul tau) este LIBERTATE? Asta e lumea in care vrei sa traiasca copiii si nepotii tai? Crezi ca copiii tai au CU ADEVARAT aceleasi sanse in viata ca si copiii unor miliardari care si-au dobandit averile condusi dupa principiul “Lacomia este buna!”? Crezi ca tu ai avut aceleasi sanse?

2. In ce consta inchisoarea? Care este mecanismul prin care se autointretine? Ce anume, EXACT si CONCRET face ca aceasta societate sa fie paradisul pentru  1% si cosmarul pentru  50 % dintre noi? (restul de 49% sunt un pic mai bine decat OK, dar ei sunt de fapt cainii de curte tinuti in lant, aparatorii superbogatilor).

3. Ce semnifica si ce urmaresc Vechea Ordine Mondiala, Globalizarea, Noua Ordine Mondiala? Pana una-alta, trebuie sa stii macar atat. Si Globalizarea, si Noua Ordine Mondiala intentioneaza crearea unei organizari umane la nivel planetar – unica.

Globalizarea, care a inceput deja si este in continua accelerare, inseamna in practica EXTINDEREA Vechii Ordini Mondiale la nivel PLANETAR, acapararea tuturor societatilor in gheara plutonomica dupa modelul anglo-saxon. Vedem asta azi, pretutindeni,cu ochiul liber.

NOUA Ordine Mondiala este diferita de tot ce a existat pana acum, de aceea se cheama NOUA, in opozitie cu VECHEA. Este inamicul de moarte al superbogatilor si al privilegiului acestora. Este intemeiata pe fundamentul Meritocratiei. Cea mai eficienta contramasura pe care au luat-o superbogatii a fost ASOCIEREA neintrerupta, obsesiva, in mass-media (pe care Vechea Ordine Mondiala o detine aproape in intregime) a PROPRIILOR personaje si actiuni malefice cu emblema ADVERSARULUI lor de moarte, astfel incat astazi, perceptia generala a unor mase largi de oameni este INTENS DEFAVORABILA conceptului, fara insa sa inteleaga despre ce este vorba in propozitie si, mai ales, fara sa inteleaga faptul ca sunt DE ACEEASI PARTE a baricadei.

4. Ce ar trebui schimbat, exact si concret, pentru a oferi unui numar maxim de oameni sanse maxime in viata?

Daca ai reusit sa intelegi si pasul patru, ai parcurs un drum lung. Nu mai esti cel care nu era sigur daca este bine sau este rau ca viziteaza acest site. Un OM INFORMAT este un OM PUTERNIC.

Vei lupta tu, nu vei lasa aceasta sarcina grea in seama copiilor.

 

 

19 thoughts on “apel personal

 1. Sa inteleg de aici ca autorul/autorii acestui site considera o idee buna noua ordine mondiala, neoliberalismul care ni se tot flutura pe la nas? Ca vechea ordine mondiala a fost o greseala si abia cum se va putea repara? As vrea sa stiu si eu de curiozitate, ca sa stiu cam care e trendul.

 2. Nu stiu ce intelegi tu prin “neoliberalism, care ni se tot flutura pe la nas”, sau in ce fel percepi ca functionand Vechea Ordine Mondiala.
  Pot sa spun ca nu accept libertarianismul, cecea ce, pe scurt, ar insemna aplicarea “legii junglei” in societate, dupa disparitia statelor, ceea ce favorizeaza in mod evident tot “establishment”-ul, adica superbogatii de azi care, folosindu-si averile ca arma impotriva noastra vor deveni, cu adevarat, de neatins.
  Prin Noua Ordine Mondiala, in opozitie cu Vechea, inteleg ceea ce in general nu a existat (sunt putine exceptii, cea mai notabila sunt Misiunile calugarilor iezuiti din America de Sud; Iezuitii, desi formal sub controlul Papei, aveau obiective diferite de ale Bisericii. O imagine face cat 1000 de cuvinte si un film bun, ramane bun. vezi “Misiunea”, cu Robert de Niro, documentar-artistic, mai aproape de realitate decat unul “bazat pe fapte reale”. http://isohunt.com/torrent_details/362351737/%22the+mission%22?tab=summary , detalii la http://www.imdb.com/title/tt0091530/

  Pe scurt, modificarea scopului societatii de la acela de astazi, mentinerea privilegiului (nemeritat) al bogatilor in familie, prin transmiterea lui din generatie in generatie – la acela de a face viata mai buna si mai usoara, tuturor si fiecaruia.
  Favorizez o guvernare PUTERNICA, dar care sa produca, IN REALITATE, un numar maxim de sanse pentru un numar maxim de oameni.

 3. se poate observa cum Noua Ordine Mondiala sacrifica
  oamenii varstnici.
  Genocidul Uman se petrece sub ochii nostri!!!

   • “mecanismele” noii ordini mondiale include globalizarea, si, consider ca “masinaria” europeana(….) este cu mult mai marsava decat cea americana. aici, fara sa exagerez gratuit, se experimenteaza dezumanizarea si dezradacinarea oamenilor.
    TRADITIILE CULTURALE NU SUNT UN BALAST INUTIL POPOARELOR EUROPENE !!!

    • Noua Ordine Mondiala si Globalizarea sunt inamici de moarte.
     Orice lucru bun merita pastrat, nu numai traditiile culturale. Orice lucru rau trebuie parasit, nu numai nationalismul.

     • EUROpenism……
      …Si pulbere, tarana din tine se alege,
      Caci asta e a lumii nestramutata lege,
      Nimicul te aduce, nimicul te reia,
      Nimic din tine-n URMA NU VA MAI RAMANE….
      ASA-I ??

   • Buna, ai perfecta rdpetate. Este foarte important ca, fiecare dintre noi sa faca in viata doar ceea ce-i place, dar ca mai toti romanii noi ne complicam viata inutil. De ce? pentru ca aceasta este educatia pe care am primit-o si instructia de care am avut parte prin sistemul nostru de invatamant generalizat , care, de ce sa nu recunoastem are o mare problema privind formarea si pregatirea tinerilor pentru integrarea in viata sociala. Eu, din fericire fac ceea ce-mi place si anume lucrez in invatamant si nu de putini ani, dar ce te faci atunci cand din cvasi motive cum ar fi volumul prea mare de munca si aici ma refer la documentele pe care trebuie sa le prezinti la o eventuala inspectie, care iti rapesc foarte mult din timpul liber, numarul prea mare de copii dintr-o clasa care diminueaza performanta, un mediu educational sarac lipsit de materiale didactice si multe altele ajung sa te demotiveze? Ca sa nu mai vorbim despre salariul jenant de mic pe care il are un cadru didactic dupa ani de munca, cu grade didactice obtinute cu multa truda si cu studii universitare si postuniversitare. In mediul privat un astfel de angajat ar fi cel putin manager. Sa nu mai vorbim si despre problemele cotidiene , o eventuala rata la banca pe care esti in imposibilitatea de a o plati, copii la facultate in orasele mari, care ajung sa lucreze pentru a supravietui, pentru ca sistemul nu le ofera nici macar banala mancare de cantina de pe VREMURI , iar parintii nu mai pot sa-i ajute? Ce sfat le-ai da acestor oameni care fac ce le place, care obtin satisfactie si recunoastere de pe urma muncii lor, dar care nu mai sunt motivati financiar sa mai practice cu interes profesia aleasa? Si sa mai tinem cont si de varsta !

    • Astazi 20% din oameni pot produce TOT ceea ce este necesar pentru TOTI. Viata este asa cum este pentru ca un grup minuscul de intermediari (ELITA) se interpune intre producator si consumator si actioneaza concret in sensul mentinerii “cu capul in tarana” a celor doua capete, respectiv producatorii si consumatorii, in scopul perpetuarii pozitiei lor de privilegiu nemeritat. Societatea va deveni mai buna, daca oamenii o vor imbunatati si va fi mai rea daca vom permite sa fie rasplatite lacomia, minciuna, cruzimea, smecheria, ignoranta, etc. Ete logic, CINE sa vina sa ne ajute, daca noi nu ne ajutam?

     • Sa recunoastem?! Intotdeauna vor exista oameni care trebuie condusi….
      De la coruptie si abuz de putere la Republica lui Platon, la diplomatie si echilibru social. Societatea ar trebui sa fie guvernata de “filozofi”, oameni dezinteresati care conduc societatea pentru binele comun???

  • Globalizarea este cea care, pentru profit, realizeaza genocidul. Noua Ordine Mondiala este dusmanul de moarte al globalizarii, al privilegiului mostenit al superbogatilor.

   • Celor ce pot intelege:
    “Intregul nostru edificiu socio-comportamental, impreuna cu structurile
    mentala si emotionala, se bazeaza pe dorinta. De cele mai multe ori dorinta
    nu reprezinta o necesitate, ci o eroare pe care organismul o reproduce de
    mai multe ori in diferite conjuncturi pana cand oboseste sau ramane fara
    sustinere. Ajutorul pe care o fiinta il primeste va tine de prea putine ori
    cont de dorinte, tocmai de aceea in evolutia spirituala dorinta este primul
    si cel mai puternic inamic.

    Totusi, absenta dorintei nu este acelasi lucru cu a nu simti dorinta. Ea
    poate fi inhibata, ascunsa si trimisa sa actioneze in fundal, iar cand
    presiunea ei va creste, fiinta va deveni din nou sclavul sau. Absenta
    dorintei trebuie deci inteleasa ca o sublimare a sa, ca o trecerea a modului
    ei de actiune intr-un nou registru – din sfera materiala, cea legata de
    placerile fizice (atractia sexuala, placerea de a consuma diferite produse,
    substante, de a dormi, de a socializa prin deviatie comportamentala gen
    barfa, invidie, agresivitate, frica) in bucurii subtile, lipsite de vreun
    fundament fizic, menite sa traga fiinta spre un element superior, spre a
    descoperi nu doar cercelul din nas ci intregul chip, nu doar dintii, limba
    sau degetele de la maini, ci intregul organism, nu doar aspectul fizic, cu
    sustinerea sa din interior, ci ansamblul fiintei.

    Marii maestri, cei care ne indeamna sa le urmam exemplul – adica de a ne
    arunca dorinta spre zone superioare si de a ne duce dupa ea – ne-au
    avertizat ca, in calitate de fiinte complete, aici, in aceasta lume,
    experimentam ideea de corp, nu ideea de spirit.”

    Multumesc!!!

    • Dorinta este consecinta a vointei iar vointa sta la baza existentei, de aceea nu este un lucru rau in sine. Binele si raul, pana la urma, se refera la unitate sau separare; bine este ceea ce ne apropie de ceilalti, ce ne permite sa formam o comuniune iar raul este ceea ce ne separa, ce ne imparte intre eu-si -ceilalti. In acelasi fel pot fi judecate dorintele; absenta dorintelor, comuna in educatia estica, face omul indiferent, inclusiv in fata raului.

 4. Globalizarea este numele mai nou al IMPERIALISMULUI,
  ultima faza a CAPITALISMULUI . Floarea lui va fi
  REVOLUTIA MONDIALA care POATE va instaura o NOUA
  ORDINE la care visam noi fernessistii !!!!

 5. cred că se întâmplă la fel ca în acea poveste în care împăratul pune ca toți părinții copiilor să fie omorâți și spune după aceea că cel care va reuți să facă un cordon din nisip acela va avea toată averea și un flăcău car i-a fost milă și nu și-a omorît părinții i-a întrebat cum să procedeze pe părinți după care s-adus la împărat și i-a spus ceea ce l-au învățat părinții după care împăratul a pus să-l omoare și pe părinții lui așa se va întâmpla și cu populația de pe terra

  • Sper sa nu fie asa… Mai ales tinand cont ca multe dintre lucrurile rele si nedrepte se perpetueaza, de la parinti la copii. In special, “spalarea creierului”, rau neconstient transmis din generatie in generatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.