Pretul

Traim intr-o societate care are etichete de pret pentru orice dar care acorda valoare pentru nimic. Majoritatea lucrurilor de valoare sunt scumpe (educatia, sanatatea), de aceea suntem dresati sa ne multumim cu surogate. De exemplu, cine “iubeste animalele” arata ca nu stie ce inseamna Iubirea, asa cum cineva care “zboara” cu patinele nu stie ce inseamna Zborul.

2 thoughts on “Pretul

 1. Consumismul cuantifica doar profitul cu “orice pret”…
  pretinzand, si bine face, ca victimele colaterale trebuie sacrificate pe altarul “progresului” pana la momentul trezirii lor.
  Asa numitul “progres” liniar, sub scara valorilor intrinseci, nu mascheaza lacomia actualei civilizatii – este rasfarangerea
  fireasca a propriului nostru “Eu” manifestat.
  Si-apoi, victimele colaterale trebuie sa se trezeasca, sa inteleaga ca vor plati mereu pretul ignorantei lor.
  Sistemul social actual pune in balanta doar trezirea constiintei individuale….
  si-a te plange de inechitatea la care esti supus la un moment dat este cel putin puerila, denota neintelegerea fenomenului de trezire a maselor.
  Cu adevarat graiesc, ne aflam intre ciocan si nicovala datorita “handicapului” mental si a ego-ului blasfemic ce caracterizeaza majoritatea
  indivizilor ce formeaza actuala societate.
  PROGRESUL fara trezirea constiintei individuale este apa de ploaie, nu ajuta pe nimeni cu adevarat.
  PROGRES in CONSTIINTA, acesta-i adevaratul nostru drum!(?)
  Si abia atunci, cred, pornind pe acest drum, vom putea realiza si de ce “abuzul” actualilor diriguitori promoveaza exchibitionismul formelor de conducere statale.
  “Violenta” Lor reflecta ceea ce suntem cu adevarat, reflecta actiunile nostru la scara redusa.
  -De ce nu ne place sa privim ceea ce suntem cu adevarat?
  -De ce dorim sa ascundem mizeria din noi sub pres, sa nu vedem lipsa de bun simt si adevarat valoare a lucrurilor pe care le manifestam?
  Propun sa nu ne mai plangem – sa acceptam ceea ce manifestam ….
  Acesta-i adevarata noastra valoare!!!

  • Sunt de acord ca, pe scara evolutiei constientei, majoritatea oamenilor deabia au pus un picior. Asta nu inseamna insa ca cei care sunt la fel de primitivi (sau chiar mai primitivi) din punct de vedere filozofic dar putred de bogati trebuie sa-si faca toate mofturile pe seama celorlalti, doar pentru ca mostenesc averi nenatural de mari (obtinute prin furt, sclavie, lacomie, opresiunea aproapelui), sau ca cei care sunt folozofic potenti nu au datoria sa se implice, daca doresc faptul ca in arhitectura lumii de maine, in afara de lacomie si forta bruta sa existe si ratiune si sensibilitate.
   Razboiul este mai amplu si mai complex decat pare dar la baza se infrunta: dorinta de a prelua puterea pentru a-i supune pe ceilalti cu dorinta de a prelua puterea pentru a colabora cu ceilalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.