Demokratia. Exousia.

 

Demonstratia ca in Romania nu exista democratie:
Democratia NU INSEAMNMA puterea poporului de a ALEGE guvernul. VOTUL (alegerile) NU ARE LEGATURA, si NU PRODUCE democratie. Alegeri au loc si in statele totalitare fasciste, comuniste si National Socialiste (NAZI).
De indata ce a fost ales, nu mai exista nimic care sa opreasca guvernul sa supuna poporul controlului unei clase “superioare”, sa-si renege promisiunile electorale sau sa adopte orice masura tiranica doreste.
Democratia este acea STARE A SOCIETATII IN CARE CETATENII AU PUTEREA SA CONTROLEZE ACTIUNILE GUVERNULUI, pe aristocrati, pe cei bogati si puternici, prin “exousia”.
Exousia include dreptul de a participa, de a dezbate si de a vota in adunarea nationala legile si masurile (referenda); dreptul acuzatului de a fi judecat de catre o curte cu juri si, CRUCIAL, imputernicirea TUTUROR cetatenilor prin conferirea de AUTORITATE JUDECATOREASCA acestora, prin implicarea lor ca JURATI, in PROCESE privind LEGILE si MASURILE adoptate de “majoritatea legislativa”; acestea sunt “supra”judecate, si modificate sau ANULATE, atunci cand Juratii considera ca acest lucru este in serviciul justitiei, libertatii si intereselor poporului.
În Romania, curtile cu juri au fost suprimate in 1938 din porunca lui Carol al II-lea, nemultumit de verdictele de nevinovatie (achitare) pronuntate de jurii fata de adverasarii sai politici. România reprezinta o exceptie printre statele civilizate. In Europa, SUA ori Japonia, vinovatia este stabilita de jurati. Modelul sovietic se mentine doar în unele state controlate pâna în 1989 de fosta URSS. Nici magistratii, nici clasa politica din România nu au luat în discutie modelul european, desi au clamat nevoia unei schimbari si a reformei în domeniu.
În timp ce magistratii sunt însarcinati sa supravegheze la stricta aplicare a dreptului, a legii, juratii sunt chemati mai ales sa zica adevarul; în termenii juramântului depus la intrarea în functie si care le confera statutul aferent, ei trebuie sa dea un verdict (vere dictum = a zice adevarul) care se refera la starea de fapt a cauzei (de pilda: vinovat/nevinovat), dupa care, în caz de vinovatie, judecatorul stabileste pedeapsa aplicabila.Absenta curtilor cu juri da posibilitatea justitiei din Romania sa dea verdictul “nevinovat” tuturor hotilor si tradatorilor dar si sa se evite ca masele ignorante sa-si condamne la moarte mintile cele mai luminate (vezi condamnarea si executarea lui Socrate, de catre un tribunal democratic, in perioada in care la Atena functiona democratia adevarata).
http://www.democracydefined.org/democracydefinedcampaign.htm#democracy
Slabiciunea MORTALA a democratiei este ca performanta ei este egala cu media performantei membrilor ei, adica a poporului. Aceasta distruge orice posibilitate de progres democratic prin trei factori:
-rezolvarea problemelor prin vot exprimat de oameni care habar nu au despre subiectul respectiv duce la solutii fara legatura cu problema.
-ignoranta oamenilor ii face vulnerabili la demagogie: isi vor da votul spectacolului cel mai bun si nu solutiei celei mai bune.
-poporul tinde sa fie conservator,este speriat de orice schimbare si de catre oricine care indrazneste sa GANDEASCA, pe care il considera heretic si il elimina.
Din acest motiv, democratia NU EXISTA de fapt, in realitate, nicaieri in lume.
Conducerea este asigurata pretutindeni de catre grupari oculte (ascunse), care iau decizii prin care se autofavorizeaza, in general bogatii devenind din ce in ce mai bogati si mai puternici iar saracii din ce in ce mai saraci si mai lipsiti de putere.
Acest mecanism functioneaza IMPOTRIVA intereselor poporului si se bazeaza pe dictonul “Nici un prost nu-i prost destul, daca nu e si fudul”. Poporul pretuieste atat de mult iluzia ca odata la cativa ani “ARE PUTEREA” sa schimbe guvernul, incat, desi primeste de la guvernanti “teapa dupa teapa”, ar apara cu pretul vietii aceasta iluzie.
Raspunderea bogatilor lor in fata noastra este nula: ei doar schimba un clovn cu altul atunci cand “poporul vrea sange”.
Unealta lor este NEOLIBERALISMUL: afaceri private, piete “libere”, state nevolnice. Lor le vindem Romania si viitorul copiilor nostri pe bucati. Ei demonstreaza ca democratia (de-mock-racey) poate fi la propriu mortala pentru adeptii ei.
Garantia ca “conducatorii la vedere” vor lucra IN INTERESUL poporului vine din introducerea Metodei Stiintifice in toate problemele si deciziile care privesc societatea si dezvoltarea acesteia.
Stiinta este singurul arbitru care poate fi impartial si care poate elimina subiectivul, interesul, opinia, “parerea” din deciziile privind dezvoltarea societatii.
Rezumat:
Interminabila dezbatere despre economie, politică şi libertate se reduce la o singură întrebare: CINE trebuie să CONTROLEZE BANII: poporul sau un mic grup de privaţi ultrabogati, care nu sunt răspunzători în faţa nimănui dar care controlează poporul?
Orice altceva este propagandă.

1. FĂRĂ NEPOTISM Nu contează cine sunt părinţii tăi, contează cine eşti tu.
2. FĂRĂ PILE Nu contează ce au făcut alţii pentru tine, contează ce faci tu.
3. FĂRĂ DISCRIMINARE Sexul, rasa, religia, vârsta, originea sunt fără importantă.
4. ŞANSE EGALE PENTRU TOŢI COPIII Porneşti de la aceeaşi linie cu toţi ceilalţi şi ajungi atât de departe cât te duce talentul.
5. SOCIETATEA RĂSPLĂTEŞTE CORECT (După MERIT) Răsplata cea mai înaltă pentru cei cu realizările cele mai înalte.
6. EDUCATIE ADEVARATA: Iti permite sa ALEGI INFORMAT, dupa ce INTELEGI. Te elibereaza de dresaj, indoctrinare, prejudecati.

Ω altă lume este posibilă.

2 thoughts on “Demokratia. Exousia.

  1. Buna! Acest – Proiect stiintific: Guvernare al carei scop este acordarea de sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni – este publicat undeva sau e doar o idee de dezvoltat? Suna foarte bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.