tulpina raului

O persoană  desfăşoară un act  de răutate atunci când face fără motiv ceva dăunător unei alte persoane stiind ca acel act va fi dăunător acelei persoane.
Făptuitorul fără constiintă de sine (un urs, de exemplu, care ataca si eventual omoara o persoana), niciodată nu ar putea fi descris ca fiind rău, pentru că el nu are nici o idee că victima a avut gânduri şi sentimente diferite si, prin urmare, nici notiunea de rau. Ar fi un accident.
Actul de răutate exista doar în cazul în care autorul ştie că el nu ar dori ca actul să fie facut asupra lui insusi, atunci când este conştient că va provoca suferinţă altor persoane, şi totuşi el continuă să o facă, indiferent, fără nici o posibilă justificare legitimă.
Răul este atunci când un autor ştie prejudiciul pe care el îl face şi consecinţele catastrofale pe care le va avea actiunea lui asupra altor persoane, şi cât  de consternate, amare şi înfricosate ar fi acestea dacă ar sti gândurile şi sentimentele lui, dar nu se opreşte.
Răul este atunci când o persoană are în intenţie sa infaptuiască lucruri teribile asupra altei persoane, pentru nici un alt motiv decât pentru a-şi satisface dorinţele personale sau interesul propriu.
Super-bogaţii sunt răi pentru că privează în mod deliberat pe alţii de resurse vitale, în scopul de a se rasfata pe ei insisi.  Ei ar fi îngroziţi  dacă ar ajunge in locul celor care au rămas, practic, cu nimic, din cauza lăcomiei  nemăsurate a superbogatilor. Elita privilegiata nu a ajuns acolo unde este fiind buna. Superbogatilor nu le pasa catusi de putin de CORECTITUDINE, dreptate, de actul de a ajuta pe altcineva. Nimeni dintre cei care-si iubesc aproapele nu ajunge miliardar. Cei care-si urasc aproapele ajung.

http://www.youtube.com/watch?v=2BKDnNmqhpY&feature=share

 

2 thoughts on “tulpina raului

 1. suntem sclavii propriei noastre creatii materiale?!
  urmarind cu obstinatie doar creatia materiala…..
  am omis creatia mentala, ADEVARATELE SIMTAMINTE UMANE!!!
  SUNTEM CEEA CE VEDEM, SI VEDEM LACOMIE, CONCURENTA DESUETA ETC.
  SOCIETATEA UMANA A DERAPAT!!!

  • Daca tii niste caini in lant, ii bati, nu le dai mancare, se vor face “rai”. Asta nu ne indreptateste sa spunem ca, “cainele” este rau. La fel cu noi. Omul nu ete rau, dar am fost “inraiti” de traiul in razboiul pe care bogatii il duc impotriva saracilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.