Corporatia

Sa facem un experiment. Orice om in toate mintile este de acord ca viata, asa cum decurge ea acum, este imposibil de justificat. Ce spui de propunerea urmatoare:

Sa cream niste “agenti” ai insanatosirii, carora, data fiind importanta misiunii pe care omenirea le-o deleaga, sa le conferim drepturile unei “persoane”. Sa le obligam prin lege, sa fie loiale scopului propus. Asa s-au nascut corporatiile. Suna promitator? Ei bine, am omis sa adaugam la “faurirea lor” doua elemente cheie:

1. Drepturile trebuie insotite intotdeauna de obligatii. Justitia imparte abaterile in mici (contraventii), sanctionate cu amenda – pe care o platesc si corporatiile, si abateri grave (infractiuni) – sanctionate cu privare de libertate.Corporatiilor li s-au acordat “drepturile” persoanelor, dar nu si “obligatiile” acestora. O corporatie poate raspunde pentru abateri mici, dar NU PENTRU ABATERI GRAVE; ORICE delict ar comite, oricat de GRAV ar fi acesta, o corporatie si actionarii ei NU MERG LA INCHISOARE. Este instrumentul perfect pentru a permite lacomiei sa culeaga profitul si sa fie in acelasi timp aparata de consecintele negative ale actiunii de a-l obtine.

2. Obtinerea scopului propus, in cazul unei persoane implica un context in care persoana respectiva considera ca anumite lucruri sunt permise, altele nu, deoarece orice persoana manifesta un nivel, fie el si elementar, de constiinta si de suflet. Corporatia, este o “persoana goala”, un automat, un mecanism proiectat pentru a obtine profit CU ORICE PRET (mai ales ca pretul il platesc de obicei altii) si care face lucrul acesta, fara sa tina cont ABSOLUT DE LOC de NIMIC ALTCEVA. Stiu ca printre voi sunt cititori de “dreapta”, care se inchina la ” piete libere, afaceri private, stat neputincios” dar nici macar voi nu puteti fi atat de necrutatori precum este aceasta masina. Masinaria a functionat atat de bine, incat profitul, asociat cu lacomia, tradarea, evitarea raspunderii, cardasia mass-media de o parte si, ignoranta, protoconstienta a 2/3 din populatie, lasitatea celorlalti 1/3, credinta absurda ca “vor veni si vremuri mai bune” de la sine, ca “altii” ne vor apara drepturile, ca acum este deja atat de rau incat nu poate fi si mai rau, naivitatea ca insesi vietile noastre si ale urmasilor nostri constituie apararea noastra impotriva exterminarii, dupa ce au fost facute publice lucrari care insista pe “necesitatea implementarii strategiilor de control a reproducerii” in care incepe sa se afirme tot mai deschis faptul ca “saracii au gene de proasta calitate” in timp ce se intelege, bogatii, ajunsi bogati “pe merit” poseda gene de calitate, incat, firesc, noi trebuie sa ne dam deoparte (de bunavoie sau nu) din fata lor, din tara noastra si, in final, din existenta. Miza corporatiilor, care au ajuns deja mai puternice decat guvernele,  instrument principal de actiune in slujba superbogatilor, incepe sa fie mai mare decat PROFITUL, vizand CONTROLUL INFRASTRUCTURII si al RESURSELOR, inclusiv al apei si al recoltelor agricole in drumul spre “popularea judicioasa” a planetei.

Sa incepem cu inceputul

“Acum 150 de ani corporatiile de afaceri erau institutii fara o prea mare importanta.

Astazi sint universale si atotputernice. Ca Biserica, Monarhia si Partidul Comunist in alte timpuri si locuri.

Initial inzestrate cu putine drepturi legale, cum au ajuns corporatiile de azi sa aiba o atit de mare putere si o influenta atat de negativa asupra vietilor noastre?

Ce este o corporatie? Este un grup de indivizi lucrind impreuna pentru a atinge o varietate de obiective. Principalul obiectiv al fiecaruia e de a obtine o dezvoltare continua si legala pentru cei ce detin afacerea. Nu te imbata cu apa rece, legal nu inseamna benefic. A fost o perioada cand si sclavia, si Inchizitia au fost “legale”.

Corporatia moderna este o creatie a erei industriale. Epoca industriala incepe in 1712 cu un englez pe nume Thomas Newcomen inventatorul unei pompe de apa actionata de aburi dispusa linga minele englezesti asa ca minerii englezi puteau scoate mai mult carbune in loc sa traga apa din mina cu galetile. Aici era vorba deja de PRODUCTIVITATE, cit de mult se putea fora pe ora.

Acestia erau zorii erei industriale. Apoi a devenit mai mult otel om / ora, mai multe textile om / ora, mai multe automobile om / ora, iar astazi sunt mai multe cipuri om / ora, mai multe gadgeturi om / ora. Daca in ceea ce priveste PRODUCTIVITATEA, sistemul a ramas acelasi, in ceea ce priveste PRODUSUL, schimbarile sunt dramatice. Corporatiile s-au extins, au devenit mai puternice decat guvernele (au interese opuse celor DECLARATE de GUVERNE, dar au interese comune cu MEMBRII guvernelor, formate in general din oameni bogati, care viseaza sa ajunga si mai bogati, formand o cardasie guvern-corporatii, de regula “vanzand” tara pe “mai nimic”) si, au inceput sa INGRADEASCA resursele, privatizandu-le.  Aceasta privatizare nu se refera numai la resursele solului si subsolului (inclusiv cele esentiale subzistentei ca apa si culturile agricole) ci, s-a extins si include VIATA, sub forma de “patente” pentru diverse specii, de la microorganisme (microbi) pana la specii de animale, seminte care produc cereale “sterpe” (MONSANTO), ce pot fi mancate dar nu mai pot fi folosite pentru a obtine, prin insamantare, o noua recolta; legea permitand detinerea de patente pentru orice legat de viata, singura exceptie constituind-o fiintele umane DUPA NASTEREA acestora. Stii ca intrecerea pentru descifrarea completa a genomului uman duce la privatizarea, prin patentare, a diverselor gene in cadrul catorva companii ce se afla astazi in fruntea cercetarii genetice… Daca ti se pare “nepotrivit” sa se privatizeze genele, sau speciile, pentru ca ele existau deja; nu ti se pare nepotrivit sa se privatizeze, de exemplu APA, fiindca si ea exista deja? Nu sesizezi ceva PROFUND GRESIT in PRIVATIZAREA TERREI ? Chiar si voi, aia de dreapta, nu sesizati ceva nenatural (ANTI-natural) in asta? La noi, s-a bagat la apa Veolia Water.

http://www.veoliawater.com/about/

http://www.apanovabucuresti.ro/

Opereaza in 67 de tari, 12,128 miliarde euro venit in 2010. Cauta  pe google “Apa Nova Romania”. Stiu ca voi, astia “de dreapta” o sa spuneti ca ne da locuri de munca. Pe voi, ceilalti va intreb: Santem handicapati sau ce? Nu putem sa ne bem noi singuri apa? Nu putem sa ne facem noi canalizare? Trebuie sa predam controlul si banii unei corporatii? Interesele CUI se “personalizeaza” in ea? Putem NUMAI sa pupam in **** bogatii?

Dar sa nu anticipez. Corporatia este in esenta un produs brut al secolului trecut. Corporatiile erau la inceput asociatii de oameni CONCESIONATI DE CATRE STAT pentru a executa anumite treburi de exemplu, “un grup de oameni ce vor sa construiasca un pod peste riu”.

La inceput erau putine corporatii cu contracte de genul asta si la acordarea concesiunii, mintea unor oameni aprecia utilitatea scopului propus, in autorizatii se specificau clauze clare, perioada in care isi puteau desfasura activitatea, marimea capitalului, ce au facut,ce fac sau ce intretin; oricum,existau niste bariere in activitatile lor si ele nu se ocupau cu altceva.

Ele nu detineau si nu puteau detine o alta corporatie.

Actionarii lor aveau si obligatii.

In legislatie si cultura, corporatiile erau considerate o entitate SUBORDONATA, un DAR din partea populatiei, in scopul de a servi publicul. Dar cate nu se pot face cu un pic de lacomie aici, un pic de tradare acolo…

Aparent fara legatura (si intr-adevar NU ARE NICI O LEGATURA):

al 14-lea amendament la constitutia SUA a fost emis la sfarsitul Razboiului Civil [(stii, acela in care unii si-au pus vietile in joc pentru a construi o societate echitabila, in timp ce altii (Confederatii, care nu au disparut nici astazi), adunati sub stindardul “Lacomia este buna” si-au pus vietile la bataie in scopul mentinerii cu orice pret a legalitatii sclaviei “pe fata” – in care oamenii sunt legati cu lanturi, tinuti in cusca, sunt PROPRIETATI ale “proprietarului de sclavi”, – bunicul capitalistilor de azi)] PENTRU A LEGIFERA DREPTURI EGALE OAMENILOR DE CULOARE, PENTRU A PREVENI REINSTAURAREA SCLAVIEI. In consecinta, s-a formulat “Nici un stat nu poate priva pe nici o PERSOANA de viata, libertate sau proprietate, fara un proces legal”. Aviz amatorilor, NU s-a spus ca PROPRIETATEA ar fi SFANTA, cum incearca sa o faca unii, astazi, apreciind (corect de altfel) ca ar fi posibil ca poporul sa-si redobandeasca de la ei ceea ce acestia pana acum i-au furat, sa se produca o “repunere in posesie”.

Dar sa revin. Atunci, corporatiile au venit in tribunale si au spus: “Nu puteti priva o persoana de viata, libertatea sau proprietatea ei. NOI SUNTEM O PERSOANA ! O CORPORATIE ESTE O PERSOANA.

Si Curtea Suprema a acceptat asta. Iti dai seama ca aia nu au fost tampiti, tot banul si-a spus cuvantul. Doua lucruri sunt, in mod particular grotesti aici:

1. al 14-lea amendament a fost introdus tocmai PENTRU A PROTEJA OMUL de o noua forma de sclavie.

2. Corporatia a primit drepturile, dar nu si OBLIGATIILE unei persoane. Corporatia poate rasunde contraventional, fiind amendata, dar NU POATE RASPUNDE PENAL. Acum, oricat de “la dreapta” te-ai situa, oricat te “patron” ai fi, iti dai seama ca nu poti concura cu acest monstru si ca, pana la urma, te va inghiti. Multinationalele tocmai asta fac, isi intind tentaculele pe tot Pamantul, pana ce acesta va fi in intregime “privatizat” iar capitalul va fi “concentrat”.

Daca nu faci AZI parte din Elita, NU VEI FACE PARTE MAINE, NICI POIMAINE si NICIODATA. Daca nu esti dintre cei 6000 care conduc lumea, intelege ca SUNTEM DE ACEEASI PARTE ! Patroane, dispretul cu care te uiti tu la “saraci” e mult mai mic decat dispretul cu care se uita Elita la tine. Planurile tale nu fac parte din “Planul” lor. Si daca ai sa gandesti doar la nivelul “bani” sau doar la nivelul “Basescu sau Ponta sau Antonescu”, planul LOR,  “Planul Grandios” va avansa in continuare si tu si copiii tai nu faceti parte din el.

600.000 de oameni au murit atunci pentru dobandirea drepturilor omului, iar apoi, dintr-o miscare a stiloului de-a lungul urmatorilor 30 de ani judecatorii au aplicat aceste drepturi CAPITALULUI si PROPRIETATII jefuindu-i pe oameni de ele. Revin, pentru ca nu este un amanunt, corporatiile au DREPTURILE UNEI PERSOANE, dar au RASPUNDEREA LIMITATA.

Corporatiile sunt o parte din viata noastra de zi-cu-zi, si-au obtinut drepturile si protectia legale pentru o persoana. Se poate pune intrebarea: Ce fel de persoana este corporatia?

Corporatiile au drepturi ca si cum ar fi persoane NEMURITOARE. Nu te lasa pacalit de MASCA stralucitoare sub care se ascund de privirea ta. Sunt persoane cu nevoi “speciale”, persoane ce nu au constiinta si nu cunosc morala. Sunt persoane speciale proiectate prin lege sa fie interesate NUMAI de actionarii lor. Marea problema a “cetatenilor corporatie” este ca EI NU SUNT CA NOI. Ei nu au suflet de salvat si nu au corp de incarcerat. Marea greseala pe care o fac unii este sa creada ca corporatiile sunt realiv asemenea noua: tinere, energice, inovatoare, cateodata agresive, elegante, impunand disciplina si respect …

NU. Noi avem sentimente, convingeri, discutabil constiinta. Corporatiile se concentreaza EXCLUSIV pe cateva directii: cum sa faca cat mai multi bani azi si cum sa-si permanentizeze pozitia de forta, pentru maine si pentru vesnicie, in general tinzand spre controlul resurselor si monopol sau cartel. Si chiar daca persoanele particulare care lucreaza in cadrul unei corporatii pot da dovada de sentimente in viata particulara, cand isi ocupa postul de “rotita” in angrenajul corporatiei nu isi mai pot permite asa ceva.

Sigur ca corporatiile fac produse utile. Acestea insa pot fi produse, la fel e bine, de entitati economice care sa aiba si OBLIGATII si care sa ia in calcul si factorul uman. Pot fi produse si de stat. NU EXISTA un motiv pentru care o persoana poate fi un bun manager daca lucreaza pentru o corporatie si un prost manager daca lucreaza la stat. STATUL este o institutie, la fel ca, de exemplu familia. Daca intr-o familie unul isi bate nevasta, nu unseamna ca FAMILIA este de vina. Daca Statul Roman  isi bate joc de noi nu inseamna ca STATUL este de vina. Inseamna ca trebuie sa schimbam conducatorii, trebuie sa schimbam sistemul, pana obtinem UN STAT CARE ARE GRIJA DE NOI, asa cum este si normal. Pentru ca unii tati sunt betivi si violenti, nu inseamna ca MAMELE SUNT MAI BUNE. Am ajuns “in balta” in 1989. Nu trebuie acum sa sarim din lac in put, scarbiti de un stat nevolnic sa ne predam corporatiilor.

 

Oamenii trebuie sa-si imbunatateasca viata pe seama capitalului, NU capitalul trebuie sa se concentreze pe seama oamenilor.

Revin: chiar e macar UN SINGUR ROMAN care crede ca, in realitate, Romania nu putea sa-si intretina reteaua de apa si canalizare? Care crede ca, in realitate, Romania nu putea termina reactoarele nucleare de la Cernavoda, in conditiile in care avem tehnologia (noi am construit reactorul 2), anvelopele sunt deja construite, avem mine de uraniu, avem tehnologia de imbogatire, avem fabrica de apa grea la Magurele… Sau ca nu putem cultiva cartofi si trebuie sa aducem din Franta … Daca vi se par amanunte, va reamintesc: strategia popularii “corecte” a Terrei a inceput. Vedeti cum Africa se depopuleaza prin malarie, SIDA, foamete, razboaie intertribale. Daca vei spune ca aia sunt “negri”, vreau sa stii ca si tu esti ca si “negru” din punctul de vedere al unora. In 1970 parea imposibil ca Europa sa mai experimenteze razboiul. ACUM CE CREZI? DAR FOAMETEA?

Revin la corporatii: toate corporatiile publice au fost structurate prin intermediul unor serii de decizii legale de a avea ciudate si tulburatoare caracteristici.

Ele sint solicitate prin lege sa puna interesele financiare ale proprietarilor lor inaintea intereselor de pietei. De fapt corporatia e obligata legal sa puna profitul si permanentizarea acestuia mai presus de orice, chiar si deasupra binelui public. Asta nu e o lege a naturii este o decizie foarte specifica. De fapt o decizie obiectiva. In drumul spre cucerirea obiectivelor nu se pune problema rautatii. Corporatia, la fel ca si rechinul si ca orice alt pradator, au in structura lor acele caracteristici ce-i permit sa faca lucrul pentru care a fost conceput.

Corporatiile sunt unul din instrumentele pe care Elita le foloseste pentru a schimba modalitatea prin care ne tine astazi sclavi, parasind treptat “manipularea si minciuna”, care incep sa se fisureze, sa devina mai putin sigure, odata cu raspandirea informatiilor relevante despre subiect prin intermediul Internetului si inlocuirea cu un mod de constrangere mai direct, prin controlul resurselor vitale (hai, fa un efort! gandeste TU, SINGUR, ce scop pot avea semintele de cereale de la MONSANTO care produc spice bune pentru consum dar sterile, care nu rodesc puse in pamant, astfel ca samanta trebuie cumparata in fiecare an de la Ei. Dar daca intr-un an, bineinteles FARA SA VREA, se intampla ceva si nu mai putem lua samanta? Deocamdata nu au reusit sa se impuna peste tot, deocamdata doar ii hartuiesc pe fermierii care vor sa-si opreasca ei samanta pentru anul viitor din recolta de anul acesta. Gandeste TU, IN CE SCOP? Sa privatizezi sarea? Sa privatizezi apa? Gandeste mai romane!

Sa nu crezi ca corporatiile chiar urmaresc numai profitul imediat si ca nu au nici un plan pentru viitor. Sa nu faci greseala sa confunzi corporatiile cu ” firmele fantoma”. Si, mai ales, tine minte ca faptul ca isi urmeaza ” scopurile pentru care au fost programate”, si ele au fost “programate” de niste oameni foarte concreti, care aveau nevoie de un instrument pentru a ocoli reglementarile impuse de catre guverne, pentru a ocoli amestecul democratiei in planul lor, pe care il alinta “Planul Grandios”. Acesti oameni sunt cei 6000 care conduc lumea, Elita. ULTIMUL lucru de care au ei nevoie sunt banii, fiindca EI PRODUC BANII. Ceea ce doresc ei cu adevarat este mentinerea suprematiei si pentru aceasta este necesar controlul resurselor impreuna cu micsorarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor.

De modificarea constitutiei aud permanent. De faptul ca din cauza pericolului terorist statele trebuie sa devina politienesti tot am auzit. Acum, cand lumea s-a mai linistit in privinta teroristilor arabi, iata ca a mai fost impuscat un politist (de origine romana, in America). Ai intuit corect, se pune problema, din respect pentru vaduva lui? a pasuluiurmator in micsorarea drepturilor cetatenilor si cresterea drepturilor politiei, dar numai in scopul de a ne proteja si de a ne servi. Cui?

Rezumat: Corporatiile sunt instrumentele mandatate sa foloseasca forta economica tot asa cum armata este mandatata sa foloseasca forta militara. Ele ne aduc, cu forta, “bunastare si prosperitate” exact in acelasi fel in care, trupele ONU, prin lovituri preemptive, ne aduc cu forta “pace si liniste”.

Citeste si da mai departe!

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII. Votul nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie. Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.