Libertatea – nu poti dori ce nu cunosti 6. AntiSistem. Anti-CE?

###ConditioningBrainWashing

SISTEMUL inseamna ca 6000 oameni inrobesc si reusesc sa controleze 7 miliarde, CU COMPLICITATEA ACESTORA. Uite prin ce mecanisme se perpetueaza aceasta situatie:

01.Un numar imens de oameni traiesc intr-o lume primitiva, plina de superstitii. Superstitia este o ruda apropiata a credintei si, la fel ca aceasta, este feroce anti-stiintifica si irationala. Consta intr-o credinta irationala izvorata din ignoranta sau din frica si caracterizata prin ajustarea comportamentului in functie de perceperea obsesiva de “semne”, “farmece” sau alte “forte nevazute”.
02.Protestantii (cei care conduc astazi lumea sunt in majoritate albi anglo-saxoni protestanti) resping utilitatea faptelor bune in favoarea credintei, conform doctrinei lor “motivarea de catre credinta”. Ca urmare, credinta lor devine egoista si imorala si incurajeaza dispretul celorlalti oameni, refuzul de a-i ajuta si, in general de a colabora cu ei.
03.Lumea noastra este un loc in care dominantii prada submisivii. Relativ putini sunt dominanti, sub 1:20 si ca urmare exista gramezi intregi de submisivi in care se da iama.
04.Dintotdeauna lumea a fost condusa de catre elite privilegiate – Vechea Ordine Mondiala. Fara exceptie, acestia au fost dominanti care s-au bucurat sa-i inrobeasca pe ceilalti. Politica lor este acea de a-si urmari fara incetare propriul interes si de a-si transmite averea si puterea urmasilor lor. Istoria lumii este istoria familiilor dinastice care se intind de-a lungul veacurilor. Acestia nu au nici un interes in meritele oamenilor obisnuiti si, in fapt, fac tot ceea ce le sta in putinta pentru a se asigura ca cei merituosi dar saraci nu pot deveni o amenintare pentru ei.
05.Familia este celula de baza a privilegiului mostenit. Familiile cele mai bogate au adus Statul in pozitia din care acesta le serveste propriile interese personale, cand de fapt Statul ar trebui sa actioneze drept si echitabil fata de toate familiile, nu sa ii favorizeze pe bogati. In plus, parintii apreciaza ca au dreptul sa faca ce vor copiilor lor si statul trebuie impiedicat sa se amestece.
06.Familia este “celula de baza a societatii” dar astazi un numar urias de familii esueaza – si atunci “celula” devine o povara dezastruoasa pentru stat.
07.Criminalitatea se asociaza statistic semnificativ cu provenienta din familiile esuate. Daca esti copil si te-ai nascut intr-un mediu familial nociv, atunci viata ta este ruinata inca inainte de a incepe. In plus, astazi, scoaterea copilului din mediul familial nociv si institutionalizarea lui este un dezastru. Sa fii aruncat intr-o gramada de copii de toate felurile, inclusiv abuzivi si agresivi si “educat” de profesori cu tipuri de personalitate complet diferite este reteta sigura pentru dezastru.
08.Capitalismul cu piete “libere” s-a dovedit a fi nesustenabil si, in 2008, pentru reanimarea lui s-a apelat la masuri socialiste (banii tuturor cetatenilor). El este aliatul natural al Privilegiului si unul dintre principalele instrumente de inrobire a noastra.
09.Cei mai multi oameni nu sunt cu adevarat constienti. Au numai o spoiala de constienta deasupra unei minti mult mai primitive: mintea “bicamerala”, cum a denumit-o psihologul Julian Jaynes, care nu intelege decat situatia de “sclav sau stapan”.
10.Imense corporatii multinationale au acumulat atat de multa putere incat acum dicteaza guvernelor. Aceasta situatie este absurda.
11.Munca este o activitate in care poti pune suflet. “Slujba” este ceva ce esti nevoit sa executi pentru a-ti putea plati facturile, o activitate pe care o urasti si care nu iti ofera nici o bucurie. Te face sa te simti instrainat si abatut. Capitalismul ofera o multime de “slujbe” dar foarte putine oportunitati de munca.
12.Capitalismul fara oprire si fara exceptie tinteste ceea ce este mai rau in noi, cel mai jos numitor comun. Se adreseaza impulsurilor primare care cauta satisfactia imediata.
13.Un numar imens de oameni apreciaza si astazi ca Pamantul si Omul au fost create, ceea ce acorda Omenirii un statut in intregime dependent de Creator. Toate cele trei religii Abrahamice il situeaza pe Dumnezeu in pozitia de Stapan si pe om in pozitia de Sclav (Robul lui Dumnezeu) al acestuia. Toate trei se concentraza pe importanta obedientei absolute -de altfel “Islam” si inseamna, literal, “supunere”. Obedienta iresponsabila este copilul obedientei absolute.
14.Cei mai multi oameni nu sunt educati – fiind in realitate dresati si indoctrinati in scopul de a presta o “slujba” si a nu deranja sistemul.
15.Multi oameni cred ca iubirea = pace = armonie = lumea perfecta. Toata retorica Hippie si new Age dezvaluie o ura fundamentala impotriva ratiunii si impotriva gandirii. Iubirea este o calitate trambitata cel mai frecvent de catre oameni prosti, incapabili de o analiza complexa a lumii. Iubirea este lipsita de sens in situatia in care nu exista un lucru mai rau (lucrul neiubit) decat lucrul bun (lucrul iubit) si, in mod frecvent, lucrul neiubit devine subiectul urii. In acest fel, iubire = ura = diviziune = conflict = razboi = violenta = lacomie = narcisism = egotism = egoism = privilegiu-defectul principal al lumii de astazi.
16.Iubirea face echipa cu gandirea epica (Mythos) in timp ce ratiunea este fundamentul gandirii logice (Logos). Epica trateaza emotii, povestiri, parabole, fabule, legende, aparente, inselatorii, “wishful thinking” in timp ce Logos imbratiseaza rationalitatea, logica, analiza si sinteaza, faptele, dovezile. Astazi, circa 80% dintre oameni sunt irezistibil atrasi catre o gandire de tip Mythos, care ofera explicatii simpliste, eufemistic “naive”, dar care confera in acelasi timp confort emotional si “adevaruri” false. Paradoxul consta in faptul ca maximum 20% dintre oameni au un mod de gandire de tip “Logos” dar tocmai ei sunt responsabili de mai mult de 80% din progresele rasei umane.
17.Un numar extrem de mic de oameni sunt autonomi, exercitandu-si cu adevarat liberul arbitru. Marea majoritate sunt conditionati si opereaza ca urmare a:
a.cartilor religioase antice, varstnicilor grupului, comunitatii insulare in care toti stiu ceea ce se asteapta de la ei si fiecare cunoaste ce fac ceilalti,
b.grupului de amici si grupului de colegi de serviciu, in care este ingrozitor daca ajungi sa fii antipatic, ostracizat, diferit de ceilalti; acestea impun conduita, moda, anturajul,
c.valorilor insamantate de catre parinti in fiecare. Acestea pot fi atat de puternice incat sa duca la opozitie fata de grupul de amici sau fata de traditii daca apar contradictii – atat de adanc sunt inradacinate. Problema acestor valori este numai aceea ca ele au fost alese PENTRU tine, si NU DE CATRE tine.
18.Lumea capitalista este una a obiectelor. Oamenii insisi au devenit obiecte, marfa care este vanduta si cumparata. Cumpararea este bunul cel mai de pret in societatea noastra si statusul este acordat de cat de sus apreciaza ceilalti bunurile pe care le detii. Acest sistem este mort din punct de vedere spiritual. Produsul lui sunt legiuni de zombies in shopping-malluri, hoinarind fara rost de la o cumparatura la urmatoarea, pe o banda rulanta fara sfarsit.
19.In mod curent parintilor li se permite sa aiba drepturi absolute asupra copiilor lor, inclusiv sa taie bucatele din corpul bebelusilor, fara sa se auda macar o voce de protest. Copilul este tratat ca un obiect, un sclav, un lucru cu care poti sa faci ce vrei. Copilul nu se poate opune, consimtamantul lui nu este nici obtinut nici cerut.
20.Eros este principiul vietii, energiei, cresterii, vitalitatii si a unei traiectorii ascendente in timp ce Thanatos este principiul mortii, degradarii, degenerarii, depresiei si a unei traiectorii descendente. Abrahamismul, cu obsesia lui ca viata adevarata incepe dupa ce mori – este noaptea mintii si moarte pura. Capitalismul – credinta in obiectele detinute, care transforma inclusiv oamenii in obiecte – aduce de asemenea moartea umanismului si moartea spiritului. Elitele privilegiate care conduc si administreaza procesul de reducere a tuturor celorlalti la trecatori, observatori si non-persoane constituie o insulta la adresa principiului vietii.
21.Libertatea negativa inseamna sa fii liber DE ORICE. Libertatea pozitiva inseamna sa fii liber PENTRU CEVA. Astazi, statul interfereaza in mod minimal cu vietile oamenilor, multumindu-se sa-si pastreze rolul de aparator al pozitiei de privilegiu si al averilor bogatilor – subordonat esentei libertatii negative, unitatii autonome care isi urmareste numai propriul interes, care este interesata numai de catre propria evolutie, care actioneaza din egoism impotriva tuturor celorlalti – familia – intr-o inclestare absurda de distrugere mutuala a tuturor de catre fiecare, prin metode nu fundamental diferite de cele folosite in Razboiul Rece care a existat odinioara intre SUA si URSS. Fiecare si toate grupurile care constituie statul sunt tratate drept unitati autonome egoiste care isi urmaresc neincetat propriul interes. Exact la fel cum “mana invizibila” pe care o invoca Adam Smith trebuie sa conduca la un echilibru rezonabil al cererii si ofertei (si vedem ca NU il obtine), doctrina libertatii negative afirma ca “alta mana, la fel de invizibila” aduce toate aceste entitati egoiste in competitie in societate la un echilibru rezonabil. In practica insa rezulta o lume in care “pestele mare il inghite pe cel mic”, plina de agresivitate, suspiciune, egoism, obsesie pentru situatia materiala, intr-o societate in care avutia este din ce in ce mai mult concentrata si ca urmare a inechitatii sporesc atat tendintele de consolidare a unui stat politienesc cat si tensiunile revolutionare care au in vedere o distributie mai echitabila atat a avutiei cat, mai ales, a sanselor in viata.
22.Religiile principale promit “adevarul” tuturor, acesta fiind unul dintre motivele principale pentru care au succes. Daca insa intelegerea adevarului depinde de inteligenta? Daca cei mai inteligenti oameni au acces la adevaruri inaccesibile celor mai prosti oameni? Care este motivul pentru care adevarul ar trebui sa fie democratic? Daca adevarul nu este accesibil tuturor, inseamna ca anumiti oameni vor avea opinii mai relevante decat altii, in ceea ce priveste adevarul. Exista o religie care afirma adevarul despre adevar, anume ca acesta nu este accesibil tuturor? In acelasi timp, cea mai mare parte a Inteligentia a ales sa se vanda in loc sa preia puterea, desi inteligenta este mai puternica decat banul.
23.Elita societatii este ingrozita de ideea de a pierde totul, cum s-a intamplat in Revolutia Franceza. In consecinta, este obsedata in a ne controla. Liderii religiosi sunt obsedati de control, exact la fel ca si liderii comunitatii de afaceri, liderii politici si, in general, conducatorii tuturor institutiilor. Cei de la varf sunt ingroziti de ideea ca ar putea pierde puterea si de aceea controlul este implementat pana in cele mai mici capitole ale existentei noastre; nenumarate ierarhii coplesitoare sunt prezente pretutindeni.
24.Este bine cunoscut ca puterea corupe si puterea absoluta corupe in mod absolut. Banii=putere astfel incat societatea trebuie sa interzica sau sa permita ca cineva sa aiba prea multi bani? Cei bogati si-au folosit si isi folosesc in mod corect bogatia? Viata devine mai buna prin concentrarea din ce in ce mai mare a bogatiei? Averile private produc numai efecte private sau si efecte publice? Faptul ca cineva intr-o pozitie de putere a inhatat in mod legal halci de avutie duce inexorabil la concluzia ca acesta isi merita averea? Se impune sa discutam daca o anumita avere a fost facuta ajutand societatea sau, dimpotriva, deteriorand-o?
25.Traim intr-o lume obsedata de bani: Care este pretul? Cat este profitul? Cate unitati s-au vandut? Care este costul? Cati angajati? si asa mai departe. Banii insa NU au legatura nici cu resursele naturale nici cu calitatea omului.
26.Democratia functioneaza cantitativ (numaratoarea capetelor) in timp ce competentele se refera la calitate (pentru ce esti calificat). Cum poate democratia sa optimizeze omenirea cand democratia nu face nici o referire si nu are nici macar un loc in ideologia sa pentru calitate? Cum poate fi integrat in democratie conceptul de calitate?
27.Un numar imens de oameni: crestini, musulmani, evrei nutresc o credinta cu origine comuna. Patriarhul acestor trei religii este Abraham. Nici un Abrahamist nu se indoieste catusi de putin de faptul ca Dumnezeu i-ar putea ordona unui tata (Abraham) sa-si ucida fiul. Un astfel de ordin, in contextul unui Adevarat Dumnezeu este, literal, de neconceput. In plus, moralitatea nu isi gaseste nici un loc in cadrul textelor sfinte. Ele trateaza numai obedienta absoluta, fara discernamant, a lui Dumnezeu, intr-un sistem de conditionare primitiv care promite oamenilor rasplata maxima -Raiul- pentru obedienta fata de Dumnezeu si pedeapsa maxima, infinita atat ca durata cat si ca intensitate pentru neascultare. Istoria acestor religii este una de violenta extremista, fanatism si tiranie. Care este locul Abrahamismului intr-o societate evoluata?
28.Fundamentul Abrahamismului este credinta. Credinta inseamna convingerea puternica si de nezdruncinat intr-un anumit lucru in absenta oricarei dovezi. Evreii, crestinii, musulmanii cred fiecare ca detine credinta dreapta si ca ceilalti se inseala si vor fi pedepsiti pentru asta. Care este metoda care poate arata cine are dreptate si cine se inseala? In fapt, care este motivul real pentru care cineva este convins de ceva pentru care nu exista nici o dovada? Miliarde de crestini sunt convinsi de faptul ca Creatorul Universului a fost nascut intr-un grajd de catre o evreica virgina, in urma cu circa 2000 ani. Acest fapt contrazice in mod absolut ratiunea, logica, stiinta si bunul simt. Evreii apreciaza si ei ca afirmatia este o prostie. Cu siguranta ca o afirmatie atat de neobisnuita este sustinuta de dovezi de necontestat, altfel de ce ar lua-o cineva in serios? Cu totii stim ca aceasta afirmatie este facuta intr-o carte. Daca afirmi ca povestea este adevarata afirmi prin aceasta ca ratiunea si stiinta se inseala. Cum se rezolva acest diferendum in mileniul trei?
29.Cei mai multi oameni au (firesc) un IQ mediu dar sunt in acelasi timp needucati – pentru ca sistemul, in mod voit, a inlocuit educatia cu dresajul si cu indoctrinarea. Trebuie ca statul sa se aplece in fata slabiciunilor si dorintelor acestora sau trebuie sa faca tot ce ii sta in putere pentru a ridica nivelul general al IQ-ului?
30.Diverse grupuri incearca sa impuna celorlalti norme particulare de viata pe care ele le considera a fi “morale”. Morala insa este subiectiva si a fost diferita in functie de loc si de perioada istorica. Ar fi bine sa inlocuim atitudinile moralizatoare cu metoda bazata pe dovezi? Adica sa incurajam sau sa descurajam anumite comportamente nu pentru ca sunt din punct de vedere moral “corecte sau gresite” ci, pentru ca, pe baza probelor, conduc societatea catre succes sau catre ratare?
31.Invierea este acceptata de catre cei care cred ca sufletele lor au fost create de catre Dumnezeu care detine control absolut asupra lor. O parte la fel de mare a omenirii accepta reincarnarea – concept care implica faptul ca sufletele sunt necreate si eterne. Un concept presupune ca esti robul lui Dumnezeu, care te poate trimite in Rai sau in Iad – celalalt ca fiecare isi poate determina soarta cu propriile puteri – Dumnezeu nemaifiind relevant decat poate ca raza de lumina care te atrage inainte si in sus pe scara evolutiei.
32.Teoria karmei este ca exista in Cosmos un fel de forta morala, oarecum pseudo-stiintifica, care poate sa-ti aprecieze pacatele vs. virtutile pe care le posezi si in consecinta poate sa-ti creeze o viata viitoare in care pacatele te ajung din urma si te fac sa suferi sau, dimpotriva, virtutile iti sunt rasplatite si te bucuri de o viata fericita. Cum poate o entitate nerationala sa aprecieze binele si raul? Binele si raul sunt produse ale constientei si nu pot fi judecate decat de constienta. Nu exista bine si rau acolo unde nu exista constienta. Karma este extrem de importanta din punct de vedere social intrucat reprezinta pentru o parte importanta a populatiei,peste 1 miliard, justificarea pentru inechitatea sociala extrema, care se intinde de-a lungul castelor, intre Brahmin (cea mai inalta) si Cei de Neatins (cea mai joasa).
33.Fiecare generatie a incercat sa “consfinteasca” modul corect de a gandi si de a trai; generatiile ulterioare trebuie sa accepte modul de viata stabilit de catre inaintasi sau au dreptul sa hotarasca la randul lor cum vor sa traiasca? Implicatiile acestei situatii asupra institutiilor fundamentale ale statului.
34.Bucati din ce in ce mai mari din Terra sunt privatizate. Se vorbeste la modul cel mai serios despre privatizarea pana si a apei potabile. Cui apartine, in realitate, Terra? Capitalismul permite, in principiu, privatizarea Terrei in totalitate. Un sistem care permite, fie si numai teoretic ca Terra sa fie proprietatea unui individ este absurd si trebuie sters de pe scena istoriei.
35.Societatea, in diverse locuri si in diverse perioade a tratat diferit transmiterea drepturilor si obligatiilor intre generatii in cadrul familiilor. Au fost perioade in care datoriile se transmiteau asupra copiilor – care trebuiau sa le plateasca. Astazi in mod formal datoriile se sting odata cu moartea datornicului – copiii fiind liberi de obligatii. In fapt, datoria publica poate fi si chiar este angajata de cativa indivizi iresponsabili sau tradatori iar efectele ei se intind asupra tuturor cetatenilor, fara sa fie necesar consimtamantul acestora. In plus ea este “istorica” in sensul ca se extinde asupra generatiilor viitoare – concept dovedit inacceptabil si fiind deja abandonat cand persoanele sunt considerate la nivel individual.
36.Indiferent de faptul ca omenirea va hotara ca Terra poate deveni proprietate privata sau dimpotriva ca oamenii o au doar “in folosinta”, se pune intrebarea: au intaietate cei vii in fata celor morti sau dimpotriva, vointa celor morti primeaza? Intrebarea are semnificatie importanta legata de pilonul central al privilegiului mostenit, care este obiceiul uman al transmiterii puterii prin transmiterea averii intre generatii in interiorul familiei. Prin simetrie cu conceptul anterior, daca transmiterea datoriilor asupra copiilor este incorecta din punct de vedere etic, transmiterea averii nu este, de asemenea, incorecta? Sa beneficiezi de munca altora, sa furi startul in cursa vietii, sunt circumstante care duc la cresterea calitatii vietii si a omenirii in general? Este de dorit, tolerabil sau inacceptabil acest obicei?
37.Mass media este usa de intrare in mintile oamenilor. In prezent este controlata de moguli multimiliardari ai presei. Finantarea se face in special din reclame – adica presa nu poate ridica glasul impotriva afacerilor – ca ramane imediat fara finantare. Gusturile populatiei generale, pe care presa le satisface cu promptitudine cer programe care sunt, in mod eufemistic, josnice si degradante sau hiperemotionale si anti-rationale. O buna parte a populatiei isi face educatia exclusiv de la televizor si din reviste. Au aparut “cocalari”, “manelisti” si alti oameni de tip nou, capitalist. Tinand cont de importanta extrema pe care o are presa, este de dorit, acceptabil sau intolerabil ca ea sa fie controlata atat ca proprietate cat si ca finantare de catre segmentul cel mai redus numeric, dar cel mai bogat al societatii?

Ω alta lume este posibila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.