Independenta procurorilor

Cine cu mintea intreaga ar vrea ca procurorii sa fie absolut independenti, independenti fata de lege, independenti fata de Constitutie, independenti fata de popor ?

Chiar si asa, cum se garanteaza independenta procurorilor fata de bani, fata de lacomie, fata de ignoranta, fata de tradare, fata de ocupatia straina, fata de prostie?

Poate procurorii doresc sa fie independenti si fata de Legile Naturale (Legile Obiective ale Istoriei) ?

In alta ordine de idei : am auzit frecvent urmatoarea prostie: dosarele trebuiesc cercetate in ordine cronologica intrucat cauzele sunt la fel de importante pentru persoanele cercetate. Greseala este ca anumite cauze au efecte masive, generalizate asupra altora sau asupra tuturor in timp ce altele produc efecte (aproape) individuale.

Medicina de urgenta a demonstrat (rezultatele pozitive obtinute au demonstrat) ca desi toti suntem egali in fata bolii, in situatii de urgenta asistenta medicala se prioritizeaza in functie de gravitatea cazurilor (numai cine nu gandeste poate avea pretentia ca in Unitatea de Primire a Urgentelor de exemplu ordinea tratamentelor sa fie aceeasi cu ordinea prezentarii).

Este evident ca Justitia (?!) din Romania este in situatie de criza si in consecinta cercetarea dosarelor in ordine cronologica (si nu in ordinea descrescatoare a gravitatii/ prejudiciului) este o prostie (intentionata ?). Se scoate in fata rolul justitiei pentru individ, omitand intentionat rolul justitiei pentru comunitate.

Drepturile individuale (eventual ale minoritatilor) nu pot conduce (si nu conduc in realitate – ci doar in statul mafiot) la anularea drepturilor colective (drepturile majoritatii – exact cei care si-au trimis reprezentantii in aparatul statului).

Rezumat:

Tot ce-am scris despre procurori este valabil si pentru judecatorii de la Curtea Constitutionala ca, deh, oameni sunt si ei. Occidentul venereaza procedurile, forma fara fond, uitand ca “omul sfinteste locul”.

A propos, existenta Curtii Constitutionale, situarea ei deasupra oricarui referendum confirma situatia ca NU functionam ca “democratie” ( NU vreau sa spun ca democratia – mediocratia –  ar fi buna, dimpotriva: conducerea profesorilor de catre elevi, conducerea doctorilor de catre bolnavi, conducerea Statului de catre Strada sunt niste perversiuni). Democratia (numararea in loc de cantarirea voturilor) nu produce calitate si nu are loc in ideologia ei pentru calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.