Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 4

Sa inchidem cercul.

Cartea “interzisa” sau lupul in blana de oaie.

Meritocratia. Sfarsitul de mocratiei – Primo Laurentiu
Descarc-o, citeste-o, formeaza-ti PAREREA TA ! Nu esti obligat sa “crezi” ce spun eu.
O “carte” periculoasa, pentru ca cea mai buna minciuna contine in reteta, jumatate de adevar. S-a dat “liber” la dezinformare!
O critica ASPRA dar SUPERFICIALA a societatii de astazi, care se opreste deliberat  la nivelul al doilea, al PAPUSILOR, al PIONILOR – politicienii corupti si camarila lor.
Incercand sa ascunda ADEVARATUL RESPONSABIL al inechitatii societatii de azi – SUPERBOGATII, beneficiarii privilegiului mostenit – , dar trebuind sa arate cu degetul pe “cineva”, inventeaza o poveste pentru copii, cu bau-bau China si Germania.  Este adevarat ca China se ridica, si noi ne scufundam, dar nu DIN CAUZA EI.
Unul din principalele motive pentru ascensiunea Chinei este economia planificata, adica “GANDITA” in opozitie cu sistemul capitalist neo-liberal care venereaza PIATA , ferita de orice ingerinta a GANDIRII in functionarea mecanismului al carui ultim scop este CONCENTRAREA permanenta a capitalului (adica, bogatii se imbogatesc in continuare, saracii saracesc si mai tare).
Noi ne scufundam pentru ca PERMITEM unui numar relativ mic de raufacatori sa-si foloseasca averea ca arma impotriva noastra, sub stindardul “Lacomia este buna!”.
Se afirma ca averile prea mari nu sunt bune, dar doar cele de la UN MILIARD de euro in sus!  Deci o avere de un milion de euro este “buna”.
La fel si una de noua SUTE noua ZECI si noua de MILIOANE de euro ! Daca asta nu iti spune nimic despre autor, cred ca nu e cazul sa citesti mai departe.
Al doilea vinovat, dupa clasa politica, in viziunea lui Primo sunt SINDICATELE. Poate acum te-ai mai luminat putin.
Ce il deranjeaza pe un miliardar? Doua lucruri:
1. STATUL, pentru ca nu il lasa sa faca TOT ce si-ar dori si ii si ia o parte din castig si,
2. SINDICATUL, pentru ca nu il lasa sa striveasca ce muncitor ii este antipatic, sau nu il venereaza destul, sau considera ca salariul minim este prea mic, sau nu accepta sa faca sex cu patronul ca multumire pentru “un loc de munca”, sau pur si simplu pe cel pe care vrea sa-l striveasca el “pentru ca asa are chef”!
Romanii sunt in general cu “capul pe umeri” asa incat, apelez la intelepciunea lor: intelegeti ca o solutie care duce la disparitia statului si “legitimarea” averilor de pana la O MIE DE MILIOANE DE EURO, este BUNA, dar NU PENTRU NOI !
Este buna doar pentru cei care, prin furt si inselaciune au devenit superbogati si acum, ca poti fi EI furati, vor sa schimbe jocul, proprietatea sa devina sfanta iar violenta (prin care s-ar putea RESTITUI poporului ceea ce de drept ii apartine) sa fie cea mai cumplita crima a societatii! Sper ca noi, poporul, suntem mai destepti decat ne cred ei!
Primo vrea sa  “legitimeaze” bogatii (si, implicit SARACII, pentru ca “bogatul” exista numai in opozitie cu “saracul”).
Pentru a exista miliardari, miliarde  trebuie sa fie saraci.
Corporatiile au averi mai mari de un miliard de euro: Pentru “legitimarea” lor  precizeaza ca averea “buna” poate ajunge la 1 miliard euro / PERSOANA, ceea ce “justifica” starea prezenta (si viitoare) a acestora. Primo nu isi poate stapani gandirea in legatura cu “saracii” si  afirma ca suntem lipsiti de valoare intrinseca, atat ca persoane cat si genetic, atat legat de fumat, cat si in legatura cu asigurarile si cu  reproducerea. Este impotriva oricarui sistem “social” si nu doreste sa inteleaga SOLIDARITATEA, nici legata de sanatate nici cu referire la viata in general. Considera ca moartea unui sarac care “nu a reusit in viata”, poate fumator, poate betiv, poate doar nascut cu un handicap social urias pe care nu l-a putut escalada, in aceasta societate care ipocrit afirma ca da aceleasi sanse in viata, celor educati la Harvard, celor din Bullingdon Club, cat si celor nascuti ” in spatele blocurilor”, este un exemplu de libertate si un bine facut omenirii.
Se alinta afirmand ca va fi pedepsit de conducatorii de azi pentru aceasta “demascare”.
Nu va fi 🙂 pentru ca autorul APARA pe adevaratii raufacatori de azi, pe CEI MAI MARI DINTRE EI, pe cei situati DEASUPRA politicienilor, si incearca sa ne abata atentia de la ei in alta parte, si anume la “esalonul doi”.
Autorul face parte dintre ei, daca nu ca avere, cel putin ca filozofie de viata.
“Cartea” este, o abjectie, o incercare de manipulare, se constituie in aparatorul si “justificatorul” a: proprietatii sfinte, non-violentei TOTALE, libertatii pietelor, afacerilor private, desfiintarii statului, globalizarii, pe scurt al NEOLIBERALISMULUI.
Pe pamant sunt un milion de saraci pentru fiecare superbogat. Cui ii foloseste NON VIOLENTA ABSOLUTA ? Cui ii foloseste PROPRIETATEA SFANTA? CUI II FOLOSESTE PIATA FARA REGLEMENTARI? Cine ar fi desfiintat intr-o clipita daca proprietatea nu ar mai fi atat de “sfanta” si daca s-ar renunta la non-violenta impinsa pana la absurd?
Pe de o parte se prezinta drept avocatul “meritocratiei”, ceea ce impune calitati, intelepciune, gandire, apoi vine cu gogoasa “piata libera de orice reglementari” (de orice amestec al gandirii) ? Cat de prosti sa fim? Se vorbeste de conservarea planetei, prin limitarea poluarii si limitarea fortata a reproducerii saracilor! Este aproape cum ar spune direct ca se intentioneaza impartirea lumii in doua “zone”, una pentru bogati si una pentru saraci, iar reproducerea saracilor va fi limitata medical pentru a nu ii “inghesui” pe bogati, pastrand dar un numar “stiintific necesar” de “sclavi”.
Este crezul celor cu avere de 999 milioane de euro, care viseaza la disparitia ultimelor obstacole din calea suprematiei absolute a BANULUI asupra OMULUI,la eliminarea tantarilor care  ii agaseaza astazi, STATUL si SINDICATUL.
Este crezul celor care isi imagineaza ca “meritocratia” este acelasi lucru cu plutocratia, insinuind ca bogatii si-au dobandit averile prin “merit”. Titlul cartii, “MERITOCRATIA”, este la fel de potrivit ca acela de “cofetarie frantuzeasca” pentru o lucrare care se refera la colectarea gunoiului de grajd in vederea producerii de biogaz.
O guvernare buna NU se rezuma la un examen de intrare la facultate corect, la care se intrec unul care a beneficiat de cei mai buni profesori particulari cu altul care a trebuit sa munceasca de la 13 ani ca sa aiba ce manca.
O guvernare buna NU se rezuma la egalitatea in fata justitiei a bogatului cu avere de 999 MILIOANE de euro, cu saracul care a furat de la el o paine, ca sa aiba ce manca.
O guvernare buna NU inseamna sa organizezi cadrul in care “sa castige cel mai puternic” in infruntarea dintre o mama singura cu doi copii si patronul italian al firmei de camasi.
O guvernare buna inseamna oferirea de sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni.
“Solutia” pe care o propune este absurda si revoltatoare in acelasi timp. Camatarii de azi sa ne “ajute”, sa ne “DEA” EI banii CU CARE SA NE RASCUMPARAM IMPRUMUTUL PE CARE L-AM FACUT, TOT LA EI.
De ce incearca acest artificiu pueril si APARENT lipsit de sens? De ce sa nu ne “stearga”, pur-si-simplu datoria? Pentru a intretine iluzia ca cea mai importanta lege a lumii in care traim, mai importanta dacat legile fizicii, mai importanta decat omenirea, este PLATA DATORIEI CATRE BANCHERI.
Ca sa NU VEDEM ADEVARUL, si anume ca DATORIILE TARILOR CATRE PERSOANE FIZICE SUNT O ABSURDITATE CARE TREBUIE SA INCETEZE DE INDATA.
Este revoltatoare pentru ca incearca sa deghizeze solutia evidenta {datoriile tarilor catre cateva familii NU POT fi platite (fizic imposibil) si nici NU TREBUIE platite, pentru ca, de la “nasterea” acestora ele sunt legal-necinstite, prin faptul ca bancherii nu au pus, IN REALITATE, NIMIC in contractul bilateral in care noi am pus MUNCA NOASTRA, de azi si din anii ce vor urma, viitorul nostru si al copiilor nostri, bogatiile solului si subsolului, existenta insasi a familiilor noastre}, si anume ca NOI REFUZAM plata  datoriilor injuste in mascarada in care “EI NE PERMIT” sa nu le platim, vezi ABSURDITATEA solutiei de azi in care unor tari “li se sterg” parte din datorii, “concomitent si simultan” cu imprumuturi pe care le fac in continuare.
Citind “cartea”, trebuie sa avem in minte:
1. Elita conduce prin puterea pe care i-o da detinerea celor patru tipuri de capital (economic, social, cultural, simbolic). Mai putin de 1% din populatie detine 40 % din resursele globului.
2. Conducerea lor se exercita prin intermediul unor “arendasi”, neica-nimeni, care nu erau nimic pana Elita nu le-a pus la indemana Putere – reprezentantii nostri alesi. Ei sunt perfect constienti de faptul ca nu merita sa fie in pozitiile in care sunt si ca pot fi spulberati cu un deget de catre Elita. Aceasta vulnerabilitate garanteaza loialitatea totala pentru stapanii lor. Aceasta impostura explica iritarea viscerala a lor cand nu le aratam SUFICIENT (in opinia lor) respect. Oamenii ”mari” sunt modesti; oamenii mici cer ostentativ sa li se arate consideratie si obedienta pe care nu le merita. Ca sa fiu clar si sa termin cu ei: NU MERITA NICI POZITIILE PE CARE LE OCUPA, NICI RESPECTUL, NICI RECUNOSTINTA NOASTRA. Merita o rasplata dupa fapta.
3.Evolutia omenirii (prin stiinta si tehnologie si NU prin politica) a facut constant ca obiectivele materiale sa fie din ce in ce mai usor de atins.
4. Anarhia este o situatie pe care trebuie sa o evitam cu orice pret; absenta totala a statului ne lasa singuri, descoperiti in fata bogatilor care isi folosesc averile ca arma impotriva noastra.
5. Neoliberalismul, prin GLOBALIZARE, piata libera (de influenta noastra), afaceri private, stat nevolnic inseamna disparitia Romaniei. Ceea ce vedem acum si ne infurie, faptul ca ne dam tara pe bucati la straini, EXACT ASTA ESTE !

*.Elita privilegiata nu a ajuns acolo unde este fiind buna. Superbogatilor nu le pasa catusi de putin de CORECTITUDINE, dreptate, de actul de a ajuta pe altcineva. Nimeni dintre cei care-si iubesc aproapele nu ajunge miliardar. Cei care-si urasc aproapele ajung.

Citeste si da mai departe!

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII. Votul nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie.
Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.