Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 1

Rezumat: PL da in judecata un grup care foloseste termenul “Meritocratia” – pe baza asertiunii ca, intrucat detine o hartie pe care scrie ca “Meritocratia” a devenit marca inregistrata, ea a incetat a mai fi o notiune publica, ea a incetat a mai fi un cuvant public. Ca sa scurtam discutia, nu am folosit nicaieri DESENUL proprietate PL, cu Cosciugul langa care scrie MERITOCRATIA, ca sa stim cine este inauntru (pe care il consideram a fi Simbolul ANTI-Meritocratiei in Romania: numai un adevarat ANTI-Meritocrat il poate aprecia ca fiind “Meritocrat” pe Ben Bernanke, Q.E.D.), ci am folosit NOTIUNEA de Meritocratie, pe care PL NU o poate detine fiindca nici nu a inventat-o, nici nu a descoperit-o.

Asa ca sa mai radem, uite ce scrie DEX Online la Meritocratie (in loc sa scrie: “Marca Inregistrata PL”):

“MERITOCRAȚÍE, meritocrațíi, s. f. 1. Sistem în care se aleg persoanele talentate, cu scopul de a fi promovate pe baza realizărilor obținute. 2. Colectiv de conducere ales după criterii intelectuale. (cf. engl. meritocracy < merit + -o- + -cracy = -crație) [MW]”

Asteptam ca PL sa dea in judecata si DEXOnline daca in 15 zile nu-si revizuieste definitia 🙂

Personal, desi inteleg ca fiecare traieste in orizonturile propriei intelegeri, nu as fi crezut ca este posibil ca gandirea cuiva sa fie chiar incomensurabila cu realitatea, daca nu as fi primit chiar dovada (vezi mai jos):

“Cui ii controlezi gandurile, ii controlezi actiunile”.

“Cine controleaza prezentul controleaza trecutul. Cine controleaza trecutul controleaza viitorul”

“Fake news”, rescrierea istoriei sunt la ordinea zilei. Traim vremuri in care multimile ignorante sunt conduse prin inselatorie, prin minciuna. In aceasta paradigma, adevarul devine mai periculos decat oricand pana acum: “The Trutb Bomb” ! In acest context, asistam la perversiunea ca apar ca marca inregistrata notiuni care nu au nimic de a face cu “marca”; de exemplu marca “Meritocratia” a lui PL sau …marca “Arsenie Boca”… ar fi de plans daca nu ar fi de ras 🙂 Bine ca nu a inregistrat ca marca WC/Toaleta ca nu am mai fi putut intreba la restaurant :”- Unde este….???”

Acum sa trecem la lucruri serioase: singurul dusman adevarat si capabil in realitate (timpul va dovedi !) sa distruga sistemul actual este Meritocratia (dar NU “Meritocratia PL” sau “Meritocratia TM”. Ce este Meritocratia in realitate – vom vedea in episodul 2.

 

2 thoughts on “Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 1

  1. Care sunt “clasele de produsele/servicii inscrise in fila din Registrul Marcilor” pentru care Meritocratia este protejata pentru Fundatia Primo?
    Aici este minciuna…si abuzul de lege!

    • E buna intrebarea. Nu stiu ce scrie in Registrul Marcilor dar apreciez ca rolul fundatiei este cuantificarea plus tinerea sub control a ideologiei/initiativelor/persoanelor meritocratice in Romania. Sistemul stie foarte bine ca singurul dusman adevarat si periculos al lui este Meritocratia (Adevarata, prin opozitie cu Meritocratia PLM).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.