Cartea “interzisa” sau lupul in blana de oaie.

Meritocratia. Sfarsitul de mocratiei – Primo Laurentiu
Descarc-o, citeste-o, formeaza-ti PAREREA TA ! Nu esti obligat sa “crezi” ce spun eu.
O “carte” periculoasa, pentru ca cea mai buna minciuna contine in reteta, jumatate de adevar. S-a dat “liber” la dezinformare!
O critica ASPRA dar SUPERFICIALA a societatii de astazi, care se opreste deliberat  la nivelul al doilea, al PAPUSILOR, al PIONILOR – politicienii corupti si camarila lor.
Incercand sa ascunda ADEVARATUL RESPONSABIL al inechitatii societatii de azi – SUPERBOGATII, beneficiarii privilegiului mostenit – , dar trebuind sa arate cu degetul pe “cineva”, inventeaza o poveste pentru copii, cu bau-bau China si Germania.  Este adevarat ca China se ridica, si noi ne scufundam, dar nu DIN CAUZA EI.
Unul din principalele motive pentru ascensiunea Chinei este economia planificata, adica “GANDITA” in opozitie cu sistemul capitalist neo-liberal care venereaza PIATA , ferita de orice ingerinta a GANDIRII in functinarea mecanismului al carui ultim scop este CONCENTRAREA permanenta a capitalului (adica, bogatii se imbogatesc in continuare, saracii saracesc si mai tare).
Noi ne scufundam pentru ca PERMITEM unui numar relativ mic de raufacatori sa-si foloseasca averea ca arma impotriva noastra, sub stindardul “Lacomia este buna!”.
Se afirma ca averile prea mari nu sunt bune, dar doar cele de la UN MILIARD de euro in sus!  Deci o avere de un milion de euro este “buna”.
La fel si una de noua SUTE noua ZECI si noua de MILIOANE de euro ! Daca asta nu iti spune nimic despre autor, cred ca nu e cazul sa citesti mai departe.
Al doilea vinovat, dupa clasa politica, in viziunea lui Primo sunt SINDICATELE. Poate acum te-ai mai luminat putin.
Ce il deranjeaza pe un miliardar? Doua lucruri:
1. STATUL, pentru ca nu il lasa sa faca TOT ce si-ar dori si ii si ia o parte din castig si,
2. SINDICATUL, pentru ca nu il lasa sa striveasca ce muncitor ii este antipatic, sau nu il venereaza destul, sau considera ca salariul minim este prea mic, sau nu accepta sa faca sex cu patronul ca multumire pentru “un loc de munca”, sau pur si simplu pe cel pe care vrea sa-l striveasca el “pentru ca asa are chef”!
Romanii sunt in general cu “capul pe umeri” asa incat, apelez la intelepciunea lor: intelegeti ca o solutie care duce la disparitia statului si “legitimarea” averilor de pana la O MIE DE MILIOANE DE EURO, este BUNA, dar NU PENTRU NOI !
Este buna doar pentru cei care, prin furt si inselaciune au devenit superbogati si acum, ca poti fi EI furati, vor sa schimbe jocul, proprietatea sa devina sfanta iar violenta (prin care s-ar putea RESTITUI poporului ceea ce de drept ii apartine) sa fie cea mai cumplita crima a societatii! Sper ca noi, poporul, suntem mai destepti decat ne cred ei!
Primo vrea sa  “legitimeaze” bogatii (si, implicit SARACII, pentru ca “bogatul” exista numai in opozitie cu “saracul”).
Pentru a exista miliardari, miliarde  trebuie sa fie saraci.
Corporatiile au averi mai mari de un miliard de euro: Pentru “legitimarea” lor  precizeaza ca averea “buna” poate ajunge la 1 miliard euro / PERSOANA, ceea ce “justifica” starea prezenta (si viitoare) a acestora. Primo nu isi poate stapani gandirea in legatura cu “saracii” si  afirma ca suntem lipsiti de valoare intrinseca, atat ca persoane cat si genetic, atat legat de fumat, cat si in legatura cu asigurarile si cu  reproducerea. Este impotriva oricarui sistem “social” si nu doreste sa inteleaga SOLIDARITATEA, nici legata de sanatate nici cu referire la viata in general. Considera ca moartea unui sarac care “nu a reusit in viata”, poate fumator, poate betiv, poate doar nascut cu un handicap social urias pe care nu l-a putut escalada, in aceasta societate care ipocrit afirma ca da aceleasi sanse in viata, celor educati la Harvard, celor din Bullingdon Club, cat si celor nascuti ” in spatele blocurilor”, este un exemplu de libertate si un bine facut omenirii.
Se alinta afirmand ca va fi pedepsit de conducatorii de azi pentru aceasta “demascare”.
Nu va fi 🙂 pentru ca autorul APARA pe adevaratii raufacatori de azi, pe CEI MAI MARI DINTRE EI, pe cei situati DEASUPRA politicienilor, si incearca sa ne abata atentia de la ei in alta parte, si anume la “esalonul doi”.
Autorul face parte dintre ei, daca nu ca avere, cel putin ca filozofie de viata.
“Cartea” este, o abjectie, o incercare de manipulare, se constituie in aparatorul si “justificatorul” a: proprietatii sfinte, non-violentei TOTALE, libertatii pietelor, afacerilor private, desfiintarii statului, globalizarii, pe scurt al NEOLIBERALISMULUI.
Pe pamant sunt un milion de saraci pentru fiecare superbogat. Cui ii foloseste NON VIOLENTA ABSOLUTA ? Cui ii foloseste PROPRIETATEA SFANTA? CUI II FOLOSESTE PIATA FARA REGLEMENTARI? Cine ar fi desfiintat intr-o clipita daca proprietatea nu ar mai fi atat de “sfanta” si daca s-ar renunta la non-vilenta impinsa pana la absurd?
Pe de o parte se prezinta drept avocatul “meritocratiei”, ceea ce impune calitati, intelepciune, gandire, apoi vine cu gogoasa “piata libera de orice reglementari” (de orice amestec al gandirii) ? Cat de prosti sa fim? Se vorbeste de conservarea planetei, prin limitarea poluarii si limitarea fortata a reproducerii saracilor! Este aproape cum ar spune direct ca se intentioneaza impartirea lumii in doua “zone”, una pentru bogati si una pentru saraci, iar reproducerea saracilor va fi limitata medical pentru a nu ii “inghesui” pe bogati, pastrand dar un numar “stiintific necesar” de “sclavi”.
Este crezul celor cu avere de 999 milioane de euro, care viseaza la disparitia ultimelor obstacole din calea suprematiei absolute a BANULUI asupra OMULUI,la eliminarea tantarilor care care ii agaseaza astazi, STATUL si SINDICATUL.
Este crezul celor care isi imagineaza ca “meritocratia” este acelasi lucru cu plutocratia, insinuind ca bogatii si-au dobandit averile prin “merit”. Titlul cartii, “MERITOCRATIA”, este la fel de potrivit ca acela de “cofetarie frantuzeasca” pentru o lucrare care se refera la colectarea gunoiului de grajd in vederea producerii de biogaz.
O guvernare buna NU se rezuma la un examen de intrare la facultate corect, la care se intrec unul care a beneficiat de cei mai buni profesori particulari cu altul care a trebuit sa munceasca de la 13 ani ca sa aiba ce manca.
O guvernare buna NU se rezuma la egalitatea in fata justitiei a bogatului cu avere de 999 MILIOANE de euro, cu saracul care a furat de la el o paine, ca sa aiba ce manca.
O guvernare buna NU inseamna sa organizezi cadrul in care “sa castige cel mai puternic” in infruntarea dintre o mama singura cu doi copii si patronul italian al firmei de camasi.
O guvernare buna inseamna oferirea de sanse maxime in viata unui numar maxim de oameni.
“Solutia” pe care o propune este absurda si revoltatoare in acelasi timp. Camatarii de azi sa ne “ajute”, sa ne “DEA” EI banii CU CARE SA NE RASCUMPARAM IMPRUMUTUL PE CARE L-AM FACUT, TOT LA EI.
De ce incearca acest artificiu pueril si APARENT lipsit de sens? De ce sa nu ne “stearga”, pur-si-simplu datoria? Pentru a intretine iluzia ca cea mai importanta lege a lumii in care traim, mai importanta dacat legile fizicii, mai importanta decat omenirea, este PLATA DATORIEI CATRE BANCHERI.
Ca sa NU VEDEM ADEVARUL, si anume ca DATORIILE TARILOR CATRE PERSOANE FIZICE SUNT O ABSURDITATE CARE TREBUIE SA INCETEZE DE INDATA.
Este revoltatoare pentru ca incearca sa deghizeze solutia evidenta {datoriile tarilor catre cateva familii NU POT fi platite (fizic imposibil) si nici NU TREBUIE platite, pentru ca, de la “nasterea” acestora ele sunt legal-necinstite, prin faptul ca bancherii nu au pus, IN REALITATE, NIMIC in contractul bilateral in care noi am pus MUNCA NOASTRA, de azi si din anii ce vor urma, viitorul nostru si al copiilor nostri, bogatiile solului si subsolului, existenta insasi a familiilor noastre}, si anume ca NOI REFUZAM plata a datoriilor injuste in mascarada in care “EI NE PERMIT” sa nu le platim, vezi ABSURDITATEA solutiei de azi in care unor tari “li se sterg” parte din datorii, “concomitent si simultan” cu imprumuturi pe care le fac in continuare.
Citind “cartea”, trebuie sa avem in minte:
1. Elita conduce prin puterea pe care i-o da detinerea celor patru tipuri de capital (economic, social, cultural, simbolic). Mai putin de 1% din populatie detine 40 % din resursele globului.
2. Conducerea lor se exercita prin intermediul unor “arendasi”, neica-nimeni, care nu erau nimic pana Elita nu le-a pus la indemana Putere – reprezentantii nostri alesi. Ei sunt perfect constienti de faptul ca nu merita sa fie in pozitiile in care sunt si ca pot fi spulberati cu un deget de catre Elita. Aceasta vulnerabilitate garanteaza loialitatea totala pentru stapanii lor. Aceasta impostura explica iritarea viscerala a lor cand nu le aratam SUFICIENT (in opinia lor) respect. Oamenii ”mari” sunt modesti; oamenii mici cer ostentativ sa li se arate consideratie si obedienta pe care nu le merita. Ca sa fiu clar si sa termin cu ei: NU MERITA NICI POZITIILE PE CARE LE OCUPA, NICI RESPECTUL, NICI RECUNOSTINTA NOASTRA. Merita o rasplata dupa fapta.
3.Evolutia omenirii (prin stiinta si tehnologie si NU prin politica) a facut constant ca obiectivele materiale sa fie din ce in ce mai usor de atins.
4. Anarhia este o situatie pe care trebuie sa o evitam cu orice pret; absenta totala a statului ne lasa singuri, descoperiti in fata bogatilor care isi folosesc averile ca arma impotriva noastra.
5. Neoliberalismul, prin GLOBALIZARE, piata libera (de influenta noastra), afaceri private, stat nevolnic inseamna disparitia Romaniei. Ceea ce vedem acum si ne infurie, faptul ca ne dam tara pe bucati la straini, EXACT ASTA ESTE !

*.Elita privilegiata nu a ajuns acolo unde este fiind buna. Superbogatilor nu le pasa catusi de putin de CORECTITUDINE, dreptate, de actul de a ajuta pe altcineva. Nimeni dintre cei care-si iubesc aproapele nu ajunge miliardar. Cei care-si urasc aproapele ajung.

Citeste si da mai departe!

Problema Romaniei nu sunt banii (sau lipsa lor), problema Romaniei sunt TRADATORII. Votul nu are legatura cu democratia, si nu produce democratie.
Libertate+, Echitate, Solidaritate, Comunitate+ !

9 thoughts on “Cartea “interzisa” sau lupul in blana de oaie.

  1. Felicitari pentru articol! Traznaia asta care are pretentia de carte(56 pagini!!!) este foarte otravita! Cine o citeste si verifica informatiile din ea(folosind surse cat mai variate si obiective) va ajunge la concluzia ta. “Cartea” este un ghiveci foarte toxic pentru un naiv. Cine are creier sa il foloseasca cum trebuie!

    • Nu este o utopie. Este o manipulare. Primo Laurentiu, afirmand niste scopuri umaniste incearca sa “legitimeze” bogatia desantata. Incearca sa te faca sa crezi ca bogatii “merita” sa fie bogati. Nu.

  2. mai rar asa idiot ca tine ! pai ia gindeste-te mai cap sec, ce s-ar intimpla daca ai impozita cu 100% toate averile mai mari de 1 milion de euro ? ar trebui sa intre in posesia statutului toate fabricile, uzinele, cladirile, avioanele, utilajele, chiar si autoturisme si tot ce valoreaza mai mult de 1 milion de euro ! adica sa se nationalizeze absolut tot, inclusiv chilotii mamei tale. cine ar mai avea interes pe lumea asta sa faca ceva daca oricum nu poate ajunge bogat ? cu sindicatele o dai iarasi in bara. in ziua de azi, angajatii sint protejati de lege impotriva oricaror abuzuri, ceea ce nu se intimpla in urma cu 50-100 de ani cind acest lucru nu se intimpla. azi, sindicatul e bun pentru ca un nemernic de sef de sindicat sa stringa cotizatii, sa-si ia din banii angajatilor jeep, laptop, mobilier de lux, secretara sexi si apoi sa-l santajeze pe patron sau ministru ca daca nu il face deputat, scoate oamenii in strada sau la greva. ia vezi citi fosti sefi de sindicat au ajuns parlamentari, gangsteri, mafioti, puscariasi. in afara de dansat pinguinul in fata guvernului cu 50 de oameni, nu-mi amintesc vreo realizare de-a sindicatelor in ultimii 20 ani, dar sint pline emisiunile TV cu sindicalisti cu averi imense. cit despre numarul paginilor cartii, inteleg ca te deranjeaza faptul ca sint prea putine. asa mult ti-a placut ca ai fi vrut sa fie mai multe ? eu iti dau un sfat, da-i un mail autorului si roaga-l sa-ti lumineze mintea intunecata si intetosata, sau renunta la a mai scrie articole anonime, platite din banii mafiei care ne sunge singele de 20 ani.

    • O societate echitabila ofera sanse egale in viata TUTUROR copiilor. Asta inseamna ca nici un copil nu trebuie sa beneficieze de privilegiul parintilor bogati, dar nici sa nu aiba handicapul parintilor saraci. TOTI trebuie sa porneasca de la aceeasi linie de start si sa avanseze in viata atata cat le permite Meritul. Asta inseamna meritocratia. Taxa de mostenire de 100% trebuie sa cuprinda si averile mult mai mici de un miliard de Euro. Este echitabil sa beneficiezi de o munca ce nu este a ta? Copiii au contributie zero la averea parintilor.

  3. La cat de instruit il dovedeste respectiva lucrare nu cred ca dl. Primo ( chiar asa, cine-mi esti dumneata domnule Laurentiu Primo) nu are inteligenta necesara incat sa stie ca un popor nu-l poti reduce (mai ales poporul roman – stiti ca Engels a zis ca poporul roman trebuie exterminat, ca este antirevolutionar) la o populatie de automate programabile – ceea ce au incercat comunistii prin ideologie iar capitalistii prin materialism de cea mai joasa speta. Dl Primo incearca apologia unei alte ideologii la fel de slab fundamentate. Cum putem oare testa un meritocrat pentru a ne asigura ca nu este un criminal in devenire. Un conducator meritocrat va sti sa conduca poporul asa de bine ca-l va duce acolo unde vrea. Dar unde o sa vrea?…
    Intr-o veche antologie de science fiction am citit o nuvela foarte interesanta, vis-a-vis de meritocratie:
    -un consilier pe probleme de eficienta muncii merge la o firma sa prezinte efectele ergonomice ale culorilor. In prezenta directorului arata o carte de vizita de o anumita culoare la diferite persoane din diferite departamente. Imediat ce priveau cardul oamenii deveneau foarte constinciosi, si eficienti. La plecare directorul i-a strans mana si i-a promis incheierea unui contract. La plecare, consilierul nostru urca in lift cu un personaj care, tot timpul cat a asteptat intrarea la director, se plimba aparent fara nici un rost pe culoarele cladirii. Omul nostru a zis ca nu ar strica sa-l transforme si pe acest personaj intr-unul care sa-si gaseasca rostul si sa lucreze si el pentru ce e platit. Fiind cu el in lift, scoate cardul colorat si i-l arata. Personajul nostru priveste atent cardul, sta un pic pe ganduri, probabil supus transformarii psihologice cauzate de culoarea minune si deodata baga mana la buzunarul de la piept, scoate un pistol si il impusca pe consilierul nostru. Eh, deja mai eficientizase un om.”

    • Dl. Primo este ANTImeritocrat, sau “meritoc rat” in viziunea aripii de dreapta a termenului. In ceea ce priveste insa conceptul in sine – acela de a fi condusi de catre cei mai intelepti dintre noi – nu avem alternativa mai buna: sa fim condusi atunci de catre cei mai neghiobi dintre noi?

  4. Nu știu cum să spun dar multe lucruri spuse în articol sunt false. Noroc că știam deja despre ce e vorba și că am remarcat Greșelile pe care le-ai făcut.

    1) Meritocrația este un sistem în care toți au dreptul la școală iar statul plătește tuturor celor ce vor să studieze, dând astfel posibilitatea tuturor copiilor să-și arate potențialul. Dar toate astea sunt pe merit, deci prin concurs: elevii trebuie să dovedească prin teste că pot reuși ca să fie admiși la facultate. (Cum era le vremea lu’ Ceașcă)

    2) Ai zis că unii trebuie să muncească de la 13 ani pentru că altfel sunt în sărăcie și că nu ar fi corect față de elevii bogați care își pot permite să se concentreze pe studiu. Iar ai greșit: Primo vrea ca statul să asigure un loc de muncă OMENESC și plătit atât cât să permită muncitorului să-și întrețină familia cu demnitate. Deci acel copil n-ar trebui să muncească…de altfel:

    3) Principiile din carte zic că de la mai mult de 100 de milioane statul îți impozitează tot. Nu mi se pare că e pentru bogați … mai ales că:

    4) sunt interzise prin lege activitățile economice cu off-shore-uri, paradise fiscale (pentru a evita evaziunea fiscală actuală)

    5) greșești din nou atunci când spui că vrea distrugerea statului și dorește o piață super liberă: principiile economice meritocrate spun că e necesar un capitalism Keynesian (în care statul are cuvântul lui de spus și poate REGLEMENTA), în plus:

    6) tot în principiile meritocrate e stipulat că numai statul poate exploata resursele minerale, și că el e singurul care o poate face în beneficiul poporului (că acele resurse sunt ale poporului, până la urmă)

    7) dacă chiar găsiți probleme în meritocrație trebuie reținut că poporul poate face referendum când vrea el și că ceea ce Votează la referendum e mai presus de orice și trebuie să se aplice (așa e scris în constituția Meritocrată) așa că oricum poporul poate să schimbe ce e rău…

    Cred că mai sunt greșeli de comentat dar nu am mult timp liber…

    PS: nu știu dacă acel link spre carte e corect… prefer să redirecționați oamenii să descarce cartea depe site-ul oficial că nu se știe niciodată: http://www.meritocratia.ro

    • Inainte sa-ti dai cu parerea trebuie sa citesti temeinic.
      Fundatia “Meritocratia” este in realitate ANTI-Meritocratica, asta e toata problema. Citeste mai jos argumentele:

      Exista DOUA feluri OPUSE de a intelege meritocratia. Una este de dreapta si bazata pe libertate negativa si alta este de stanga si bazata pe libertatea pozitiva.

      In versiunea de DREAPTA, copiilor nascuti in familiile Elitei li se pun la dispozitie cele mai valoroase lucruri la care banul poate oferi acces. Cel mai important, li se ofera cea mai buna -in realitate – educatie la cele mai bune scoli, colegii si facultati. In mod firesc, acesti copii obtin calificari extrem de inalte si incep sa isi spuna “cei mai buni”, cei mai merituosi. Pana la urma, poseda certificate care sa ateste acest lucru.

      Prin prisma celor de STANGA, aceasta situatie nu contine nici macar o urma de meritocratie ci este expresia unui sistem de privilegiu flagrant ANTI-MERITOCRATIC. Daca pui la dispozitia unui mic grup coplesitoare resurse si avantaje, in mod automat ii vor intrece pe toti ceilalti, exact in acelasi fel in care daca cineva incepe o intrecere de alergare de 100m pornind de la doar cinci metri de linia de sosire va castiga cu siguranta, chiar daca la linia de start este prezent si detinatorul recordului mondial la aceasta proba.

      Din aceasta perspectiva, aprecierea celui mai merituos se poate face NUMAI DACA toata lumea pleaca DE LA ACEEASI LINIE DE START. Altfel, conceptul de “merit” devine lipsit de sens.

      O meritocratie nu poate exista intr-un sistem masluit in vreun (orice) fel. In mod evident si clar, folosirea averilor pentru a asigura avantaje coplesitoare si pentru a truca “cursa vietii” in beneficiul celor privilegiati este EXACT OPUSUL MERITOCRATIEI. Este numai vechea si batrana plutocratie – conducerea de catre cei bogati, Elita privilegiata, Vechea Ordine Mondiala. Ca intotdeauna, ca sa isi JUSTIFICE averea, puterea si statusul, elita plutocrata incearca sa isi aplice – prin deformarea si rastalmacirea acestora – concepte care NU AU NICI O URMA DE LEGATURA cu ei. Ei afirma, “Noi suntem in varf pentru ca suntem cei mai buni”. Ei nu spun niciodata “Noi suntem in varf pentru ca am masluit sistemul ca sa produca inevitabil acest rezultat”.

      O meritocratie este aceea in care FIECARUIA i se da o sansa egala de a merge la Harvard sau la o universitate echivalenta, in care FIECARE are acces la cea mai buna educatie, la cea mai buna ingrijire medicala, la cel mai bun mediu de viata si asa mai departe. Acest lucru IMPUNE interventia masiva a Statului pentru a elibera oamenii si pentru a le permite sa ajunga atat de sus cat poate fiecare (libertate pozitiva) si, in acelsi timp, IMPUNE distrugerea actualei Elite privilegiate (prin intermediul taxei de mostenire de 100%).
      “Meritocratii” de dreapta doresc 0% taxa de mostenire si dreptul absolut de a truca cursa vietii dupa bunul lor plac, fara ca Statul sa aiba dreptul sa intervina. Invartirea rotii istoriei a facut ca, din nou, plutocratia anarho-capitalista libertariana sa isi ridice capul si sa reincerce impunerea unei elite Rand-iene care sa domneasca asupra Lumii pentru eternitate, intr-o lume in care Statul si Guvernul sunt abolite, in care totul este condus de catre pietele “libere” (adica pietele trucate de catre bogati ca sa fie intotdeauna in favoarea lor).

      DE FIECARE DATA cand auzi ca cineva mentioneaza conceptul de meritocratie, acorda intreaga atentie pentru a fi convins daca este vorba despre meritocratie de stanga sau de dreapta. “Meritocratia” de dreapta este pur si simplu vechiul si batranul sistem de PRIVILEGIU REBOTEZAT. Este, in realitate OPUSUL meritocratiei si nici un adevarat meritocrat nu il poate inghiti. Orice sistem “meritocratic” care nu sustine cerearea de sanse egale REALE prin taxa de mostenire de 100% – glontul de argint pentru familiile dinastice – nu este catusi de putin meritocratic.

      Toti adevaratii meritocrati sunt de acord asupra unui lucru: merituos este cineva care rezulta dintr-o competitie cinstita cu toti, NU cineva care castiga un meci care a fost trucat in favoarea lui de la inceput intrucat respectivul apartine unei elite privilegiate care a primit un tratament IMENS mai bun decat toti ceilalti, si care nu este in realitate in competitie cinstita cu toti ceilalti – ci numai cu grupul lui de privilagiati.

      Elita bogata intotdeauna a deturnat sensul limbajului adversarilor lor pentru a-l putea utiliza in interesul propriu, pentru a-si justifica elitismul si privilegiul. Acestia sunt CEI MAI PUTIN meritocratici oameni imaginabili. Ei nu ar fi ajuns nimic fara parintii lor bogati si fara uriasele averi pe care le-au primit ca mostenire.” Mike Hockney

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.