Articolul 5

Sa presupunem (prin absurd ?) ca situatia se inrautateste si la un moment dat Rusia (ca raspuns la ajutorul militar acordat Ukrainei care are ca efect moartea unui numar suplimentar de morti, de ambele parti) neutralizeaza tara respectiva (membra NATO) cu cateva mii de rachete conventionale sau cu cateva rachete nucleare.
Devine clar ca agravarea in continuare (punerea in aplicare a Articolului 5) va duce la Anihilarea Reciproca, adica probabil la disparitia vietii pe pamant.
Intrebarea este: care ar fi calea de urmat? Presupunand ca NATO ar fi o alianta corecta, care vrea binele popoarelor occidentale, anihilarea acestora intr-un Holocaust Mondial ar fi o decizie absurda. Expectativa ar fi solutia corecta intrucat orice solutie care nu duce la disparotia Omenirii este preferabila celei care aduce extinctia speciei umane
In realitate, NATO este o cardasie (nu respecta legislatia internationala) al carei scop este apararea “valorilor” occidentale – respectiv apararea averii si pozitiei bogatilor prin intermediul saracilor. In plus, NATO apara resursele naturale de accesul la ele al popoarelor indigene, tot pentru intarirea conducerii bogatilor.
Este evident ca Ferengii nu se vor sinucide de dragul nici unui popor, fie el sau nu membru NATO.
Prin urmare, membrii NATO actioneaza impreuna doar cand e vorba sa jefuiasca o tara relativ slaba (modul tipic de actiune al unei cardasii); daca insa apare in realitate posibilitatea ca si ei sa o pateasca, atunci stau linistiti in banca lor.
Apreciez ca daca urmare a complexitatii conflictului actual dus intre Plutocratie (Vestul “Democratic”) si Meritocratie (China in primul rand, urmata de Rusia si posibil inca cateva tari) Rusia va ataca o tara membra NATO, ceilalti membri vor striga prin toata mass-media dar nici unul nu se va baga in realitate, nici unul nu se va oferi a fi urmatorul anihilat.

Traim vremuri interesante dar extrem de complicate. Nu ma ingrijoreaza deloc conducatorii (politicienii Vestici sunt toti doar niste actori iar Stapanii lor, din umbra fac ceea ce e de asteptat de la ei: folosesc banii ( al caror “izvor” si l-au luat in proprietate legal pentru a lupta pe viata si pe moarte impotriva Meritocratiei intrucat instituirea paradigmelor “Omul potrivit la locul potrivit” si “Fiecaruia ce i se cuvine” inseamna disparitia Plutocratiei, instaurarea Dreptatii.


Ma ingrijoreaza insa starea popoarelor deoarece este evident ca numai ignoranta abisala poate face popoarele sarace sa fie suportere infocate ale Plutocratiei – din pacate starea actuala a popoarelor Vestice.
Omul “Vestic” obisnuit este analfabet politic, analfabet economic, analfabet financiar, analfabet sociologic, analfabet psihologic, analfabet juridic, disfunctional etic, disfunctional emotional dar… mandru ca este “special”, “liber fiindca merge la “alegeri”, “poate sa injure politicienii” si “stie” ca cel mai bun mod de viata este “Capitalismul” – conducerea din umbra de catre cei mai bogati. Poti intelege cat de spalati pe creier sunt atunci cand vorbesc despre “Democratia” din tarile cu Monarhie Ereditara…

Rezumat: Situatia din ultimile zeci de ani, in care Vestul Plutocratic actioneaza si Estul protesteaza, s-a inversat. Astazi Estul Meritocratic actioneaza si Ferengii tipa ca din gura de sarpe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.