Kurukshetra

http://tourmet.com/kurukshetra-war/

In inclestarea ce va sa vina, intre Meritocratie si Plutocratie, deocamdata pare ca Romania s-a asezat in tabara plutocratilor (desi, in bani, Romania este o sarantoaca – Statul si-a pierdut dreptul de a emite moneda).

Aceasta pozitionare este nefasta, din mai multe motive:

  1. Nu este corect. Plutocratii au in vedere un razboi preemptiv, de agresiune impotriva Meritocratilor,
  2. Nu este profitabil. Tabara plutocratilor se va dovedi pierzatoare.

Din aceste motive, Romanii obisnuiti -“tara”-, cat si majoritatea oportunistilor au imens de mult de pierdut daca mentinem aceasta orientare. Au de castigat, si doar pe termen scurt, tradatorii de tara.

Am vorbit aici si despre oportunisti fiindca ei constituie, din pacate, “masele democratice”. La lovitura de stat din ’89 ei au strigat cu totii “Libertate” cand, in realitate, s-au gandit la Imbogatire.

Ignoranta maselor face ca acestea sa creada (in mod complet fals) ca libertatea este consecinta mortii tiranilor. In realitate, Libertatea este consecinta Educatiei. Un sobolan evadat din cusca nu este “din nou Liber” ci, doar, “din nou Salbatic”.

Rezumat:

In politica externa, ca in orice alta actiune intreprinsa, trebuie facut NU ceea ce “este” (pare) profitabil, ci, ceea ce este corect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.