Injustitia in Romania

Estul pune accentul pe calitatea omului. Afirma ca un om de calitate va face treaba buna si cu proceduri bune si cu proceduri proaste (Omul sfinteste locul).

Vestul (new money, cocalarii care ne invata pe noi cum sa traim frumos si bine) pune accent pe proceduri. Afirma ca “procedurile ne vor salva” si ca niste proceduri bune vor face treaba buna.

Fractura logica este urmatoarea: procedurile au fost inventate pentru a elimina greseala/actiunile rauvoitoare umane dar, in realitate, procedurile sunt aplicate TOT DE CATRE OAMENI.

In Romania de astazi sunt viciate atat procedurile (legile) cat si aplicarea lor (oamenii).

Nu am sa intru in detalii in ce fel legile sunt proaste, mai precis anti-nationale. Am sa incerc sa explic in ce fel este organizat sistemul de justitie astfel incat sa poata furniza INjustitie.

  1. Principalul mecanism de autoreglare procedurala este “feed-back loop” – bucla de reactie negativa: un rezultat diferit de cel corect actioneaza asupra conditiilor initiale astfel incat rezultatul sa tinda permanent catre raspunsul corect.

Pentru sistemul de Justitie, aceasta ar fi RASPUNDEREA magistratilor.

Independenta magistratilor este ceva cu totul si cu totul distrugator asupra DREAPTATII. Independenta magistratilor permite acestora sa actioneze conform propriei constiinte, fara sa tina cont de nimeni si de nimic si fara sa dea socoteala nimanui. Vedem astazi ca atat MAGISTRATI cat si POLITICIENI actioneaza independent si nestingherit conform propriei constiinte tradatoare, impotriva Roamniei, impotriva romanilor, impotriva chiar a legilor Romaniei.

In limbajul Ferengilor, “INDEPENDENTA” inseamna constituirea unui cadru legal in care se pot desfasura si subventiona tradarea, sabotajul, razboiul neconventional etc.

Acesti analfabeti despre care am mai vorbit cred ca impartirea puterii statului in doua, in trei sau in o suta de bucati vor conduce la actiuni mai apropiate de interesul poporului. FALS! Nimic mai fals. Trei puteri tradatoare pot actiona la fel de bine imporiva poporului ca si una singura, si chiar mai bine in realitate pentru ca isi arunca una alteia vina pentru actiunile antipopulare.

Prin actiuni “antipopulare” inteleg actiuni care sunt in contra interesului general al Romanilor si pentru interesul privat ale unor (putini) straini ulrabogati.

Cata vreme vor mai exista institutii care nu dau socoteala Statului Roman (institutii “independente”), institutiile statului Roman vor fi in continuare subordonate conducatorilor straini bogati si vor actiona in continuare contra intereselor romanilor si pentru interesele stapanilor lor straini bogati.

2. Sistemul cu fond, recures, apel, CICCJ, CEDO

In situatia ca magistratii sunt “independenti” de oricine si de orice, inclusiv independenti de legi, oamenii din magistrati isi permita sa imparta nedreptatea. Nu de putine ori solutiile date sunt diferite la fond, recurs, apel, CICCJ, CEDO. Aceasta situatie face, din punct de vedere al dreptatii, inutil ORICE PROCES JUDECAT LA O INSTANTA INFERIOARA CEDO si, in functie de cum actioneaza oamenii-judecatori la CEDO fac potential inutil chiar si procesul la CEDO. Din punct de vedere al raufacatorilor insa, aceste grade progresive ale judecatii sunt o “mana cereasca” pentru ca le cresc sansele de a gasi completul potrivit pentru a da o sentinta nedreapta (a achita un raufacator sau a condamna un nevinovat, dupa caz).

Aceasta situatie s-ar putea ameliora prin deschiderea din oficiu a unor achete interne care sa ancheteze magistratii in situatia in care sentintele sunt diferite pentru aceeasi cauza. Nimeni nu trebuie sa faca inchisoare pentru greseli facute in cadrul meseriei (situatia seamana cu aceea a medicilor) dar trebuie sa existe pedepse administrative progresive, ajungand pana la excluderea din profesiune. Acest mecanism ar reduce de sute de ori acordarea constienta de sentinte nedrepte.

3. DDNS (distributed denial of service) – analog atacurilor informatice, inundarea instantelor cu plangeri a paralizat sistemul de justitie din Romania. Nu are importanta cate mii de cazuri se judeca zilnic, Justitia este coplesita si numeric astfel ca NEDREPTATEA se afla in capul mesei (tarii).

Situatia este constient mentinuta astfel, pentru a impiedica pedepsirea raufacatorilor, in special a tradatorilor de tara. Solutia este simpla si vine din “medicina dezastrelor”: PRIORITIZAREA DOSARELOR.

Argumentul pentru ca dosarele sa fie judecate in ordinea cronologica a depunerii – acela ca fiecare cauza este foarte importanta pentru cel care a depus plangerea – nu se sustine, in special in cazul acuzatiilor din oficiu. Procurorii actionand in numele Statului stiu foarte bine ce dosare trebuie judecate cu celeritate si care pot sa mai astepte. Este “la mintea cocosului” ca mai bine sa ajunga la termenul de prescriere furtul unei gaini decat Dosarul Microsoft!!!! Mai bine pentru poporul Roman pentru ca, pentru tradatori, este mai bine sa ajunga la prescriere Dosarul Microsoft si la puscarie hotul gainii…

Este adevarat ca deasupra tuturor aceste consideratii sta “Sabia lui Damocles” si multi romani nu isi doresc ca Romania sa devina a doua tara (dupa SERBIA) bombardata de SUA in Europa dupa sfarsitul celui de al II-lea razboi mondial. Tocmai din acest motiv cred ca este cazul sa cautam garantii de securitate si la tari care isi tin (si istoric si-au tinut) cuvantul si care isi respecta promisiunile.

PS: deasupra tuturor, cei mai independenti dintre independenti, cei mai imuni dintre imuni, sunt judecatorii de la Curtea Constitutionala. Acesta este alt mecanism de protectie impotriva evadarii popoarelor din sclavie si il mentionez aici pentru ca OAMENII care aplica procedurile de a judeca constitutionalitatea sunt la fel de lipsiti de “feed back” ca si ceilalti magistrati.

De ce Curtea Constitutionala ar trebui sa fie situata DEASUPRA POPORULUI ROMAN?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.