Noaptea mintii sau Meritocratia Primo Laurentiu Marca Inregistrata “Meritocratia”-PLM :-) 2

Incatusarea gandirii incepe prin confiscarea notiunilor.

Sa intelegem ce este, in realitate, Meritocratia (in acest episod), si cum o putem deosebi de FALSA Meritocratie (in episodul 3).

Meritocratia

Scop: conducerea poporului, IN REALITATE in folosul poporului, prin situarea ideilor deasupra banilor, esteticii deasupra shopping-ului, compasiunii deasupra indiferentei, comunitatii deasupra izolarii, culturii adevarate deasupra consumerismului, prin intermediul celor mai merituosi.

Necesitatea luarii in discutie a notiunii de “cei mai merituosi” apare datorita faptului ca majoritatea, poporul, NU STIU ce inseamna IN REALITATE o viata implinita si in consecinta NU AU NICI O IDEE despre ce ar trebui sa FACA pentru a o trai. Pe scurt, ceea ce VREI, de multe ori este diferit de ceea ce AI NEVOIE. Gandeste-te la un copil care, de la nastere, ar fi lasat FARA EXCEPTIE, sa FACA NUMAI CEEA CE VREA. Multi copii vor sa manance numai snitel cu cartofi prajiti. Daca nu-ti pasa de ei, le permiti. Daca iti pasa, le dai si salata, PENTRU CA TU STII MAI BINE.  Orientarea in viata de care NU au parte copiii orfani consta TOCMAI in “strunirea” lor pe drumul pe care parintii il considera in interesul superior al copilului.

Evident ca multi parinti fac greseli, fiind la randul lor insuficient pregatiti. Totusi, pentru copil este mult mai benefica educatia primita sub tutela lor decat INDIFERENTA sau CULTIVAREA DEFECTELOR, alternativa pe care o ofera societatea de azi, in scopul de a face din copiii de azi viitoarele automate de produs bani in vederea mentinerii averilor in interiorul familiilor, privilegiul pe care l-au mostenit si pe care vor sa-l lase mostenire copiilor lor, superbogatii.

Exact in acelasi spirit, un STAT care cultiva si rasplateste lacomia, prostia, ignoranta, idealurile “mici”, definirea personalitatii prin obiectele pe care le ai, indobitocirea prin mass-media care tinde sa-i “uniformizeze” pe toti la nivelul “celui mai mic numitor comun”, bazandu-se pe glume grosolane, sexualitate, pornografie, celebritati “de tinichea”, este ceea ce VREA poporul, PENTRU CA ASA A FOST CRESCUT, dar NU ESTE CEEA CE II TREBUIE acestuia.

Dorinta nestapanita de imbogatire duce la instrainare, divizarea comunitatilor, lupta intre vecini. Nu suntem aliati unii cu altii, suntem inamicii unii altora. Cum vindecam prapastia dintre noi?

Trebuie sa reducem importanta principalului motiv al discordiei: dorinta nemasurata de imbogatire.

Trebuie sa impiedicam folosirea averilor de catre superbogati ca arma impotriva celor saraci.

Meritocratia este impotriva comunismului, prin aprecierea meritului individual si a recompenselor diferentiate dar rezonabile; este impotriva capitalismului prin eliminarea situatiei de privilegiu a superbogatilor si prin urmarirea binelui individual in cadrul comunitatii, prin inlocuirea pietei “libere” cu o economie bazata pe resurse.

Cele 5+1 Principii Meritocratice

FARA NEPOTISM

0. Nu conteaza cine sunt parintii tai, conteaza cine esti tu.

FARA PILE

1. Nu conteaza ce pot face altii pentru tine, conteaza ce poti face tu.

FARA DISCRIMINARE

2. Sexul, rasa, varsta, originea nu sunt consecinta unei alegeri personale si prin urmare nu au semnificatie. Competenta este totul.

SANSE EGALE

3. Pornesti din acelasi loc ca si oricine altcineva si ajungi atat de departe cat te duce talentul.

RASPLATA CORECTA (Dupa MERIT)

4. Rasplata cea mai inalta pentru cei cu realizarile cele mai inalte.

si ultimul, dar cel mai important:

5. FARA VOTANTI

Meritocratia este indispensabila pentru a introduce gandirea si, la propriu, MERITUL in directionarea evolutiei societatii, prin eliminarea privilegiului suprematiei ereditare a “averii” care, imanent, a selectionat un grup conducator cu profil psihologic de pradator.

Este evident acum ca Meritocratia NU este o marca (chiar daca unii au platit pentru ea, asa cum unii au cumparat teren pe Luna). Cel care a “vandut-o” NU a avut dreptul s-o vanda, el a vandut ceva ce nu detinea si cel care a cumparat a cumparat ceva ce nu poate detine: Nu poti dori ce nu cunosti, nu poti avea ce nu intelegi.

http://www.meritocracyparty.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.