Independenta Bancilor Centrale (fata de interesul popoarelor)

Azi Presedintele a confirmat ca BNR nu are nici o legatura cu interesele poporului Roman si nu da socoteala nici poporului Roman si nici reprezentantilor acestuia. Situatia ca este o institutie “publica” nu inseamna nimic atata vreme cat nu da socoteala decat superiorilor Ferengi. Nu am sa detaliez aici in ce fel Bancile Centrale sug seva popoarelor (exista destula literatura pe net).

“Rolul BNR e unul foarte clar determinat. Ea este independentă faţă de Guvern şi alte instituţii ale statului.”Klaus Iohannis Daca ne uitam pe site-ul BNR la rolul cesteia, vedem ca NU a indeplinit NIMIC din ce scrie acolo – sa ne amintim de inflatia de 10000:1, de Caritasuri, de falimente ale unor banci comerciale, de IFN etc etc.

Am sa atrag atentia insa asupra unei situatii: cata vreme exista institutii “independente” (a se citi care dau socotela numai in fata Ferengilor) dorinta poporului nu va fi niciodata pusa in aplicare. Cum pastrezi independenta oamenilor din institutii fata de actiunile directe si indirecte ale banului? Daca tot ne prefacem ca dorim democratie (conducerea poporului) atunci trebuie ca toate si oricare dintre institutii sa dea socoteala in fata poporului (reprezentantilor acestuia – in fata Parlamentului).

Numai niste retardati pot dori sa aiba un Stat cu institutii care oficial nu dau socoteala in fata nimanui (si neoficial sunt instrumente Ferengi de stapanire).

vezi si:

Ce obligatii are BNR fata de romani? NICI UNA!

Pentru Germania, vezi si

Criminal Organisation Deutsche Bank

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.