De ce Democratia este o perversiune

  1. In primul rand, in teorie democratia nu poate produce calitate si nu are loc, in ideologia ei, pentru calitate. In consecinta, in practica, NU produce. Adevarul nu poate fi determinat prin vot, numararea capetelor in loc de cantarirea parerilor este o perversiune. Daca un miliard de oameni cred o prostie aceasta ramane in continuare tot o prostie (este valabil si pentru notiunea de democratie ca cel mai bun sistem posibil in mod practic).
  2. Sa zicem ca intr-o chestiune in care sunt implicati 10 oameni, 6 doresc o anume rezolvare “A” si 4 o alta rezolvare “B”. Calea corecta de urmat NU are legatura cu marimea turmelor si poate fi oricare dintre A, B sau C (calea corecta are legatura cu cunoasterea, cu intelepciunea, cu buna credinta). Daca ai nevoie de o operatie ai vrea sa o faca chirurgul cum vrea el sau ai vrea sa voteze pacientii, spalatoresele, bucataresele etc?
  3. Oamenii nu sunt egali: un ucigas in serie si un filozof, unul care inrautateste lumea si unul care imbunatateste lumea sunt DIFERITI, inclusiv ca valoare pentru societate, valoare pentru umanitate.
  4. Lumea nu este sustinuta de catre cei mai multi si ignoranti oameni ci de catre cele mai evoluate exemplare; lumea nu a ajuns unde este astazi datorita celor multi ci datorita celor putini. Multimea este importanta in actiunea de distrugere; calitatea este importanta pentru evolutie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.