RELIGIA: problema PERSONALA sau chestiune de INTERES PUBLIC?

###########Isaac-Caravaggio_Uffizi1

Un partid de extrema dreapta a luat initiativa de a publica o baza de date cu musulmanii din Polonia (adresa, telefon, etc).

Se ridica intrebarea: este legitima sau nu o astfel de baza de date?
Definitia problemelor particulare este ca ele se desfasoara IN SPATIUL PRIVAT si, atata vreme cat nu aduc atingere DREPTURILOR CELORLALTI orice este permis. Aici intra hobby-urile, preferintele gastronomice, sexuale etc.

Statul trebuie sa apere intimitatea vietii PARTICULARE deci chestiunea se reduce la aprecia DACA religia este o chestiune PARTICULARA sau de interes public, pentru ca daca este de interes public atunci baza de date este legitima: si eu de exemplu sunt listat – si asta NU ma deranjeaza – in mai multe baze de date construite pe criteriul profesiunii pe care o am.

O metoda PRECISA pentru a putea vedea daca o chestiune este IN REALITATE privata este aceea de a verifica faptul ca NU EXISTA LEGI privitoare la respectiva problema tocmai CA O CONSECINTA DIRECTA a urmatoarelor:
1. se desfasoara in spatiul privat
2. NU incalca drepturile celorlalti
3. NU exista NEVOIA de legiferare.

Vedem astfel ca anumite chestiuni care la o vedere superficiala pot da APARENTA ca ar fi PRIVATE, se dovedesc a fi in realitate de interes public – de exemplu excursiile in natura prin potentialul de multe ori manifestat DE A DEGRADA natura, care este un bun PUBLIC, AU nevoie de reglementari – de exemplu INTERZICEREA FOCULUI DESCHIS in padure sau amenda pentru lasarea gunoaielor la locul de camping.
Privita din acest unghi este imediat evidenta IPOCRIZIA celor care incearca sa considere religia ca fiind o chestiune privata: RAURI DE SANGE au curs in istorie datorita CONFLICTELOR RELIGIOASE si astazi vedem ca au inceput sa curga iarasi PARAIE ROSII.

Religia NU NUMAI CA NU ESTE PRIVATA – ESTE CHIAR UNUL DINTRE FACTORII MAJORI care au DAT FORMA ISTORIEI OMENIRII.
EFECTELE PUBLICE ale religiei sunt cauza reglementarilor privind religiile.

Religiile main-stream au fost MEREU strans asociate PUTERII; au constituit in trecut si constituie si astazi unul dintre stalpii de baza in SUSTINEREA SISTEMULUI ACTUAL.

Desi PE FATA religiile se identifica a fi pacifiste, IN REALITATE sunt ANTAGONISTE si MUTUAL EXCLUSIVE, in ultima perioada conflictele inter-confesionale fiind doar amanate dar NU INLATURATE.

INLATURAREA CONFLICTULUI intre cele trei religii Abrahamice este in realitate imposibila din cauza INSASI A SCRIERILOR RELIGIOASE care IMPUN CUCERIREA intregului Pamant – Crestinismul si Islamul sau  care considera a fi “umani” numai pe evrei – Iudaismul – noi restul “goim” fiind un fel de animale.

 

A venit vremea sa reevaluam toate valorile si in acest context trebuie sa VERIFICAM COMPATIBILITATEA PRECEPTELOR RELIGIILOR TRIBALE cu mileniul trei: ACCEPTUL unui tata – Abraham – de a-si omora cu sange rece fiul nevinovat la comanda lui Dumnezeu (?) este o fapta demna de glorie eterna sau o manifestare a psihopatiei pure?

DECAPITARILE PUBLICE din ultimii ani trebuie sa arate chiar si celor mai retardate exemplare umane ca RELIGIA este o chestiune PUBLICA si in consecinta:

SOCIETATEA are DREPTUL SI OBLIGATIA de a PRECIZA CE ESTE TOLERABIL SI CE NU in 2015. Faptul in sine ca legiuni intregi de oameni apreciaza pozitiv chestiuni care sunt INCOMPATIBILE CU CIVILIZATIA NU face ca aceste chestiuni sa devina TOLERABILE  doar prin simpla marime a numarului celor care au ramas prizonierii mentalitatilor tribale.

O chestiune exact la fel de IMPORTANTA ridica AVEREA: cum ar putea averea sa fie o chestiune PRIVATA cand, in realitate, averile CONDUC LUMEA?

Ω altă lume este posibilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.