13. Libertatea – nu poti dori ce nu cunosti, nu te poti pazi de ce nu stii. De ce SISTEMUL te-a facut sa dispretuiesti filozofia.

#Epicur

Societatea actuala concentreaza din ce in ce mai multe resurse in proprietatea a din ce in ce mai putine persoane.
Concret, “democratia” capitalista – sistemul proiectat si condus de catre Vechea (si Actuala) Ordine Mondiala – a produs o Lume in care bogatul detine de MILIOANE de ori mai multe resurse decat saracul.

Baza teoretica care a stat la baza Constitutitiei Americane o constituie FILOZOFIA politica liberala a lui John Locke care ocroteste proprietatea privata si tot ceea ce este considerat “bun” pentru individ (care intotdeauna inseamna individul BOGAT): urmarea fireasca a fost aparitia unei minoritati bogate (care are cea mai multa proprietate de aparat) ce conduce Lumea, favorizarea bancilor private si corporatiilor si o enorma diminuare a puterii reale a poporului.

Aceasta situatie are trei consecinte principale:
1. aceia care controleaza vaste resurse au ajuns sa fie stapani ai acelora carora le lipsesc resursele,
2. este imposibila aprecierea meritelor fiecaruia intrucat “intrecerea” dintre cei mai bogati si cei mai saraci nu da NICI O SANSA de castig saracilor.
Este SISTEMUL in cate “castigatorul ia totul”. Castigatorul este Elita iar noi, restul suntem perdanti, fraieri, lasi si sclavi.
3. SISTEMUL este CONDAMNAT la DISPARITIE intrucat inechitatea extrema este dialectic INSTABILA.

Din punct de vedere al Binelui Comun, aceasta situatie este dezastruoasa; indivizi dotati peste medie sau chiar geniali sunt pusi in imposibilitatea de a-si aduce contributia valoroasa Societatii, prin simplul fapt ca s-au nascut intr-o pozitie defavorizata intr-o societate care ocroteste privilegiul mostenit.

Dovada ca punctul 3. de mai sus este corect o constituie faptul ca America devine neguvernabila si se apropie de Implozie -situatie evidenta astazi daca ii percepem irationalitatea actiunilor; armata-i uriasa face din acest eveniment unul extrem de periculos pentru intreaga Omenire.

Daca dimpotriva, Constitutia Americana s-ar fi bazat pe FILOZOFIA lui Rousseau, atunci ar fi fost ostila proprietatii private si intereselor private, ar fi ocrotit binele public, Vointa Comuna si bunastarea Comunitatii. Poporul ar fi dispus de mai multa putere si proabil s-ar fi experimentat deja si democratia directa. America ar fi fost “de stanga” si nu de dreapta si s-ar fi bazat pe capitalism productiv in slujba binelui public, in opozitie cu situatia de astazi in care complexul militaro-industrial practica un capitalism anti-social, pradator, in slujba superbogatilor. Ar fi devenit IN REALITATE stindardul libertatii si ar fi scutit omenirea de efectele nefaste pe care le va avea procesul in sine al prabusirii acestui Leviathan.

Absolut nimic nu este mai IMPORTANT decat FILOZOFIA care sta la baza Constitutiei. Ideile lui Locke, care stau la baza atat a Constitutiei Americane cat si a celei a Romaniei, nu conduc catusi de putin catre liberalism ci produc DESPOTISMUL DREPTEI – in locul regilor ereditari, familii dinastice superbogate manuiesc biciul si subjuga poporul – produsul firesc al venerarii proprietatii private.

rezumat:
Taxa de mostenire de 100% va vindeca instantaneu “Boala Locke”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.